آموزش

3 روش رنگ آمیزی طبیعی پارچه و لباس با استفاده از قهوه

حتما برای شما هم پیش آمده که اتفاقی قهوه را روی لباس‌تان بریزید پس باید بدانید که چقدر لکه قهوه سر سخت است و به راحتی پاک نمی‌شود. اما خبر خوب این است که از رنگ قهوه می‌توانید برای رنگ آمیزی طبیعی پارچه و لباس استفاده کنید؛ به این ترتیب می‌توانید کالیته رنگ قهوه‌ای و سایه‌های برنزه را به راحتی در خانه روی هر نوع پارچه‌ای اعمال کنید.

رنگ آمیزی پارچه با استفاده از قهوه روشی ایده‌آل برای رنگ کردن لباس‌هایی است که با قهوه لکه‌دار شده‌اند یا با استفاده از این روش می‌توانید پارچه‌های خاص برای ملحفه، رو مبلی و … با رنگ دلخواه داشته باشید.

بافت و الیاف برخی پارچه‌ها به گونه‌ای است که رنگ را بهتر از انواع دیگر جذب می‌کنند که این فرآیند روی رنگ نهایی و میزان تیره یا روشنی پارچه تاثیر می‌گذارد؛ برای مثال پارچه‌هایی که از 100% پشم تهیه شده‌اند در مقایسه با پارچه‌های 100% پنبه‌ای بهتر رنگ می‌گیرند و پارچه‌های پنبه‌ای به مرور زمان و بر اثر شست و شو رنگ خود را از دست می‌دهند.

استفاده از پارچه سفید برای این کار رنگ قهوه‌ای یا کم یک دست ایجاد می‌کند در حالی که اگر از پارچه رنگی استفاده کنید نتیجه کار کدر می‌شود یا ممکن است رنگ پارچه در نتیجه کار موثر باشد. پس از انتخاب پارچه یک قابلمه قهوه تهیه کرده و کار را شروع کنید.

قهوه

مواد و لوازم مورد نیاز

  • پارچه یا لباس
  • قهوه (دمی یا سریع)
  • کاسه بزرگ یا لگن
  • قاشق چوبی
  • سرکه
قهوه

آماده سازی پارچه و قهوه

برای این کار بهتر است پارچه‌ای تمیز انتخاب کنید. اگر پارچه یا لباسی نو دارید یا قبلا آن را شسته‌اید حتما قبل از شروع به کار آن را مرطوب کنید. قهوه را در قابلمه‌ای بزرگ دم کنید؛ اگر رنگی تیره‌تر می‌خواهید باید از قهوه قوی‌تر یا دارک استفاده کنید. مدت زمانی که پارچه را در قهوه می‌خوابانید روی میزان رنگ آن تاثیر دارد.

رنگ آمیزی پارچه

قهوه

روش اول

پارچه یا لباس مرطوب را در یک کاسه بزرگ قرار دهید. برای این که رنگی یکنواخت و یکدست ایجاد شود باید ظرفی که انتخاب می‌کنید به گونه ای باشد که بتوان به راحتی لباس را در آن پهن کرد و مچاله نباشد.

قهوه داغ را روی پارچه ریخته و با قاشق چوبی هم بزنید تا رنگ به طور یکنواخت پخش شود. دقت کنید که می‌خواهید تا چه حد پارچه تیره شود؛ هرچه مدت زمان بیشتری پارچه غرق در قهوه باشد رنگ تیره‌تری ایجاد می‌شود.

اگر می‌خواهید رنگی روشن داشته باشید تنها چند دقیقه کافی است اما برای رنگی تیره حداقل 15 تا 30 دقیقه یا حتی یک شبانه روز باید آن را در ظرف بخوابانید.

پارچه را از ظرف قهوه خارج کنید و رنگ آن را بررسی کنید. دقت داشته باشید که رنگ نهایی پس از شست و شو از آنچه می‌بینید روشن‌تر خواهد بود.

رنگ آمیزی

تثبیت رنگ قهوه

به آرامی پارچه را از ظرف خارج کنید.

ظرفی را از آب داغ پر کنید و در آن چند قاشق غذا خوری سرکه بریزید. پارچه رنگ شده با قهوه را در آن قرار دهید تا کمی خیس بخورد سپس آن را آب کشی کنید. این مرحله به تثبیت رنگ قهوه کمک می‌کند.

بعد از گذشت 10 دقیقه پارچه را خارج کرده و با آب بشویید تا رنگ اضافی آن خارج شود. وقتی آبی که از شست و شو لباس خارج می‌شد کاملا شفاف شد دیگر نیازی به آب کشی نیست.

برای تثبیت رنگ پارچه بعد از شست و شو و خشک شدن، آن را اتو کنید یا از خشک کن استفاده کنید.

روش‌هایی دیگر برای رنگ آمیزی با قهوه

رنگ آمیزی

در این مقاله نحوه ایجاد رنگی یکنواخت با قهوه را یاد گرفتید اما روش‌های مختلف دیگری هم برای این کار وجود دارد که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.

روش دوم

روش دیگر برای رنگ آمیزی این است که به جای این که لباس را کاملا صاف پهن کنید آن را مچاله کنید تا پارچه حالت ابر و بادی به خود بگیرد. حتی می‌توانید به جای یک نوع قهوه از انواع مختلف آن استفاده کنید تا رنگ متفاوتی روی پارچه ایجاد شود. با این کار نتیجه کار ابر و بادی خواهد شد.

روش سوم

روش دیگر این است که پارچه را پهن کنید سپس قهوه را در نقاط دلخواه به صورت پراکنده بریزید و فرصت دهید تا مدتی باقی بماند. می‌توانید این کار را با رنگ‌های مختلف قهوه انجام دهید تا نتیجه نهایی کار کالیته‌ای از چند رنگ باشد.

هریک از مراحل بالا را انتخاب کردید باید بدانید که در انتها باید حتما پارچه را با آب داغ و سرکه بشویید تا رنگ آن به خوبی تثبیت شود و در انتها با خشک کن یا اتو خشک کنید.

یکی از مزایای رنگ آمیزی طبیعی با استفاده از قهوه این است که رنگ ایجاد شده و نتیجه متفاوت خواهد بود و بسته به سلیقه شما قابل تغییر است.

اگر شما هم تجربه‌ای در زمینه رنگ آمیزی پارچه با قهوه دارید در بخش نظرات آن را با ما در میان بگذارید.

به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا