ابزار و یراق

ویدئوی آموزش استفاده از اره رومیزی و 6 اشتباه رایج

آموزش کار با اره رومیزی

اره‌ رومیزی یا به تعبیری اره میزی یکی از وسایل و ابزارهای برقی است که در نجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد و می‌توان آن را برادر کوچک‌تر دستگاه دورکن نامید. این دستگاه به‌صورت گسترده در کارهای نجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد و بسیاری از مردم فرض بر این دارند که استفاده از آن را به خوبی بلدند اما امان از دل غافل که همین افراد اشتباهات بسیاری را در حین کار با اره رومیزی مرتکب می‌شوند که بعضا خطرناک بوده و می‌تواند عواقب بدی را به دنبال داشته باشد.

در ادامه با ما همراه باشید تا با برخی از این اشتباهات آشنا شویم.

اره رومیزی یکی از ابزارآلات پرکاربرد در نجاری است که با استفاده از آن می‌توان طیف وسیعی از انواع برش‌ها را ایجاد کرد؛ به همین جهت باید نحوه کار، نگهداری و تنظیم آن را به خوبی بدانید تا نتیجه‌ای خوب بگیرید. اگر اره به‌خوبی تنظیم نشده باشد نه‌تنها درست کار نمی‌کند بلکه برای کاربر خطراتی به همراه دارد. با همراه باشید تا در ادامه با اشتباهات رایج در استفاده از اره رومیزی آشنا شوید.

اره میزی یا میز برش یک قطعه همه کاره است که برای استفاده آسان ابداع شده و می تواند زمان و تلاش شما را اثربخش و بهبود دهد. اره میزی برای برش تخته استفاده می شود و می تواند باعث برش طولی یا عرضی قطعه کار شود. اگر از تکنیک های مناسب این ابزار پیروی کنید و تجیهزات ایمنی صحیح داشته باشید می توانید با استفاده از آن پروژه های خود را دقیق و ظریف برش دهید. اصلاح عادت‌های غلط در استفاده از اره رومیزی باعث می‌شود تا برش‌هایی بهتر و تمیزتر داشته باشید و خطر استفاده از دستگاه را به حداقل می‌رساند.

برش عرضی در جهت اشتباه

هنگام برش عرضی چوب باید فرق بین کار و قسمت اضافه چوب را بدانید و اینکه کدام را نگه دارید. معمولا باید قسمت کار را نگه دارید یعنی قسمتی که اندازه‌گیری کردید و می‌خواهید از آن در پروژه‌هایتان استففاده کنید. اگر برای برش عرضی از نقاله استفاده می‌کنید ممکن است گاهی قسمتی که نگه داشتید متوقف شود و برش تمیزی ایجاد نشود.

اگر می‌خواهید تکه چوب‌هایی با اندازه مخشخص داشته باشید بهتر است از یک بلوک اندازه گیری روی فنس استفاده کنید و در این حالت باید به جای نگه داشتن قطعه کار، قسمت اضافی یا دور ریز چوب را نگه دارید. در انتها باید لبه‌های تیز را با استفاده از سنباده یا … صاف کنید.

هیچ گاه سعی نکنید از بلوک اندازه گیری روی نقاله زاویه زنی استفاده کنید؛ زیرا در این حالت قسمت عمده چوب آزاد می‌ماند و ممکن است کار را کج کند، هم چنین تیغه خیلی به انگشتان شما نزدیک است و ممکن است صدمات جبران ناپذیری داشته باشد.

نکته: هیچ وقت برای برش عرضی از فنس به عنوان بلوک اندازه گیری استفاده نکنید.

روش دیگر این است که یک راهنمای برش بسازید که در اصطلاح به آن سورتمه برش هم می‌گویند. این وسیله برای ایجاد برش‌های عرضی تمیز و دقیق مناسب بوده و هر دو سمت چوب در حال برش به خوبی مهار می‌شود.

فشار به تیغه

هنگام استفاده از فنس برای برش تخته‌های عریض، قسمت کار باید همیشه بین تیغه و فنس قرار بگیرد. دقت داشته باشید که در این مواقع نباید تخته چوب را از سمت قسمت اضافه هدایت کنید؛ زیرا در این صورت به جای فنس به تیغه فشار وارد می‌شود. هم چنین ممکن است این کار باعث گیر کردن چوب یا برش اریب به جای 90 درجه شود. به جای این کار باید روی قسمت اصلی کار تمرکز کنید و فشار را روی فنس وارد کنید.

عدم اعمال فشار از 3 جهت

مسلما همه می‌دانند که برای هدایت چوب باید از وسیله‌ای مخصوص استفاده کرد. اهرم فشار یا پوش استیک که همراه با اره میزی عرضه می‌شود می‌تواند انتخاب مناسبی باشد اما بسیاری نحوه صحیح کار با آن را بلد نیستند. نکته‌ای که در ابتدا باید مد نظر قرار دهید این است که باید دو عدد پوش استیک داشته باشید؛ یکی برای هدایت تخته چوب به سمت جلو و دیگری برای این که تخته چوب را به سمت پایین و به سمت فنس فشار دهید. برای داشتن برشی ایمن و صحیح باید فشار در سه جهت وارد شود.

برای استفاده از پوش استیک باید از قسمت پایینی آن برای هل دادن چوب به سمت جلو استفاده کنید و با استفاده از دومین پوش استیک آن را محکم به سمت فنس هدایت کنید و فشار به سمت فنس را تا قبل از شروع برش انجام دهید. با شروع برش چوب اعمال فشار با اهرم دوم را انجام ندهید زیرا تنها به تیغ اره فشار وارد می‌شود.

ابزار دیگری که برای این کار وجود دارد گیره فشاری است که برای برش‌های دقیق و ایمن بهترین وسیله است. این وسیله طوری طراحی شده که به راحتی در سه جهت نیرو وارد می‌کند و هم چنین قسمت اضافه چوب هم مهار می‌کند.

برش با دست خالی

هیچ وقت برش را با دست خالی انجام ندهید. همیشه از فنس استفاده کنید.

سفت کردن بیش از حد مهره محور

بعد از تعویض تیغ اره و قرار دادن مهره در جای خود، آن را بیش از حد سفت نکنید؛ زیرا هنگام باز کردن آن ممکن است به خودتان یا دستگاه آسیب برسانید. پس وقتی تیغه را عوض می‌کنید مهره را تا جایی که سفت می‌شود ببندید و بیشتر از حد معمول به آن فشار وارد نکنید. تیغ اره در جهت عکس شیارهای محور حرکت می‌کند پس با حرکن خود مهره سفت‌تر می‌شود.

استفاده از فنس برای برش‌های عرضی

قانون اصلی این است که قسمت طویل تخته را مهار کنید نه قسمت کوتاه آن را. اگر متوجه شدید که فنس همراه تخته تکان می‌خورد باید از نقاله زاویه زنی استفاده کنید. هر چیزی که باعث تکان خوردن تخته شود احتمال کج شدن برش را افزایش داده و حتی بدتر ممکن است باعث پرت شدن تخته چوب شود.

امیدواریم با رعایت نکات بالا هیچ گاه حادثه‌ای حین کار با اره رومیزی برای شما اتفاق نیافتد. اگر شما هم تجربه یا سوالی در رابطه با کار با اره رومیزی داشتید می‌توانید در بخش نظرات آن را با ما به اشتراک بگذارید.

خلاصه
ویدئوی آموزش استفاده از اره رومیزی و 6 اشتباه رایج
عنوان
ویدئوی آموزش استفاده از اره رومیزی و 6 اشتباه رایج
توضیحات

در این ویدئو علاوه بر آموزش کار با اره رومیزی به توضیح 6 مورد از اشتباهات رایج استفاده از اره رومیزی نیز شرح داده شده است.

به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا