ابزار و یراق

دریل مگنت چیست و چه تفاوتی با دریل برقی دارد؟

دریل مگنت چیست؟

دریل مگنت یکی از تجهیزات حفاری قابل حمل است و برای سوراخ‌کاری فلزات از آهنربای الکتریکی یا پایه آهنربای دائمی استفاده می‌کند. دستگاه دریل مغناطیسی ابزاری است که فلزات را با کمک ابزار برش و آهنربای الکتریکی سوراخ‌کاری می‌کند. دریل اصلی یا مغزی یک ابزار برشی است که به دستگاه متصل می‌شود. دریل اصلی در داخل توخالی است و لبه‌های برش روی سطح و دندانه‌های آن قرارمی‌گیرند.

خرید دریل

این دستگاه همراه با سر مته مارپیچی، کاتر حلقوی، فرز، کاتر دوار و غیره ارائه می‌شود. موتور معکوس و کنترل سرعت متغیر برای ضربه‌زدن، خزینه مخروطی و ریمینگ از دیگر ویژگی‌های آن هستند. می‌توانید از آن برای فرزکاری در میزهای با پایه‌های متقاطع استفاده کنید. یکی از مهم‌ترین مزایای دریل مغناطیسی این است که برای سوراخ‌کاری در بخش‌های دور از دسترس مناسب است و کاربر را به دردسر نمی‌اندازد.

کاربرد دریل مگنت

کاربرد دریل مگنت

از دریل مغناطیسی در مشاغل در محل و خارج از محل کار استفاده می‌شود. این دریل ابزار مناسبی در زمینه‌های مختلف مانند ساخت و ساز، تولید و صنایع مهندسی سنگین است. از دریل مغناطیسی قابل حمل برای سوراخ‌کاری در محل و برای تعمیر یا ساخت و ساز روی فولاد سازه‌ای استفاده می‌شود. مدل‌های جدید این دریل‌ها سبک‌وزن بوده و برای کارگاه‌های تولیدی مناسب هستند. می‌توانید از آنها حتی در شرایط کنترل‌نشده کارگاهی استفاده کنید. همچنین در هر دو حالت عمودی و افقی قابل تنظیم هستند. در مدل‌های مختلف و با تغذیه اتوماتیک و نیمه‌اتوماتیک، پنوماتیک، دریل شارژی و افقی در بازار موجود هستند.

قطعات تشکیل‌دهنده دریل مگنت

دریل مگنت از چهار قسمت اصلی تشکیل شده است: پایه مغناطیسی، استند دریل، موتور و اهرم.

کار با دریل مگنت

پایه دریل

برای اینکه بتوانید دستگاه را به سرعت به قطعه کار ببندید، یک آهنربای الکتریکی قدرتمند در پایه دریل مغناطیسی قرار دارد. این آهنربا پس از اینکه شارژ شد، به قطعه کار می‌چسبد و پایه دستگاه را به قطعه کار فلزی محکم می‌کند. کاربر نیز می‌تواند قطعه کار را به‌طور پیوسته تغذیه کند. وجود آهنربای الکتریکی در یک دریل مغناطیسی قابل حمل اهمیت زیادی دارد؛ چراکه دستگاه را ثابت نگه می‌دارد، باعث می‌شود که در حین کار از قطعه جدا نشود و کاری می‌کند که دستگاه بتواند به صورت افقی، عمودی و فوقانی کار کند.

معمولا از دریل مغناطیسی برای سوراخ‌کاری مواد آهنی استفاده می‌شود. البته این دستگاه برای مواد غیر آهنی مانند فولاد ضد زنگ با استفاده از دستگاه‌های گیره نیز قابل استفاده است.

استند دریل

کلیدهای الکتریکی موتور و آهنربا و نیز نشانگر آهنربا و PCBها را در استند دریل قرار می‌گیرند. استند، بدنه اصلی دریل مغناطیسی را تشکیل می‌دهد. موتور و پایه مغناطیسی به‌ وسیله بدنه دریل در کنار هم قرار می‌گیرند. دسته تغذیه نیز در بدنه نصب می‌شود. تغذیه رو به بالا و پایین موتور با کمک بدنه امکان‌پذیر می‌شود.‌ دسته می‌تواند روی بدنه حرکت کند. همچنین، بدنه دریل مغناطیسی مانند دسته‌ای برای بلندکردن و جابه‌جایی ابزار عمل می‌کند. معمولا جنس بدنه دستگاه چدنی است.

موتور

موتور مهمترین قطعه در یک دریل مگنت است و با جریان مستقیم (DC) کار می‌کند. توان خروجی موتور با توجه به توان لازم برای عملیات سوراخ‌کاری بین 800 تا 2300 وات متغیر است. برای سوراخ‌کاری با قطر بیشتر باید از موتور قدرتمندتری استفاده کنید. موتور مورد استفاده در تجهیزات سوراخ‌کاری و ضربه‌ای در جهت عقربه‌های ساعت و خلاف آن قابل تنظیم است. قطعات الکترونیکی که سرعت و گشتاور موتور را کنترل می‌کنند، روی موتور قرار می‌گیرند.

اهرم

در دریل‌های مگنت موتور به یک اهرم متصل می‌شود. اهرم با نام نگهدارنده ابزار یا مرغک هم شناخته می‌شود. اهرم نوعی گیره است که برای نگه‌داشتن دریل مغزی در جای خود استفاده می‌شود. در دریل مگنت از دو نوع مرغک استفاده می‌شود: مرغک صنعتی یا نگهدارنده دستی و مرغک با قابلیت تعویض سریع. دریل مغزی به مرغک‌های قابل تعویض به‌آسانی متصل می‌شود. دیگر لازم نیست به‌صورت دستی پیچ‌ها یا فک‌ها را سفت کنید. نگهدارنده اسپیندل در اشکال مختلفی مانند مخروطی مورس روی اهرم‌ها و مرغک‌ها قرار دارد. می‌توانید از انواع مختلف دریل مغزی با استفاده از مرغک‌‌ها یا میله‌ها استفاده کنید.

تفاوت و مزایای دریل مگنت نسبت به دریل برقی

تفاوت دریل برقی و دریل مگنت

مهمترین تفاوت دستگاه دریل مغناطیسی و دریل برقی معمولی این است که این دستگاه‌ها برخلاف دریل‌های معمولی قابل حمل و منعطف هستند و می‌توانید آنها را از جایی به جای دیگر منتقل کنید. همچنین، به‌صورت افقی، عمودی و یک‌طرفه قابل نصب هستند. دریل مغناطیسی ابزاری همه‌کاره و تطبیق‌پذیر است و هیچ ابزار دیگری نمی‌تواند از این نظر با آن رقابت کند. به‌علاوه، دریل مگنت به جای کل سطح فقط حاشیه سوراخ را می‌برد و به‌این‌ترتیب، مقدار کمی از مواد برش می‌خورند. این ابزار سریع‌تر و مقرون‌به‌صرفه‌تر است. در نتیجه، دریل مگنت در شرایط عادی سه تا چهار برابر سریع‌تر از دریل‌های برقی معمولی است.

اقدامات ایمنی برای استفاده از دستگاه دریل مگنت

  • در محیط‌های قابل اشتعال یا احتراق از این دستگاه به هیچ وجه استفاده نکنید.
  • توصیه می‌کنیم از دستگاه فقط در شرایط نظارت و راهنمایی افراد حرفه‌ای یا مسئول استفاده کنید.
  • قبل از استفاده، زنجیره ایمنی و عملکرد کلیدهای روی دستگاه را بررسی کنید.
  • بعد از اینکه دستگاه را خاموش کردید، دوشاخه را از پریز بکشید تا از بروز حوادث خطرناک جلوگیری کنید.
  • قبل از کاربرد ابزار، آن را بررسی کنید تا مطمئن شوید که محکم بسته شده است. هیچ‌وقت کابل‌های اتصال را روی لبه‌ها آویزان نکنید.
  • دستگاه را تمیز، خشک و بدون روغن و گریس و دور از دسترس کودکان نگه دارید.
سوراخ کردن اهنربای الکتریکی

قیمت دریل مگنت

امیدواریم با خواندن این مقاله اطلاعات کلی و مفیدی درباره دریل مگنت به دست آورده باشید. برای خرید و اطلاع از قیمت دریل مگنت می‌توانید به سایت سازوکار مراجعه کنید.

همچنین بخوانید: بهترین مدل دریل رونیکس

سوالات متداول

قطعات تشکیل‌دهنده دریل مگنت چیست؟

دریل مغناطیسی از چهار قسمت اصلی تشکیل شده است: پایه مغناطیسی، استند دریل، موتور و اهرم.

دریل مگنت چیست؟

دریل مغناطیسی یکی از تجهیزات حفاری قابل حمل است و برای سوراخ‌کاری فلزات از آهنربای الکتریکی یا پایه آهنربای دائمی استفاده می‌کند.

به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا