خودت بساز

آموزش تصویری ساخت کاناپه

چگونه مبل راحتی بسازیم؟

روش‌های متفاوتی برای ساخت کاناپه وجود دارد: از جمله روش سنتی و مدرن. کاناپه سنتی با طرح گلدار و چوب منبت کاری شده یا چوب ساده ساخته می‌شود که کوسن مستقیم به پارچه دوخته می‌شود و فنر نیز زیر آن جای‌گذاری می‌شود. اگر کوسن یا پارچه کاناپه سنتی به هر دلیلی از بین برود یا پاره شود باید کل مبل مجددا تعمیر شود. ناگفته نماند که تعمیر کاناپه و رومبلی زدن به تخصص و مهارت نیاز دارد.

در مدل‌های مدرن فنر از کوسن جدا شده و دارای کوسن و انواع فنرهای قابل تعویض است. مبل‌های مدرن که امروزه بیشتر در منازل دیده می‌شود، دارای برش و خطوط منظم و متقارن هستند. در این مقاله به علت روش ساخت ساده‌تر در این مقاله روش ساخت کاناپه مدرن که ساخت آن نسبت به مدل سنتی ساده‌تر است آمده است.

پیش از آنکه به سراغ ادامه مطلب برویم در ادامه ویدیویی کوتاه از آموزش ساخت کاناپه چوبی به روشی ساده را ببینید.

ابعاد استاندارد

یک مبل 3 نفره دارای ابعاد طول 85 اینچ (215.9 سانتی‌متر) ، عمق 35 اینچ (88.9 سانتی‌متر) و ارتفاع 35 اینچ (88.9 سانتی‌متر) است. حداکثر طول برای کاناپه 215.9 سانتی‌متر توصیه شده و بیشتر از این مقدار در جابه‌جایی مبل دردسرساز خواهد شد. عمق کاناپه بین 76 تا 88 سانتی‌متر و ارتفاع آن نیز بین 76 تا 91 سانتی‌متر توصیه شده است.

خرید سنباده گرد لرزان

اکنون که دیدگاه کلی در رابطه با ابعاد مبل پیدا کرده‌اید، بیایید جزئیات بیشتری را در نظر بگیریم. ارتفاع نشیمن بسته به طراحی مبلمان متفاوت بوده و معمولا اندازه آن از کف زمین تا بالای بالشتک صندلی 45 سانتی‌متر در نظر گرفته می‌شود. البته ابعاد این قسمت از مبل از 33 تا 50 سانتی‌متر متغیر بوده و بسته به سلیقه و قد فرد انتخاب می‎‎‌شود. هرچه ارتفاع نشیمن بیشتر باشد، پای شما بیشتر آویزان خواهد ماند.

عمق نشیمن نیز اندازه قسمت جلوی تشک مبل تا پشت آن  بوده که ابعاد استاندارد آن 50 تا 53 سانتی‌متر است. اندازه مناسب ارتفاع نشیمن از قسمت پشت مبل 38 سانتی‌متر است اما بسته به طراحی مبل متفاوت است.

نکته مهم دیگر در ابعاد و اندازه مبل شیب آن است. بیشتر مبل‌ها در قسمت جلو برای راحتی بیشتر پاها با زاویه 90 الی 100 درجه و در قسمت پشت با زاویه 5 درجه (در مبل‌های رسمی 15 درجه) ساخته شده‌اند.

پارچه

انتخاب پارچه مبل کاملا سلیقه‌ای است. همانطور که می‌دانید جنس پارچه مبلی ضخیم‌تر از پارچه‌های معمولی است و به همین دلیل باید از سوزن مخصوص برای وخت آن استفاده کنید. در این روش ساخت مبل از پارچه میکروفیبر استفاده شده است. این پارچه نسبتا نازک بوده و با چرخ معمولی و سوزن ساده هم می‌توان آن را دوخت.

طرح

آموزش ساخت کاناپه

اگر با طراحی آشنا هستید می‌توانید طرح مبل خود را طراحی کنید. در این روش ساخت از سبک جدید الهام گرفته شده و به آسانی قابل جابه‌جایی است. می‌توانید در طراحی کاناپه درگاه USB نیز در نظر بگیرید که هنگام شارژ موبایل آن را روی میز کوچکی در همان نزدیکی قرار دهید.

آموزش ساخت کاناپه

اگر تصمیم دارید در ساخت مبل اتصالات (مثل فاق و زبانه) به کار ببرید باید قبل از هر چیزی و هنگام طراحی آن را در نظر بگیرید.

مواد و ابزار موردنیاز

  • اره گردبر 12 آمپر با تیغه 24 دندانه قطر 18 سانتی‌متر
  • محافظ گوش
  • میخکوب برقی
  • اره آهن بری
  • ست مغار
  • چکش کائوچو
  • تیغه اره آهن بر
  • خرک نجاری
  • خط‌کش مثلثی استیل
  • نوار پلی استر بافته
  • دستگاه اتصال پاکتی
  • گیره لوله‌ای
  • کانکتور و کابل یو اس بی
  • تشک فوم برای نشیمن و پشتی مبل
  • نوار زیر مبل 5 سانتی‌متری طول 49 متر
  • پارچه رومبلی
  • زیپ مبل
  • تخته چوب‌های 5×10×243 سانتی‌متر
  • تخته چوب‌های 5×15×243 سانتی‌متر
  • رنگ و بتونه چوب
  • پیچ اتصال پاکتی

قالب چوب

اکنون که طرح، اندازه و ابزار موردنیاز را داریم، زمان ساخت کاناپه فرا رسیده است. برای شروع چوب‌ها را بر اساس طراحی مبل اندازه‌گیری کرده و برش دهید. اندازه‌ها را دوباره بررسی کرده و برای اطمینان طرح مبل را دوباره بکشید. سپس اندازه‌ها را روی چوب کشیده و برش دهید.

آموزش ساخت کاناپه

برش الوارهای 2×4

آموزش ساخت کاناپه

زبانه چوب آماده برای اتصال

آموزش ساخت کاناپه

آماده سازی کام اتصال که نیاز به دقت زیادی دارد.

در این روش ساخت کاناپه می‌خواهیم از اتصال کام و زبانه که از محکم‌ترین اتصالات چوب است استفاده کنیم. از طرف دیگر هم نیازی به پیچ نداریم و هم رضایت بیشتری را در شما ایجاد خواهد کرد. اگر تصمیم دارید مبلمان محکمی بسازی که بعد از مدت کوتاهی اجزاء آن از هم نپاشد، بهترین کار استفاده از اتصال کام و زبانه است.

آموزش ساخت کاناپه

قالب پشت کاناپه که چسب خورده و با کلمپ به هم متصل شده است.

آموزش ساخت کاناپه

پایه کاناپه که چسب خورده و با کلمپ به هم متصل شده است.

برای قسمت‌های دیگر کاناپه از پیج اتصال پاکتی استفاده شده تا پیچ‌ها به چشم دیده نشود و نمای زیباتری داشته باشد. اتصال پاکتی نیز به اندازه اتصال کام و زبانه محکم است.

آموزش ساخت کاناپه

برش تخته‌های پلای وود برای دسته کاناپه.

آموزش ساخت کاناپه

برای اتصال دسته کاناپه از پیچ‌های فلزی استفاده کنید. زیرا اگر نیاز به تعویض دسته مبل داشته باشید می‌توانید به راحتی آن را باز کنید.

آموزش ساخت کاناپه

قطعه چوب‌هایی که نقش اتصال دو قطعه چوب دسته مبل را دارد و در آن از اتصال پاکتی استفاده شده است.

آموزش ساخت کاناپه

پس از آماده‌سازی قالب کاناپه باید روکش مبل را آماده کنیم. اما قبل از این کار به زیرسازی نیاز داریم که همان نوار پلی‌استر است.

آموزش ساخت کاناپه

نوار پلی‌استر را همانند تصویر روی قالب بکشید و انتهای نوار را با میخکوب به قالب متصل کنید.

آموزش ساخت کاناپه

روش کار به این شکل است که ابتدا یک سمت نوار را به چوب میخکوب کنید. سپس برای محکم کاری بیشتر با استفاده از ابزار مخصوص چوبی نوار را بکشید و انتهای آن را دوباره روی قالب مبل میخکوب کنید. نوارهای پلی‌استر را با دست نمی‌توانید خوب بکشید. اگر این کار را درست انجام داده باشید نوارها با ضربه صدای طبل مانند ایجاد می‌کنند. روی قسمت پایه نوارهای بیشترینسبت به پشت مبل به کار ببرید زیرا بیشترین فشار به قسمت پایه مبل وارد می‌شود.  

ممکن است با خود بگویید بهتر است به جای نواردوزی یک قطعه چوب روی پایه قرار دهم و بالشتک‌های فوم را روی آن تنظیم کنم. اما باید بدانید که استفاده از نوار پلی استر باعث می‌شود فشار کمتری به تشک‌های فوم وارد شده و دیرتر خراب شود.

اما اگر تصمیم دارید روش ارزان‌تری برای ساخت مبل انتخاب کنید و برنامه استفاده طولانی مدت از آن را ندارید می‌توانید به جای نوار پلی استر یا فنر از تخته چوب استفاده کنید.  

آموزش ساخت کاناپه

پس از اتمام نواردوزی و زیرسازی مبل زمان آماده‌سازی تشک و روکش فرا می‌رسد. در این روش ساخت 6 عدد تشک مبل استفاده شده است. 3 عدد برای قسمت نشیمن و 3 عدد برای پشت آن. پس از خرید فوم اجازه دهید به مدت یک روز از حالت فشرده خارج شود. در این مدت زمان می‌توانید روکش مبل را آماده کنید.

آموزش ساخت کاناپه

ابعاد روکش نشیمن مبل: 71×60×15 سانتی‌متر

ابعاد روکش پشت مبل: 60×40×12 سانتی‌متر

ابعاد تشک نشیمن مبل: 73×63×16 سانتی‌متر

نکته: اگر اندازه روکش مبل کوچک باشد تشک‌های فوم داخل آن خم می‌شود؛ بنابراین از درستی ابعاد روکش کاملا مطمئن باشید.

برای این که تشک فوم داخل روکش جا شود باید آن را داخل کیسه‌های پلاستیکی محکمی پیچیده و کمپرس کنید. اگر تشک فوم سفت باشد جا کردن آن داخل روکش بدون فشرده سازی تقریبا غیرممکن است.  

برای هر طرف روکش به اندازه 1.5 سانتی‌متر پارچه اضافه در نظر بگیرید.

به منظور اطمینان از هم اندازه بودن پارچه روکش با سوزن ته گرد آن‌ها را به هم وصل کنید.

آموزش ساخت کاناپه

مرحله نهایی مرحله پرداخت کاناپه است. در این روش تنها یک لایه رنگ استفاده شده است؛ زیرا رنگ استفاده شده نیازی به لایه دوم ندارد. پس از خشک شدن لایه رنگ لایه سیلر را بزنید.

آموزش ساخت کاناپه

انتخاب رنگ کوسن روی مبل کاملا سلیقه‌ای است و در این روش از طیف‌های رنگ آبی استفاده شده است.

به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

یک نظر ثبت شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا