ابزار و یراق

انواع دستگاه چوب بری، کاربردها و راهنمای خرید

پرکاربردترین انواع دستگاه چوب بری

به همان نسبت که دنیای نجاری دنیای وسیع و متفاوتی است، هر روزه دستگاه‌های متنوعی برای این طیف وسیع ساخته و روانه‌ی بازار می‌شود. تنوع در چوب، نوع کار، تفاوت در حجم و اندازه‌ی انواع چوب باعث شده که تولیدکنندگان ماشین آلات و ابزار آلات نجاری روز به روز به فکر تسهیل روند کاری کاربران این صنعت باشند.

به غیر از متخصصان این حوزه خیلی از کاربران هستند که نجاری را به نوعی هنر و سرگرمی می‌دانند. خوشبختانه این روزها با توجه به گستردگی ماشین آلات و ابزارآلات نجاری هر کس بنا بر نیاز خود می‌تواند گزینه‌ای متناسب با کار خود خریداری کند.

بعضی دستگاه‌های چوب بری از ملزومات هر کارگاه یا کارخانه‌ی نجاری است که در این مقاله قصد داریم به معرفی مهم‌ترین این دستگاه‌ها بپردازیم.

دستگاه چوب بری

اره فلکه یا اره نواری

اره فلکه یا اره نواری از ماشین آلات مهم در نجاری محسوب می‌شود. این دستگاه از پر استفاده‌ترین دستگاه‌های این صنعت بوده و در دو نوع افقی و عمودی در بازار موجود است.

اره فلکه افقی بیشتر در کارخانجات بزرگ صنایع چوب استفاده می‌شود. کار این دستگاه تبدیل تنه‌های چوب با قطرهای زیاد به قطعات قابل استفاده برای کارخانه‌ها‌ی چوب بری است.

اره فلکه افقی
همچنین بخوانید: نحوه کار با اره نواری

اره فلکه عمودی تقریباً در اکثر کارگاه‌های نجاری وجود دارد. این اره در اندازه‌‌های کوچک‌تر برای برش‌های ظریف، برش طولی، قوس دادن به قطعه کار، انواع برش‌های مورب و بعضی اتصالات چوبی استفاده می‌شود. این دستگاه به دلیل دقت و سرعت بالا، بسیار مورد استفاده نجاران است. اره فلکه در اکثر کارگاه‌های تولید کننده‌ی مبلمان موجود است. البته لازم به ذکر است که اره نواری به دلیل محدودیت حرکتی نمی‌تواند برخی ظریف‌کاری‌های هنری چوب‌بری را انجام دهد.

اره فلکه عمودی

ماشین گندگی

گنده‌ گیر یا همان گندگی دستگاهی است که قطعه چوب را به ضخامت و اندازه‌ای یکسان برای استفاده در کار  تبدیل می‌کند. سطح قطعه چوب‌های مورد نظر معمولاً قبل از قرار گرفتن در این دستگاه باید توسط کف رنده صاف شوند تا نتیجه‌ای دلخواه ایجاد کنند. ماشین‌های گندگی در دو نوع اتوماتیک و دستی موجود هستند که طول تیغه و عرض صفحه‌ آن متفاوت بوده که متناسب با نیاز کاربر خریداری می‌شود.

گندگی

دستگاه کف رنده

دستگاه یا ماشین کف رنده که در اصطلاح به آن ماشین رنده نیز می‌گویند از ماشین آلات اولیه‌ی کارگاه نجاری است؛ زیرا تمامی الوار باید قبل از هر نوع استفاده از قوس‌های طبیعی چوب رها شده و سطحی صاف برای کار داشته باشند، که این عمل توسط دستگاه کف رنده انجام می‌شود.

کف رنده

اره میزی

اره میزی

اره میزی از پایه‌ای‌ترین دستگاه‌های مورد استفاده در هر کارگاه یا مغازه‌ی کوچک نجاری است. اره میزی از یک صفحه، محوری برای نگهداری موتور اره و تیغه تشکیل شده که قابلیت تغییر در زاویه و طول برش را دارد. این دستگاه دارای محافظی است که هنگام هدایت چوب برای برش، آ ن را ثابت نگاه می‌دارد.

با استفاده از اره میزی می‌توان انواع مصنوعات چوبی از جمله نئوپان، MDF، HPL و انواع سطوح را برش داد.

اره فارسی بر

فارسی بر

اره فارسی بر اره‌ای است که قادر است برش‌های زاویه دار یا فارسی را به‌راحتی ایجاد کند که بیشتر در اتصالات قطعات چوبی کاربرد دارد. مهم‌ترین نوع برش فارسی، برش 45 درجه است که هنگام اتصال دو قطعه کار به یکدیگر زاویه‌ی 90 درجه را تشکیل می‌دهد. رایج‌ترین نمونه برای برش فارسی، قاب عکس‌هایی است که درگوشه، دو قطعه کار با برش فارسی به یکدیگر متصل شده‌اند.

اره

اره فارسی بر در سه نوع ساده، کشویی یا کشویی دو طرفه و ترکیبی موجود است. این اره به دلیل استفاده‌های متنوع  و حمل و نقل آسان بسیار پرکاربرد بوده و در اکثر کارگاه‌های نجاری موجود است.

اره گردبر

اره گردبر

اره گردبر یا اره نفوذی که به اره‌ی همه کاره نیز معروف است، از جمله اره‌هایی است که می‌توان با تعویض تیغ اره، از آن برای سطوح مختلف استفاده کرد. هم‌چنین اره گرد بر را می‌توان روی صفحات ریلی نصب کرد که به این ترتیب می‌توانید برشی بدون انحراف ایجاد کنید. این اره با توجه به کارایی بالا در سه نوع برقی، شارژی و پنوماتیکی در بازار موجود است. اره گردبر مانند فارسی بر به دلیل قابل حمل و چند کاره بودن از جمله‌ ابزارآلات پرمصرف در صنعت نجاری است.

همچنین بخوانید: طرز کار دیمر

اره عمودبر

اره عمود بر

اره‌ عمودبر یا چکشی از جمله اره‌هایی است که از آن در صنعت سنگ بری، فلزات، پلاستیک و دیگر پرژه‌های نیمه حرفه‌ای استفاده می‌شود. به همین منظور در دو نوع حرفه‌ای و نیمه حرفه‌ای در بازار موجود است. اره‌های حرفه‌ای قدرت موتور بیشتری دارند در نتیجه می‌توان از آن‌ها طولانی‌تر و برای کارهای سنگین استفاده کرد اما در مدل نیمه صنعتی قدرت موتور کم‌تر و بسیار سبک‌تر است. در نسل جدید عمود برها ویژگی زیادی برای تنظیمات مختلف وجود دارد که از جمله‌ی آن کلید کنترل سرعت یا همان دیمر است که کار کاربر را بسیار آسان می‌کند.

به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

۲ نظر ثبت شده

  1. سلام دوستان کسی اگر با این دستگاه کار کرده یا تجربه ای داره راهنمایی کنید میخوام بخرم

    1. سلام. سوالتان در مورد کدام دستگاه است؟ لطفا بفرمایید تا شما را بهتر راهنمایی کنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا