چسب و رنگ

چسب چوب بی رنگ چیست و انواع آن

چسب چوب بی رنگ چیست؟

چسب چوب انواع مختلفی دارد؛ فرمولاسیون متفاوت و مقاومت شیمیایی متغیر، مناسب بودن برای استفاده داخلی یا خارجی و … همگی از مواردی است که می‌تواند در تنوع چسب چوب تاثیرگذار باشد.

یکی دیگر از نکاتی که در انتخاب چسب چوب باید مد نظر قرار داد، رنگی است که چسب چوب پس از خشک شدن به خود می‌گیرد. کاربرد چسب چوب بی رنگ زمانی مشخص می‌شود که در حال مرمت یا ترمیم وسیله‌ای هستید و دلتان نمی‌خواهد جای شکستگی به چشم بیاید؛ پس در این صورت باید از چسب چوب بی رنگ استفاده کنید.

خرید چسب

برای ترمیم هر وسیله‌ای باید از چسب مخصوص استفاده کرد اما از طرفی تنوع چسب به قدری زیاد است که انتخاب چسب مناسب گاهی گیج کننده می‌شود. برای اطلاع بیشتر درباره انتخاب چسب مناسب برای انواع تعمیرات و کارهای مختلف مقاله زیر را بخوانید.

انواع چسب چوب بی رنگ

چسب چوب بی رنگ

بیشتر چسب چوب ها بی رنگ نیستند و بعد از خشک شدن رنگ مخصوص به خود را می‌گیرند. رنگ نهایی چسب چوب پس از خشک شدن تا حد زیادی به پایه‌ چسب بستگی دارد.

بسیاری از چسب چوب های پایه پلی وینیل استات (PVA) پس از خشک شدن به رنگ قهوه‌ای مایل به نارنجی درمی‌آیند در حالیکه چسب چوب های پایه پلی اورتان (PU) پس از خشک شدن به رنگ قهوه‌ای دیده می‌شوند.

اگر به دنبال چسب چوب بی رنگ هستید بهتر است از چسب‌هایی با پایه سیانواکریلات استفاده کنید؛ چون پس از خشک شدن بی رنگ و شفاف می‌شود.

چسب چوب بی رنگ

چسب پی وی ای سفید (پلی وینیل استات)

چسب پی وی ای سفید از ترکیب رزین مصنوعی و پلی وینیل استات تهیه شده که با ویژگی‌های خاص خود به چسبی مناسب برای چوب تبدیل شده است. در ترکیب این نوع چسب به جای پلی وینیل استات معمولی از پلی وینیل استات اصلاح شده استفاده می‌شود. سرعت خشک شدن بالا و قدرت چسبندگی مناسب باعث شده که این چسب به محصولی مناسب برای نجاران و درودگران تبدیل شود. از دیگر ویژگی‌های مهم این چسب مقاومت بالای آن در برابر آب است.

ظرف چسب پی وی ای سفید شیری بوده به همین دلیل است که به آن چسب پی وی ای سفید می‌گویند اما پس از خشک شدن، شفاف و بی رنگ می‌شود. دقت داشته باشید که نباید این چسب را با چسب رزین آلیفاتیک که نوع دیگری از چسب پی وی ای است اشتباه گرفت، چون این چسب پس از خشک شدن زرد یا قهوه‌ای می‌شود.

چسب چوب بی رنگ

چسب زرد ( رزین آلیفاتیک)

رزین آلیفاتیک که ممکن است آن را به اسم چسب نجاری یا چسب زرد بشناسید، شباهت زیادی به چسب پی وی ای ​​سفید دارد. در ترکیب این چسب از رزین‌های بسیار چسبناک استفاده شده که باعث افزایش مقاومت چسب در برابر آب و حرارت ملایم می‌شود.

این چسب پس از خشک شدن طیف رنگی از زرد تا قهوه‌ای را ممکن است به خود بگیرد که رنگ نهایی آن به رنگی بستگی دارد که در طول پروسه ساخت به آن اضافه می‌شود. سنباده زدن چسب چوب مبتنی بر رزین آلیفاتیک بسیار ساده‌تر از چسب با پایه PVA است.

اکثر چسب چوب های مبتنی بر رزین آلیفاتیک با عنوان “چسب های زرد” شناخته می‌شوند و این به این دلیل است که اکثر آنها پس از خشک شدن به رنگ زرد درمی‌آیند. البته انواعی از چسب چوب رزین آلیفاتیک وجود دارد که پس از خشک شدن بی رنگ و شفاف می‌شود.

چسب چوب بی رنگ

چسب سیانواکریلات

چسب سیانواکریلات که آن را با علامت تجاری CA نشان می‌دهند همان چسب قطره ای است. چسب سیانواکریلات با ویسکوزیته‌های مختلف از رقیق تا غلیظ در بازار موجود است. چسب سیانواکریلات رقیق به سرعت خشک می‌شود اما چسب سیانواکریلات غلیظ برای خشک شدن به مدت زمان بیشتری نیاز داشته و برای پر کردن منافذ و درزها مناسب است. از چسب سیانواکریلات غلیظ برای چسباندن ام دی اف و دیگر چوب‌های متخلخل استفاده می‌شود. بیشتر چسب‌های سیانواکریلات پس از خشک شدن شفاف و بی رنگ هستند اما چسب سیانواکریلات غلیظ کاملا بی رنگ و شفاف نیست.

چسب چوب بی رنگ

چسب پلی اورتان

چسب پلی اورتان تنها برای چسباندن چوب طراحی نشده بلکه از آن برای چسباندن پارچه، پلاستیک، فلز، سرامیک، لاستیک و … استفاده می‌شود. بعد از خشک شدن چسب پلی اورتان مقدار زیادی ماده فومی شکل از آن خارج شده و انبساط پیدا می‌کند. این مواد فومی شکل را می‌توان با استفاده از سنباده یا تراشیدن از بین برد اما توجه داشته باشید که اگر ظاهر کار برای شما اهمیت زیادی دارد این چسب انتخاب مناسبی نیست.

یکی از مهم‌ترین مزایای این چسب مقاومت بالای آن در برابر آب است به همین دلیل برای پروژه‌های خارجی و فضای باز ایده آل است. اکثر چسب‌های پلی اورتان پس از خشک شدن رنگ قهوه‌ای به خود می‌گیرند اما چسب پلی اورتان گوریلا حالت فومی نداشته و پس از خشک شدن بی رنگ و شفاف می‌شود.

سوالات متداول

چسب چوب بی رنگ

آیا چسب چوب تایت باند قرمز پس از خشک شدن بی رنگ می‌شود؟

چسب تایت باند قرمز بر پایه رزین آلفاتیک بوده که ماده‌ای غیر سمی است و به راحتی با آب پاک می‌شود. از این چسب می‌توان روی انواع چوب استفاده کرد و به دلیل قدرت چسبندگی بالایی که دارد، زمان خشک شدن آن کوتاه است. چسب چوب تایت باند قرمز بعد از خشک شدن به رنگ عسلی درآمده و شفاف نیست.

آیا چسب چوب تایت باند آبی پس از خشک شدن بی رنگ می‌شود؟

چسب تایت باند آبی بر پایه پلی وینیل استات است. این چسب در برابر آب مقاوم بوده و برای استفاده در پروژه‌های بیرونی و فضای باز مناسب است. این چسب هم مانند چسب تایت باند قرمز قدرت چسبندگی بالایی داشته و در مدت زمان کوتاهی خشک می‌شود. استفاده از این چسب در صنایعی که در آنها نفوذ ناپذیری و ضدرطوبت بودن اتصالات چوب اهمیت بالایی دارد توصیه می شود. چسب تایت باند آبی پس از خشک شدن شفاف و بی رنگ نمی‌شود بلکه به رنگ نارنجی درمی‌آید.

آیا چسب چوب تایت باند سبز پس از خشک شدن بی رنگ می‌شود؟

چسب تایت باند سبز فرمولی خاص با اثربخشی بسیار بالا دارد. این چسب بیشتر از مدل آبی خاصیت ضدآب دارد و از این رو برای چسباندن قطعاتی که ممکن است بعدها در معرض رطوبت قرار بگیرند بهترین انتخاب است. چسب تایت باند سبز نوعی چسب تک جزئی بر پایه پلی وینیل استات است. این چسب بعد از خشک شدن به رنگ قهوه‌ای در‌می‌آید.

آیا چسب چوب گوریلا پس از خشک شدن بی رنگ می‌شود؟

یکی از معروف ترین انواع چسب چوب، چسب گوریلا است. این چسب بر پایه پلی وینیل استات بوده و برای پروژه‌های داخلی و خارجی مناسب است. چسب گوریلا در برابر آب مقاوم بوده و پس از خشک شدن به رنگ قهوه‌ای مایل به نارنجی در می‌آید.

فروشگاه اینترنتی سازوکار مجموعه‌ای از انواع چسب را گردآوری کرده است. لیست انواع چسب های موجود در وبسایت شامل: چسب‌های مصرفی در صنعت چسب گرانول ، چسب سیلیکون ، چسب حرارتی ، چسب چوب ، چسب وکیوم و چسب‌های مصرف خانگی چسب نواری ، چسب قطره ای ، چسب 123 ، چسب دوطرفه است. برای خرید اینترنتی این محصولات می‌توانید به وبسایت سازوکار مراجعه کنید.

به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا