آموزش

راه حل چکه کردن رنگ در هنگام رنگ آمیزی

راه حل شوره کردن رنگ

از مشکلاتی که هنگام رنگ آمیزی با آن مواجه هستیم شره یا چکه کردن رنگ است که می‌تواند به‌صورت پایین آمدن یک قطره یا جمع شدن بیش از حد رنگ در یک محل باشد. ضخامت و غلظت نامناسب رنگ، فاصله و زاویه نادرست قلم مو یا پیستوله همگی از مواردی است که باعث بروز این اتفاق می‌شوند. اما نگران نباشید زیرا می‌توان این قطره‌های رنگ را پاک کرد. اگرچه پاک کردن قطره رنگی که خیس است از رنگ خشک شده آسان تر است، در ادامه با ما همراه باشید تا با روش‌های پاک کردن قطره رنگ آشنا شوید.

تمیز کردن چکه رنگ خیس

تنها کاری که برای تمیز کردن لکه رنگ خیس باید انجام دهید، استفاده از برس یا قلم مو تمیز است. برای این کار کافی است برس تمیز را به‌آرامی روی سطح کشیده تا قطره‌های ریخته شده پاک شوند. نکته‌ای که باید مدنظر قرار دهید این است که جهت حرکت قلم مو باید هم جهت رنگ ریخته شده یا شره رنگ باشد. سعی نکنید قطره رنگ را با ضربه در جهت مخالف پاک کنید؛ زیرا باعث ایجاد علامتی ضربدری شکل شده که به‌راحتی قابل ترمیم نیست.

خرید چسب

نتیجه کار را پس از کشیدن قلم مو روی رنگ بررسی کنید، اگر نتیجه دلخواه ایجاد نشد یا رنگ چسبنده بود کار را متوقف کنید. رنگ به اندازه کافی خیس نبوده و هر اقدامی تنها مشکل را بیشتر می‌کند؛ به همین جهت باید از روش تمیز کردن لکه رنگ خشک شده استفاده کنید.

تمیز کردن چکه رنگ خشک شده

پیش از هر اقدامی برای پاک کردن قطره رنگ، باید از خشک شدن کامل قطره رنگ و نواحی اطراف آن اطمینان پیدا کنید؛ زیرا اگر بخواهید رنگ مرطوب را بخراشید، ممکن است لایه رنگ از بین برود.

قطره رنگ باعث ایجاد نقطه‌ای ضخیم شده که به علت براق بودن رنگ برجسته نشان داده می‌شود. بنابراین نخستین قدم خراش یا سایش نقطه موردنظر است. برای این کار باید به آهستگی روی نقطه رنگ را با وسیله‌ای تیز مانند تیغ ریش‌تراش شروع کنید. سعی کنید تنها روی نقطه رنگ را بتراشید و نواحی اطراف را نتراشید.

رنگ کردن کابینت

بعد از حذف قسمت برجسته، ذرات باقی‌مانده را با سنباده کاغذی 220 سنباده بزنید. دقت داشته باشید که جهت حرکت سنباده باید با قطره رنگ در یک جهت باشند؛ زیرا سنباده‌زنی به جلو و عقب یا مخالف جهت قطره رنگ، باعث پوسته‌پوسته شدن قطره و ایجاد لکه بزرگ‌تر می‌شود. حین کار با سنباده سعی کنید تنها روی قطره رنگ را سنباده بزنید و از سنباده زدن نواحی اطراف خودداری کنید.

پس از هم سح شدن قطره با قسمت‌های دیگر، پوششی دیگر یا لایه دوم  رنگ را اعمال کنید. اگر مراحل به درستی انجام شود پس از خشک شدن رنگ، لکه به‌سختی قابل‌ تشخیص خواهد بود.

اگر حین کار نواحی اطراف خراشیده شد یا سنباده زده‌اید می‌توانید آن قسمت را با بتونه پرکنید. بتونه را روی قسمت آسیب دیده زده، سپس مقدار بتونه اضافه را با کاردک مخصوص بتراشید. پس از خشک شدن بتونه، سطح را سنباده بزنید. اگر رنگ را به‌صورت مستقیم روی تونه بزنید، حباب ایجاد می‌شود. برای جلوگیری از این مشکل ابتدا سطح بتونه‌کاری شده را به پرایمر آغشته کرده و پس از آن یک یا دو لایه رنگ روی آن بزنید تا ناحیه ترمیم شده به‌خوبی پوشانده شود.

به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا