ابزار و یراق

5 نکته مهم در انتخاب چوب پارکت مناسب

چگونه پارکت مناسب انتخاب کنیم؟

اگرچه رنگ، نوع و  جلوه مختلف انواع کف پوش به‌قدری زیاد است که بیشترین آزادی عمل و قدرت انتخاب را برای شما فراهم می‌کند اما همین تنوع می‌تواند شما را گیج کرده و انتخاب را برایتان دشوارتر کند. اولین گزینه انتخابی، کف پوش چوبی است؛ زیرا چوب دوام بالایی دارد و به محیط حس گرما و هویت می‌بخشد. با ما همراه باشید تا در ادامه با نکاتی که در انتخاب کف پوش باید به آن توجه کنید آشنا شوید.

نوع پارکت

کف ‌پوش چوب طبیعی و چوب مهندسی شده از انواع  پارکت است. کف پوش چوب طبیعی از الوار‌های سخت ساخته شده و با اتصال فاق و زبانه به هم متصل می‌شوند. این کف پوش به صورت پرداخت‌شده و خام در شکل‌های نواری و تخته‌ای با ضخامت 8 تا 19 میلی‌متر موجود است. عرض  کف پوش نواری بین 4 تا 6 سانتی‌متر و عرض کف پوش تخته‌‌ای بین 8 تا 20 سانتی‌متر است. 

کف‌ پوش‌ چوب مهندسی‌شده از  ترکیب تخته سه‌لا  و کامپوزیت با روکشی از چوب سخت تهیه شده و  ضخامت آن‌ بین 3.7 تا 19 میلی‌متر و عرض آن بین 7.6 تا 20 سانتی‌متر است. ضخامت روکش چوبی آن بین 4 تا 6 میلی‌متر است. 

خرید چسب

ظاهر و جلوه هر دو نوع کف پوش بسیار شبیه و بسیار زیبا است و تنها تفاوت اصلی آن‌ها در جنس و کاربرد است. کف پوش چوب طبیعی رطوبت را به خود جذب می‎‌کند؛ به همین جهت بهتر است از آن در طبقات بالا که در معرض رطوبت قرار ندارد، استفاده شود اما کف پوش چوب مهندسی شده با داشتن ساختار لایه‌ای، مقاومت بیشتری در برابر رطوبت داشته و می‌توان از آن در تمام طبقات حتی فضاهای مرطوب مانند زیر زمین و سرویس بهداشتی استفاده کرد.

انتخاب نوع چوب پارکت

از انواع چوب‌ می‌توان در ساخت کف پوش استفاده کرد اما چوب مقاوم و سخت برای تهیه کف پوش انتخاب ایده‌آلی است؛ به همین جهت چوب سخت طرفدار بیشتری دارد.

معیار سنجش سختی چوب در آمریکا، بلوط قرمز است. چوب بلوط قرمز و سفید پرمصرف‌ترین نوع چوب در تهیه کف پوش‌ است، با این حال از چوب گردوی آمریکایی و افرا ( سخت تر از بلوط) و گردو ( نرم‌تر  از بلوط) هم در تهیه کف پوش استفاده می شوند. چوب گیلاس برزیلی، کوآ‌ی برزیلی و کومارو از پرفروش ترین انواع چوب خاص بوده که استحکام بالایی دارند و برای استفاده در مکان های پر تردد ایده آل هستند.

بافت،رنگ و ظاهر کف پوش چوبی

پارکت چوبی

انتخاب کف پوش متناسب با طراحی و دکوراسیون هر اتاق، کار چندان دشواری نیست؛ زیرا تنوع سبک و پرداخت کف پوش‌ها بسیار زیاد است. برای مثال در سبک سنتی ، جنس کف پوش اهمیت زیادی دارد و به همین جهت کف پوش چوبی تهیه شده از چوب بلوط، افرا یا گردو با عرض بین 6 تا 8 سانتی‌متر بهترین انتخاب است اما در دکوراسیون مدرن تنها رنگ و نوع پرداخت کف پوش اهمیت دارد. رنگ شفاف و روغن جلا دهنده‌ مسی، زغالی تیره و روشن همگی برای استفاده در سبک مدرن مناسب هستند.

انواع پرداخت چوب کف پوش

پرداخت کفپوش

نوع پرداخت نقش مهمی در ظاهر چوب دارد. با روش های پرداخت مختلف می توان ظاهر و جلوه ای کاملا متفاوت برای چوب ایجاد کرد. با تکنیک‌ و درجات گوناگون پرداخت می‌توان برای چوب ظاهرب برجسته، شفاف، مات و … ایجاد کرد.

پرداخت چوب با روغن جلا یکی از روش های معمول است. شاید ظاهر چوبی که با این روش پرداخت می‌شود تکراری به‌نظر برید اما نیاز به نگهداری و پرداخت مجدد ندارد.

کف پوش به دو صورت پرداخت شده و خام به فروش می‌رسند. کف پوش‌ خام را هنگام نصب صیقل و جلا داده تا روکش آن در برابر نفوذ رطوبت و گردوخاک مقاوم شود. کف پوش‌ پرداخت شده و آماده‌ در کارخانه‌ تولید و کنترل شده و معمولاٌ بین هفت تا هشت لایه جلاکاری می‌شود.

هزینه و نحوه نصب پارکت

کفپوش کلیک دار

هزینه‌ی کف پوش‌ به نوع چوب و نحوه‌ی پرداخت بستگی دارد. قیمت کف پوش چوب طبیعی از قیمت کف پوش چوب مهندسی شده ببیشتر است. معمولاٌ قیمت نصب، نصف قیمت کف پوش است اما با این‌حال بسته به نوع کف پوش و نحوه‌ی نصب ممکن است متغیر باشد. روش‌های گوناگونی مانند نصب با میخ، منگنه و چسب برای نصب کف پوش وجود دارد اما انواعی از کف پوش‌ مهندسی‌شده‌ جدید که به کف پوش کلیک دار معروفند با استفاده از سیستم کلیکی نصب می‌شوند.  نصب کف پوش‌ به‌ویژه کف پوش خام بسیار پرهزینه است.  پیشنهاد ما به کسانی که می خواهند در هزینه صرفه جویی کنند این است که کف پوش‌ پرداخت شده را به‌صورت آماده تهیه کنند و خودشان نصب آن را بر عهده بگیرند.

  • پیشنهاد می‌شود هزینه‌ی نصب کف پوش را صرف خرید کف پوش مرغوب کنید.
به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا