ابزار و یراق

ویدئو آموزش استفاده از دریل و پیچ گوشتی برقی

همه‌ی ما در خانه شاید دریل دیده باشیم و به احتمال زیاد فرضمان بر این است که استفاده از آن را بلدیم و اصلا کار کردن با دریل کاری ندارد. با این حال در عمل شاید اوضاع بدین شکل نباشد.

در این ویدیو به معرفی دریل و پیچ‌گوشتی‌های برقی پرداخته‌ایم و تا حدودی هم انواع مته را معرفی کرده‌ایم. این ویدیو برای کسانی که در این زمینه مبتدی هستند بسیار مفید است. با ما همراه باشید.

خرید دریل

دریل پیچ گوشتی شارژی یا برقی؟

دریل پیچ گوشتی در دو مدل برقی و شارژی در بازار موجود است که با توجه به نوع کاربرد و میزان استفاده می‌توانید یکی از انواع آن را تهیه و خریداری کنید. این ابزار همه کاره و قابل حمل در کارهای مختلفی از آویزان کردن قاب عکس تا مونتاژ کاری در کارخانه‌ها استفاده می‌شود.

کاربردهای دریل پیچ گوشتی

کاربردهای دریل پیچ گوشتی تنها به موارد بالا محدود نشده بلکه از آن در کارهای مختلفی مانند موارد زیر استفاده می‌شود:

  • علامت گذاری
  • باز کردن و بستن پیچ‌ها و اتصالات
  • دریل کردن سوراخ‌های بزرگ
  • هم زدن رنگ، سیمان و دوغاب
  • حذف خوردگی و زنگ زدگی از فلزات
  • صاف و صیقلی کردن خمیدگی‌ها
  • نقاط اتصال مخفی
  • نصب درای وال

قسمت‌های مختلف دریل پیچ گوشتی

  • منبع انرژی
    دریل پیچ گوشتی شارژی وسیله‌ای راحت و خوش دست است که به دلیل عدم نیاز به برق امکان حرکت و مانور را آسان‌تر می‌کند؛ به همین جهت در هر مکان و شرایطی قابل استفاده است. دریل پیچ گوشتی برقی برای کار به منبع برق نیاز داشته که همین ممکن است شما را کمی محدود کند اما در مقایسه با نوع شارژی آن از قدرت بیشتری برخوردار است که آن را برای کارهای سنگین صنعتی مناسب کرده است.
  • کنترل سرعت
    دریل پیچ گوشتی در دو نوع تک سرعته و چند سرعته در بازار موجود است. دریل تک سرعته با پشتاور بالا برای سفت کردن پیچ و حفر سوراخ‌های بزرگ مناسب است. اکثر دریل پیچ گوشتی‌ها کلیدی برای کنترل سرعت دارند. سرعت پایین دریل‌های چند سرعته با گشتاور بالا برای حفر سوراخ‌های بزرگ و سرعت بالا با گشتاور پایین برای سفت کردن انواع پیچ مناسب است.
  • سه نظام
    سه نظام یا مته نگهدار، گیره‌ای سه وجهی بوده که مته را در محل مورد نظر نگه می‌دارد. سه نظام دو نوع خودکار و آچارخور دارد که در نوع آچار خور، به همراه ابزار آچاری عرضه می‌شود که با استفاده از آن سری دریل پیچ گوشتی باز و بسته می‌شود اما در نوع اتومات نیازی به آچار نبوده و با دست باز و بسته می‌شود. سه نظام 10 یا 13 میلی‌متر رایج‌ترین سایز سه نظام بوده که انتخاب مته باید براساس آن باشد.
  • تنظیم کننده گشتاور (کلاچ)
    وظیفه کلاچ در دریل پیچ گوشتی تنظیم گشتاور یا نیروی چرخش دریل است. گشتاور پایین‌ برای مواد نرم‌ مانند دیوارهای گچی یا تنظیم میزان فرورفتگی پیچ در دیوار استفاده می‌شود. گشتاور بالا برای چوب‌های سخت یا بزرگ کردن دهانه یک حفره استفاده می‌شود.

دریل یا پیچ گوشتی؟

شاید اولین سوالی که با شنیدن اسم دریل پیچ گوشتی به ذهن برسد این است که از این ابزار برای دریل کاری استفاده می‌شود یا بستن پیچ؟ دریل یا درایو هر دو کار را انجام می‌دهند به این ترتیب این ابزار قادر است هر دو کار را با کیفیت قابل قبولی انجام دهد.

اعمال نیروی بیش از حد به دستگاه نه تنها باعث افزایش سرعت عملیات سوراخکاری نمی‌شود بلکه تنها باعث آسیب دیدن نوک مته، کاهش کارآیی دستگاه و کوتاه شدن طول عمر مفید دستگاه خواهد شد.

نحوه کار با دریل پیچ گوشتی

اکثر دریل پیچ گوشتی‌ها دکمه چپ گرد یا راست گرد داشته که برای تغییر جهت چرخش مته یا سری پیچ گوشتی به کار می‌رود. برای چرخش مته یا سری در جهت عقربه‌های ساعت باید دکمه را از طرف A فشرده، همچنین برای چرخش مته یا سری پیچ گوشتی در خلاف جهت عقربه‌های ساعت دکمه را از طرف B فشار دهید. اگر دکمه چپگرد یا راستگرد در وسط قرار بگیرد، دستگاه قفل شده و از شروع به کار ناگهانی دستگاه جلوگیری می کند. همیشه قبل از شروع به کار با دستگاه، باید جهت چرخش مته یا سری پیچ گوشتی را بررسی کنید.
دقت داشته باشید که فقط پس از توقف کامل دستگاه اقدام به تغییر چرخش مته کنید؛ زیرا تعویض جهت چرخش دستگاه حین کار می تواند موجب خسارات جدی به دستگاه گردد.
هنگامی که از دستگاه استفاده نمی کنید، کلید چپ گرد یا راست گرد را در وضعیت قفل قرار دهید تا از شروع به کار ناگهانی و نا خواسته دستگاه جلوگیری کند.

برای تغییر دور دستگاه، ابتدا باید آن را خاموش کنید و دکمه تغییر دور را بر روی عدد 2 قرار دهید تا دستگاه در وضعیت سرعت بالا تنظیم شود. با قرار دادن دکمه تغییر دور روی 1 دستگاه در وضعیت سرعت پایین تنظیم می‌شود. قبل از شروع به کار با دستگاه از تنظیم دستگاه در محدوده سرعت متناسب با نوع کار اطمینان حاصل کنید.
همیشه کلید تغییر دور را روی یکی از وضعیت های 1 یا 2 قرار دهید. هیچ گاه کلید را بین این دو وضعیت قرار ندهید؛ زیرا به دستگاه آسیب وارد می‌شود.
همچنین هیچ گاه هنگام استفاده از دستگاه دور آن را تغییر ندهید چرا که منجر به آسیب جدی به دستگاه خواهد شد.

تعویض سری دریل پیچ گوشتی

برای باز کردن سه نظام دریل پیچ گوشتی کافی است قسمت پایین آن را نگه داشته سپس قسمت بالایی آن را خلاف جهت عقربه‌های ساعت بچرخانید تا باز شود. در مرحله بعد مته یا سری پیچ گوشتی را درون سه نظام قرار داده و سپس قسمت پایین سه نظام را مجدد نگه داشته و قسمت بالای آن را در جهت عقربه‌های ساعت بچرخانید تا سه نظام محکم شود.

امیدواریم با خواندن این مقاله اطلاعات کلی و مفیدی درباره انواع دریل پیچ گوشتی، نحوه کار و کاربردهای آن به دست آورده باشید. هم چنین اگر تجربه یا سوالی در این زمینه داشتید می‌توانید در بخش نظرات آن را با ما به اشتراک بگذارید.

به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا