ابزار و یراق

انواع قلاب لوستر و نحوه نصب قلاب در سقف

انواع قلاب لوستر

بدون شک یکی از چشمگیرترین وسایل دکوراسیون منزل لوستر است اما برای اینکه بتواند در طول سال‌های متمادی اتصال محکمی با سقف برقرار کند باید از اتصال‌دهنده‌ای استفاده کنید که بتواند وزن بار را تحمل کند. از قلاب سقفی برای آویزان‌ کردن لوستر، سبدهای گل و گیاه، فانوس‌های کاغذی، لامپ و وسایل دکوری معلق استفاده می‌شود. قلاب‌ انواع مختلفی دارد و نصب نامناسب آنها موجب تخریب سقف و اتصالات دکوری آن می‌شود. با ما همراه باشید تا در ادامه با انواع قلاب لوستر و نحوه نصب قلاب در سقف به روشی ایمن و مطمئن آشنا شوید.

قلاب پلیتی

از انواع مختلف قلاب پلیتی برای نصب لوستر استفاده می‌شود. این قلاب‌ تحمل بار بالایی داشته و با فولاد ضد زنگ با سطح براق ساخته می‌شود. قلاب پلیتی انتخاب جذابی برای لوسترهای مدرن است اما چرا باید از این قلاب‌ استفاده کنیم؟ مهمترین دلیل این است که روی این قلاب‌ در مبدا تولید تست بارگذاری انجام می‌شود تا تضمین شود که با فرض رعایت حداکثر بار مجاز، لوستر از سقف جدا نمی‌شود و روی زمین نمی‌افتد؛ یعنی می‌توانید بدون نگرانی از این قلاب‌ استفاده کنید.

اتصالات

پیچ قلاب دار

پیچ‌ قلاب دار در سایزهای مختلفی تولید می‌شود. برای آویزان کردن اجسام سبک‌ وزن از پیچ قلاب دار فنجانی یا چشمی استفاده کنید و برای اتصالات سنگین‌تر هم از قلاب‌های بزرگ‌تری استفاده کنید که تا توانایی نگهداری آنها را داشته باشند. از این قلاب‌ها معمولا برای اتصال به تیرچه‌های سقفی و چوبی و سقف‌های اصلی استفاده می‌شود.

قلاب لوستر

پیچ پروانه

پیچ‌ پروانه ای اتصال‌دهنده‌های رزوه‌داری هستند که چند باله دارند و از آنها در سازه‌ها و سقف‌های کاذب استفاده می‌شود تا باله‌های آنها در قسمت میانی سازه باز شده و بخشی عمود بر سطح و مقاوم به وزن را به وجود بیاورند. در حین نصب باله‌ها تاشده هستند و سپس در سازه باز می‌شوند. برای نصب لوستر در سقف کاذب از این پیچ‌ها استفاده می‌شود.

قلاب لوستر

قلاب لوستر s

قلاب‌های S خمیده هستند و برای کاربردهای معمول آویز از آنها استفاده می‌شود. این قلاب‌ها همانطور که از نامشان پیدا است، به شکل S بوده و طراحی منحنی انواع مختلف این قلاب با توجه به کاربرد مورد نظر کمی متفاوت است. قلاب‌های معمولی S انتهایی باز یا بسته دارند و انواع پیچیده‌تر آنها اصلا شبیه S نیستند.

تنها تفاوت قلاب‌های S با انتهای باز و بسته در این است که انتهای S چقدر به بدنه اتصال‌دهنده نزدیک است. قلاب‌‌های با انتهای باز برای پروژه‌های خانگی مناسب هستند چون می‌توان آن را به لوله، میله یا تجهیزات مشابهی وصل کرد. در عین حال رزوه‌شدن اتصالات با قلاب بسته مشکل‌تر است اما در مواردی که پیش‌بینی می‌شود قلاب S زیاد حرکت کند، قلاب‌های S بسته نسبت به قلاب‌های باز قدرت نگهداری بیشتری دارند. معمولا قلاب‌های S با توجه به شکلشان و وزنی که می‌توانند تحمل کنند، انتخاب می‌شوند. از آنها در کاربردهای صنعتی استفاده می‌شود ولی در پروژه‌های خانگی هم پرطرفدار هستند. کاربردهای متداول این قلاب‌ها عبارتند از صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، تولید برق، معدن، ساخت‌وساز، سازه‌های صنعتی، انبار و ذخیره‌سازی.

قلاب S کاربردهای زیادی دارد و از انبار صنعتی گرفته تا آشپزخانه‌، همه جا می‌توانید آنها را پیدا کنید. یکی از دلایل محبوبیت این قلاب‌ها سهولت کاربرد و حذف آنها است. آنها فقط به سطحی نیاز دارند که بتوانند از آن آویزان شوند. از قلاب‌های S با انتهای بسته در اتصال با زنجیر یا طناب و لوستر استفاده می‌شود. به این نکته هم توجه کنید که این قلاب‌ها برای آویزان‌کردن اجسام سبک‌ وزن مناسب هستند و نباید برای بلندکردن و بکسل از آنها استفاده کرد.

قلاب لوستر

انکر (قلاب) سقفی پروانه ای

از انکر سقفی پروانه‌ برای اتصال قلاب در قسمت بدون تیرچه سقف و برای لوسترهای سبک‌وزن و سقف کاذب بدون زنجیر استفاده کنید. انکر پروانه به همراه قلاب درواقع مهره رزوه‌داری است که از مرکز به دو بال فنری پروانه‌ای متصل است. در انتهای مهره هم از قلاب به جای سرپیچ استاندارد استفاده شده است. هیچ‌وقت از انکر (قلاب) پلاستیکی برای سقف استفاده نکنید. این اتصال‌دهنده‌ها برای بارهای سبک‌وزن‌تر روی دیوار مناسب هستند. اتصال انکر (قلاب) پروانه به تیرچه چوبی توصیه نمی‌شود. بنابراین حتما از آن برای بخش‌های توخالی سقف استفاده کنید.

همچنین بخوانید: آموزش ساخت لوستر چوبی
قلاب لوستر

نصب قلاب لوستر

می‌توانید از انواع قلاب لوستر برای نصب لوستر از سقف یا دیوار به روشی ایمن و به همراه تکیه‌گاهی اضافی استفاده کنید که پیچ یا میخ استاندارد آن را تامین نمی‌کند. در این بخش مراحل نصب پیچ قلاب دار یا قلاب رزوه را با هم بررسی می‌کنیم. قسمت پیچی‌ شکلِ قلاب به سمت سقف نصب می‌شود و می‌توانید از بخش قلاب آن برای نصب لوستر استفاده کنید. مراحل زیر را برای نصب آن دنبال کنید:

1. برای دسترسی به سقف از نردبام استفاده کنید و برای سطوح و مواد مختلف می‌توان از پیچ قلاب دار استفاده کرد پس می‌توانید از این اتصال‌دهنده برای سقف و نصب لوستر استفاده کنید. البته پرچ‌کردن پیچ قلاب دار معمولی به بلوک‌های سیمانی کار دشواری است و استفاده از آن در این سازه‌ها توصیه نمی‌شود. برای سازه‌های بتنی از قلاب سقفی در انواع و سایزهای مناسب با توجه به کتابچه راهنما استفاده کنید.

2. قلاب را نگه دارید و نوک پیچیِ آن را به سمت سقف فشار دهید و با دست تلاش کنید که آن را در سقف بپیچانید. قلاب در سطوح چوبی با فشار دست به سمت داخل سازه فرو می‌رود در غیر این صورت از دریل استفاده کنید. چوب بهترین ماده‌ای است که می‌توان از قلاب برای آن استفاده کرد. برای اینکه تخته‌های چوبی سقف را پیدا کنید، با دست روی سقف بکوبید. اگر صدای پوک را شنیدید یعنی فقط عایق و هوا بالای سقف است ولی اگر صدا توپر بود یعنی داربست‌های چوبی را پیدا کردید.

3. برای دریل خود مته‌ای را انتخاب کنید که کمی کوچک‌تر از اندازه قلاب است. اگر از مته‌ای به سایز خودِ قلاب استفاده کنید، مواد کمتری در سقف با پیچِ قلاب رزوه می‌شوند و در نتیجه قدرت نگهداری قلاب به اندازه کافی نخواهد بود.

4. سوراخی را در محل نصب قلاب دریل کنید. اگر هم سوراخ حفرشده عمیق شد، اشکالی ندارد چون بخش رزوه‌دار پیچِ قلاب وقتی به انتهای پیچ رسید، دیگر با سقف درگیر نمی‌شود.

5. قلاب را به سقف پر کنید. تلاش کنید قلاب را کمی به سمت پایین بکشید تا مطمئن شوید که محکم شده و می‌تواند وزن لوستر را تحمل کند.

اتصالات مناسب برای نصب لوستر را از کجا می‌توان تهیه کرد؟

برای تهیه انواع اتصالات، قلاب، رولپلاک و … می‌توانید به سایت سازوکار مراجعه کنید.

چگونه اتصال دهنده یا قلاب مناسب را انتخاب کنیم؟

برای انتخابی دقیق ابتدا باید نوع مصالح سقف یا دیوار و همچنین نوع و وزن لوستر را در نظر بگیرید و با توجه به آن قلاب یا اتصال دهنده مناسب را تهیه کنید.

به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا