منگنه چیست؟ انواع منگنه و اجزای آن
منگنه چیست؟
کمتر کسی وجود دارد که منگنه را از نزدیک ندیده باشد یا با آن کار نکرده باشد. منگنه ابزاری است که کاربرد آن در ابتدا تنها به اتصال کاغذ محدود میشد اما با گذشت زمان انواع مختلف آن روانه بازار شد تا جایی که امروزه از آن برای کارهای مختلف استفاده میشود. منگنه برای اولین بار در قرن 18 و برای لویی شانزدهم در فرانسه ساخته شد. بدون شک اولین تصویری که با شنیدن نام منگنه به ذهن ما خطور میکند، منگنه کاغذ است اما کاربرد منگنه تنها به کاغذ محدود نمیشود. با ما همراه باشید تا در ادامه با انواع منگنه آشنا شوید.
انواع منگنه
ویژگیهای اکثر انواع منگنه یکسان بوده و نحوه کار و نگهداری از آنها بسیار ساده است. اگر شما هم جزو آن دسته افرادی هستید که کارهای فنی را خودتان انجام میدهید میتوانید از منگنه برای انجام کارهای مختلف استفاده کنید. همان طور که پیش تر اشاره شد منگنه انواع مختلفی دارد که با توجه به نوع پروژه یا کارتان میتوانید یکی از آنها را انتخاب کنید. منگنه چوب، منگنه جراحی، منگنه تفنگی، منگنه دیواری و … از انواع منگنه های موجود در بازار است.
منگنه چوب
منگنه چوب یکی از پرطرفدار و پرکاربردترین ابزارآلات نجاری است که از آن برای متصل یا محکم کردن دو قطعه استفاده میشود. از منگنه چوب برای پروژههای مختلف نجاری مانند مبلمان سازی، رویه کوبی و … استفاده میشود. منگنه چوب انواع مختلفی داشته که از انواع آن میتوان به منگنه دستی، برقی، شارژی و بادی اشاره کرد.
منگنه دستی
برای کار با منگنه دستی به قدرت بدنی نیاز است. کاربرد این ابزار محدود بوده و بیشتر از آن برای اتصال روکش، کابینت و رویه کوبی استفاده میشود. قیمت این منگنه در مقایسه با انواع دیگر بسیار کمتر بوده و کاربرد خانگی دارد. کار با این منگنه بسیار ساده بوده و با فشار دادن دسته منگنه میتوان از آن استفاده کرد. منگنه چندمنظوره، منگنه تفنگی، منگنه کارتن و منگنه دیوار از انواع منگنه دستی است.
منگنه برقی یا شارژی؟
نحوه کار این منگنه مانند منگنه دستی بوده و تنها تفاوت آن در منبع انرژی لازم برای انجام کار است. منگنه برقی با جریان برق و منگنه شارژی با باتری کار میکند. منگنههای برقی یا شارژی به جای اهرم فشرده، شستی داشته و با فشار کم به راحتی سوزن را درون کار میکوبد. منگنه برقی و شارژی در مقایسه با منگنه دستی قیمت بالاتری دارد.
منگنه بادی
منگنه بادی با هوای فشرده کار میکند؛ به این ترتیب که هوای فشرده با استفاده از شلنگ وارد منگنه شده و نیروی لازم برای منگنه کوبی را فراهم میکند. قدرت و کاربرد منگنه بادی در مقایسه با دیگر منگنه ها بیشتر بوده و در کار نجاری بیشتر از این نوع منگنه استفاده میشود. برای اطلاعات بیشتر درباره منگنه بادی مقاله زیر را بخوانید.
مشکلات منگنه
گیر کردن سوزن و تیغه از مشکلاتی است که هنگام کار با منگنه ممکن است رخ دهد؛ در این موارد باید از نحوه صحیح کارکرد منگنه و سالمی قطعات اطمینان پیدا کنید.
ساختار منگنه
منگنه ابزاری اهرم مانند داشته و از قسمتهای مختلفی تشکیل شده است که عبارتند از:
اهرم ضربه زن یا تیغه: با ضربه و اعمال فشار به سوزن سبب خروج از دستگاه میشود. این کار در منگنه دستی با فشار به صورت دستی، در دستگاه بادیتحت فشار هوای فشرده و در دستگاه برقی یا شارژی با نیروی ایجاد شده توسط جریان برق یا باتری، به سوزن وارد میشود.
محل قرار گیری سوزن: که ساختاری کش.یی داشته و سوزن در آن قرار می گیرد.
اهرم فشار دهنده: فشار توسط یک فنر در پشت سوزن باعث شده تا بقیه سوزنها به سمت دهانه خروجی رفته و هنگام استفاده از یک سوزن، سوزن بعدی جایگزین شود.
امیدواریم با خواندن این مقاله اطلاعات مفیدی درباره انواع منگنه به دست آورده باشید. انواع منگنه را به راحتی میتوانید با توجه به اطلاعات کامل و مشخصات فنی و مشاوره تخصصی کارشناسان فروش از سایت سازوکار تهیه کنید.