چسب و رنگ

حلال چسب چیست و معرفی حلال انواع چسب

حلال چسب چیست؟

آب، اتانول، متانول و استون از رایج‌ترین حلال‌های موجود در بازار هستند. حلال ماده‌ای است که توانایی حل کردن نوعی محلول یا ماده‌ای خاص را دارد. بیشتر انواع حلال به شکل مایع هستند اما انواعی از حلال به شکل جامد و گاز هم وجود دارند. در ادامه با انواع حلال‌های معروف چسب آشنا شوید.

  • آب
  • اتانول
  • متانول
  • آستون
  • ریموور Goo Gone
  • تتراکلرواتیلن
  • تولوئن
  • متیل استات
  • اتیل استات
  • هگزان
  • بنزن
خرید چسب

آب

آب نوعی حلال برای مولکول‌های قطبی است که توانایی حل مواد مختلف در خود را دارد.  تمام یون‌ها و پروتئین‌ها در آب درون سلول حل می‌شوند. از حلال‌ در صنایع شیمیایی، دارویی، نفت و گاز برای سنتز شیمیایی و فرآیندهای تصفیه استفاده می‌شود. با استفاده از آب می‌توان چسب‌های قوی مانند سریشم، چسب کازیین، چسب نشاسته، چسب اوره فرمالیدیید و ملامین فرمالیدهید، رنگ پلاستیک و الکل‌ها را پاک کرد.

اتانول

اتانول حلالی همه کاره است که بیشترین کاربرد را در آزمایش‌های علمی دارد. اتانول قابلیت حل شدن در آب و اتر را دارد به همین دلیل برای پاک کردن شلاک، پلی وینیل استات، پلی وینیل بوتیرال، استرهای رزینی، رزین‌های کتونی و … به کار می‌رود.

متانول

متانول یا متیل الکل نوعی ترکیب آلی است که از آن به عنوان حلال صنعتی برای مواد مختلف مانند رزین، جوهر، رنگ و چسب استفاده می‌شود.

آستون

آستون یا پروپانون ماده‌‌ای است که قابلیت حل کردن انواع ترکیبات قطبی و غیرقطبی را دارد. این ماده حلالی خوب برای ترکیبات آلی مانند اتانول، بنزن و اتر است. از این ماده برای تولید انواع مختلف چسب، تینر، جوهر چاپ، رنگ، پارچه، واکس و … استفاده می‌شود.

ریموور Goo Gone

Goo Gone محلول پاک کننده‌ای است که می‌تواند انواع چسب را از روی هر نوع سطحی پاک کند. برای استفاده از این محلول باید مقداری از آن را روی چسب اسپری کنید و کمی منتظر بمانید. پس از آن با استفاده از یک لیسه پلاستیکی یا کارت اعتباری چسب را بتراشید. پس از کنده شدن چسب محل را با آب داغ، صابون و پارچه تمیز پاک کنید.

حلال چسب‌های مختلف با توجه به ماهیتشان متفاوت است. سرکه، آستون، حرارت مستقیم و روغن مایع از کاربردی‌ترین حلال‌های در دسترس هستند.

حلال انواع چسب های مختلف

حلال چسب آکواریم

چسب آکواریوم برای آب بندی و درزگیری استفاده می‌شود. این چسب دو مدل معمولی و ضدباکتری در رنگ بندی‌های سفید، شفاف و رنگی موجود است که بیشتر از مدل شفاف و بی رنگ استفاده می‌شود. چسب آکواریوم ضدباکتری دیرتر سیاه می‌شود و طول عمر بالاتری دارد. حلال چسب آکواریوم سرکه است، پس برای پاک کردن آن کافی است از پنبه آغشته به سرکه استفاده کنید.

حلال چسب مایع

چسب مایع انواع مختلفی دارد که بسته به نوع کاربرد می‌توان یکی از انواع آن را انتخاب کرد. چسب آپارات، پلی اورتان، اپوکسی، آپارات، آناروبیک، سیلیکون، آکواریوم، یو وی، سیانواکریلات و رزین از انواع پرکاربرد چسب مایع است. سرکه از مهم‌ترین حلال های چسب مایع است.

حلال چسب ناخن مصنوعی

استون بهترین حلال برای چسب ناخن است که با آن می‌توان لکه‌های چسب را پاک کرد. هم چنین سرکه هم از حلال‌های قوی بوده که به راحتی می‌توان چسب‌های خشک شده را نرم و جدا کرد.

حلال چسب نواری

روغن مایع حلال چسب نواری است؛ به این ترتیب اگر سطحی با رد چسب خراب شده، نگران نباشید. کافی است چند قطره روغن روی آن بزنید و بعد با دستمال پارچه‌ای تمیز آن را به خوبی پاک کنید. پس از پاک شدن چسب، سطح کار را با دستمال تمیز و شوینده ملایم تمیز کنید.

حلال چسب قطره ای

چسب قطره‌ای با تنوع بسیار بالایی که دارد برای چسباندن تکه‌های شیشه یا قطعات ریز بسیار مناسب است. هم‌چنین می‌توانید از این چسب برای چسباندن شیشه، سنگ، پلاستیک و برخی قطعات فلزی مناسب است. این بی‌رنگ بودن این چسب از مزیت‌های آن است؛ چون پس از استفاده، رنگی روی کار به جا نمی‌گذارد. حلال چسب قطره‌ای سرکه است. هم چنین می‌توانید به روش حرارت مستقیم مانند سشوار یا اتو این چسب را از روی سطح کار پاک کنید.

حلال چسب چوب

پایه چسب چوب آب است و به راحتی با آب پاک می‌شود؛ به این ترتیب چسب چوب اگر تازه باشد به راحتی با آب قابل پاک کردن است اما اگر قدیمی باشد به سختی در آب حل می‌شود. در مواقعی که چسب چوب خشک شده باید از سرکه، الکل صنعتی یا آستون برای تمیز کردن و پاک کردن آن استفاده کنید.

حلال چسب رازی

یکی از انواع پرطرفدار چسب که در هر خانه‌ای پیدا می‌شود، چسب رازی است. ماده اصلی این چسب سیانواکریلات بوده که سریعا خشک و مقاوم می‌شود اما با دانستن حلال چسب رازی به راحتی می‌توان آن را جدا و پاک کرد. آب و مواد شوینده، استون، روغن، ژل پترولیوم، نمک، خمیر دندان، الکل و آب لیمو از انواع حلال چسب رازی هستند.

حلال چسب موش

ماده‌ای بسیار چسبناک که از آن برای به دام انداختن موش، مارمولک و … استفاده می‌شود، چسب موش است. برای تهیه چسب موش از رزین صنعتی با پایه حلال استفاده شده و برای به دام انداختن موش و سایر جوندگان استفاده می‌شود. تینر، سرکه، مواد روغنی و وازلین حلال چسب موش است.

حلال چسب حرارتی تفنگی

چسب حرارتی تفنگی با استفاده از المنت برقی، چسب را ذوب می‌کند. این چسب برای چسباندن انواع پلاستیک و فوم مناسب است اما برای کارهای ظریف مناسب نیست. حلال چسب حرارتی تفنگی آستون است.

حلال چسب کاغذ دیواری

مقداری آب داغ را با مایع ظرف‌شویی و یک قاشق غذاخوری جوش‌شیرین ترکیب کنید. اگر چسب خیلی محکم است مقداری سرکه هم اضافه کنید. در مرحله بعد با اسفنج آغشته به ترکیب مایع ظرف‌شویی، جوش‌شیرین و سرکه، چسب‌های روی دیوار را نرم کرده و کم کم آن را پاک کنید.

حلال چسب آهن چیست؟

برای چسباندن قطعات فلزی از چسب آهن استفاده می‌شود. البته از این چسب می‌توان برای چسباندن قطعات پلاستیکی، موکت و فرش هم استفاده کرد. حلال چسب ماده‌ای است که برای حل کردن انواع چسب استفاده می‌شود. حلال چسب آهن ایزوپروپیل بوده که چسب آهن را در خود حل می‌کند.

فروشگاه اینترنتی سازوکار مجموعه‌ای از انواع چسب را گردآوری کرده است. لیست انواع چسب های موجود در وبسایت شامل: چسب‌های مصرفی در صنعت چسب گرانول ، چسب سیلیکون ، چسب حرارتی ، چسب چوب ، چسب وکیوم و چسب‌های مصرف خانگی چسب نواری ، چسب قطره ای ، چسب 123 ، چسب دوطرفه است. برای خرید اینترنتی این محصولات می‌توانید به وبسایت سازوکار مراجعه کنید.

به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

۱۰ نظر ثبت شده

    1. با سلام، علاوه بر حلال های رایج و موجود در منازل مانند استون، سرکه سفید، الکل و .. می توانید از حلال های شرکتی مخصوص چسب سیلیکون استفاده کنید.

  1. سلام وخسته نباشید
    روی کابینتای من یه نوع چسب هست که نمی‌دونیم چیه
    از چه نوع حلالی میتونم استفاده کنم؟

    1. سلام. برای استفاده از حلال مناسب باید از نوع چسب اطلاع داشته باشید. اما ممکن است برخی از حلال های موجود در خانه مانند استون و الکل نیز برای کار شما مناسب باشند.

  2. سلام وقت بخیر برای پاک کردن چسب E8000 از روی لباس چه حلالی پیشنهاد میدید؟
    مواد شوینده و خمیردندان رو امتحان کردم ولی جواب نداد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا