بایدها و نبایدهای نظافت کابینت آشپزخانه
چربی ها و لکه های روی سطوح کابینت آشپزخانه را با مواد و تکنیکهای درست از بین ببریم. ادامه این مقاله را مطالعه کنید تا با روش صحیح پاک کردن لکه روی کابینت آشنا شوید.
شاید هنگام نظافت آشپزخانه بیشتر برای تمیز کردن سینک، پیشخوان و کف آشپزخانه وقت بگذارید اما باید بدانید که کابینت ها نیز مرتبا به توجه نیاز دارند مخصوصا درب کابینت و جایی که قطرات چربی هنگام آشپزی به آن پاشیده شده و میچسبد سپس گرد و غبار را به خود جذب کرده و باعث تیره و چرک تاب شدن سطوح کابینت میشود.
درست است که تمیز کردن کابینت کمی خسته کننده است اما کار سختی نیست و به مواد شیمیایی سمی و بودار هم نیازی ندارد. کابینتهای چوبی آشپزخانه شما چه یک لایه رنگ داشته باشند چه لاک الکل به راحتی با یکسری مواد خانگی قابل تمیز شدن هستند. البته باید مراقب باشید که با زیاده روی به آن آسیب نرسانید. در ادامه با روشهای صحیح تمیز کردن کابینت آشپزخانه آشنا شوید.
از محلول شستشوی ضعیف استفاده کنید
از برس ساینده برای تمیز کردن سینک ظرفشویی استفاده نکنیدِ زیرا ممکن است به لایه رنگ و جلای کابینت آسیب برسد. به جای این کار مایع صابون ظرفشویی و آب گرم را به نسبت 1 به 3 یا سرکه سفید و آب به نسبت 1 به 3 را با هم ترکیب کنید (آب گرم لکه را نرم میکند بنابراین پاک کردن لکه آسانتر میشود) داخل بطری آب پاش بریزید و از آن استفاده کنید.
کابینت را در محلول غوطه ور نکنید
محلول شوینده را روی یک دستمال میکروفایبر اسپری کنید تا زمانی که دستمال مرطوب شود. رطوبت بیش از حد دستمال به رنگ یا لاک الکل کابینت آسیب میرساند. درب کابینت را از بالا تا پایین با دستمال پاک کنید و به قسمتهایی چون قرنیز و پروفیل که جرم بیشتری میگیرند توجه بیشتری نشان دهید. تمیز کردن دستگیرهها و داخل درب کابینتها را فراموش نکنید. در صورت نیاز دستمال را بیشتر به محلول آغشته کنید اما نه به اندازهای که محلول از دستمال بچکد. میتوانید دستمال را داخل سینک بچلانید.
لکههای سخت را با مسواک قدیمی تمیز کنید
برخی کابینتها دارای قرنیزهای تزئینی یا شیارهای عمیقی هستند که با دستمال نمیتوان آن قسمتها را تمیز کرد. در چنین مواردی یک مسواک کهنه را به محلول شوینده آغشته کنید و با مسواک این قسمتها را بسابید. همچنین اطراف دستگیره و لبه درب کابینت را فراموش نکنید.
اجازه ندهید آب به لولاها نفوذ کند
هر چقدر محلول شوینده شما برای رنگ و لاک روی کابینت ضرر نداشته باشد، برای لولاها مضر است. برای این که تمیز کردن کابینت منجر به زنگ زدگی لولاها نشود از دستمال میکروفایبر خشک برای تمیز کردن قسمتهای فلزی استفاده کنید. اگر قطعات فلزی کابینت لکه چربی دارند یک یا دو قطره محلول شوینده را به دستمال اسپری کرده و چربی قطعات فلزی را با آن پاک کنید سپس با دستمال خشک کنید.
مواد شوینده را با پاکسازی نهایی تمیز کنید
بعد از تمیز کردن کابینت یک بار دیگر با دستمال مرطوب با آب گرم روی کابینتها بکشید. با این کار لکهها و چربیهایی که ماندگاری بیشتری دارند از بین میروند. لازم است برای این که هیچ لکهای روی کابینت باقی نماند از بالا تا پایین مرحله پاکسازی نهایی را انجام دهید.
کابینت را بعد از تمیز کردن خشک کنید
اگر بعد از تمیز کردن کابینت اجازه دهید با هوا خشک شوند لایه رنگ یا پرداخت شده کابینت حباب میگیرد و آسیب میبیند. به جای این کار از یک دستمال لطیف برای خشک کردن رطوبت کابینت استفاده کنید.
شیشهها را فراموش نکنید
اگر کابینت شما دارای قسمت شیشهای است یک دستمال تمیز را با محلول سرکه یا شیشه پاک کن مرطوب کنید و دو طرف شیشه را با آن پاک کنید. این روش بهترین کار برای تمیز کردن لکههای چربی روی شیشهها است. شاید لازم باشد برای تمیز شدن کامل لکهها دو بار این کار را انجام دهید. از ساینده برای پاک کردن شیشه استفاده نکنید و بعد از تمیز شدن شیشه، آن را با دستمال خشک کنید.
لکههای سخت را با جوش شیرین از بین ببرید
اگر بعد از تمیز کردن کابینت لکهها از بین نرفت باید یک مرحله دیگر به نظافت کابینتها اضافه کنید. داخل یک بطری جوش شیرین و آب را به نسبت 1 به 2 ترکیب کنید یک دستمال خشک و تمیز را با محلول مرطوب کنید و به لکهها بمالید. اجازه دهید محلول چند دقیقه روی لکه بماند سپس با دستمال مرطوب بسابید تا کاملا پاک شود. سپس روی آن دستمال مرطوب بکشید و دوباره با دستمال میکروفایبر خشک کنید.
نظافت دوره ای را فراموش نکنید
حداقل در سال 2 بار علاوه بر سطوح روی کابینت داخل کابینت را خالی کرده و داخل قفسه و کشوها را با همان روش و ابزارهای بیرون کابینت تمیز کنید. قبل از چیدن ظروف مواردی که ارزش نگهداری ندارند را دور بریزید. مثل شیشههای بدون درب، لیوانهای لب پر شده و هر وسیله غیرقابل استفاده دیگر که در کابینت انباشته شده است.