ابزار و یراق

نحوه نصب لولا گازور (به همراه ویدئو آموزشی)

لولا گازور یکی از پرکاربردترین یراق‌آلات مورد استفاده در صنعت کابینت سازی است. این لولا در انواع مختلفی تولید می‌شود که نحوه عملکرد و شیوه نصب آنها تفاوت چندانی با یکدیگر ندارد. اگر به نکات مهم و کاربردی توجه کنید، نصب این قطعه چندان دشوار نخواهد بود و در زمانی کوتاه قابل انجام است. اگر نیاز به تعویض لولای کابینت خود دارید یا برای اولین بار قصد نصب این قطعه را دارید، پیشنهاد می‌کنیم در ادامه با ما همراه باشید. در این مقاله قصد داریم نحوه نصب لولا گازور و تمامی نکات مهم و ضروری برای عملکرد نصب و رگلاژ صحیح این محصول را به شما آموزش دهیم. همچنین می‌توانید مراحل ذکر شده در این آموزش را در ویدیو زیر مشاهده کنید.

انواع لولا گازور

لولا گازور با توجه به ویژگی‌ها و مشخصات فنی در انواع مختلفی تولید می‌شود. با این حال کارایی تمامی این مدل‌ها یکسان است و تفاوت خاصی بین آنها وجود ندارد. از شکل قرارگیری درب بر روی بدنه کابینت، لولاها به سه نوع کلی توکار، روکار و نیم و نیم تقسیم‌بندی می‌شوند. شکل ظاهری این لولاها از روی کرنک یا خمیدگی موجود در بدنه آنها قابل تشخیص است که در این بین لولا توکار بیشترین میزان خمیدگی را دارد و لولا روکار از بدنه‌ای ساده و بدون خمیدگی برخوردار است.

نحوه نصب لولا گازور

با این حال ممکن است با توجه به ویژگی‌های لولا، نام‌های دیگری نیز برای آن به کار روند. اگر در ساختار لولا از یک پمپ استفاده شده و بسته شدن درب به آرامی انجام شوند، به آن لولا آرام‌بند می‌گویند. همچنین اگر پایه لولا به آت متصل باشد یا به آن پیچ شود، به این نوع لولا پایه ثابت می‌گویند. در صورتی که لولا به صورت کلیپسی به پایه‌اش متصل یا از آن جدا شود به این نوع لولا پایه کلیپسی گفته می‌شود.

معرفی لولا گازور و کاربرد آن

لولا گازور نامی است که در ایران برای اشاره به لولا کابینت مورد استفاده قرار می‌گیرد. دلیل نام‌گذاری این لولا به نام گازور، به اولین شرکت عرضه‌کننده آن در ایران برمی‌گردد. اولین نمونه‌های لولای مدرن کابینت توسط شرکت صنایع چوب گازر وارد بازار ایران شد. این شرکت توسط آقای اسماعیل گازر تأسیس شده که از او به عنوان پدر صنایع چوب و کابینت مدرن ایران یاد می‌شود.

کاربرد لولا گازور

به طور کلی لولا گازور برای اتصال درب کابینت به بدنه آن به کار می‌رود. این لولا فرآیند باز و بسته کردن درب را سهولت می‌بخشد و امکان تنظیم نحوه باز و بسته شدن و رگلاژ درب را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. امروزه بسیاری از برندهای مطرح یراق‌آلات، انواع لولا گازور را در سبد محصولات خود جای داده‌اند و تنوع مدل‌های مختلف این محصول بیش از پیش است.

آموزش نحوه نصب لولا گازور

در این بخش، نحوه نصب لولا گازور و رگلاژ آن را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش می‌دهیم. قبل از انتخاب لولا گازور مناسب، باید به عمق کاپ (کاسه) و قطر کاپ لولای خود توجه کنید تا با ضخامت و ابعاد درب کابینت شما مطابقت داشته باشد. قطر کاپ لولا گازور عمدتاً ۳۵ میلی‌متر است، اما در برخی از موارد معدود می‌توان این نوع لولا را با قطر کاپ ۲۶ یا ۴۰ نیز یافت. ما در این آموزش از لولایی با قطر کاپ ۳۵ میلی‌متر استفاده می‌کنیم. به منظور ایجاد حفره کاپ لولا باید از مته گازور ۳۵ یا اصطلاحاً مته گازور استفاده کنیم.

نحوه نصب لولا گازور

فرآیند اندازه‌گیری محل قرارگیری سوراخ کاپ لولا و سوراخ‌های پیچ لولا می‌تواند به روش‌های مختلف انجام شود. باید توجه داشته باشید که ممکن است اندازه‌گیری و علامت‌گذاری محل حفره و سوراخ‌ها به صورت دستی با خطا همراه باشد. در نتیجه عملکرد درب کابینت شما با مشکل مواجه خواهد شد.
در برخی از موارد، اندازه‌گیری‌های مربوط به فاصله مرکز مته تا لبه‌های کار در دفترچه محصول قید شده است. در غیر این صورت باید با توجه به ابعاد پانل، دانش تجربی و ترجیحات شخصی خود، این فاصله را مشخص کنید. ما در این آموزش فاصله مرکز مته تا لبه کار را ۲۱ سانتی‌متر در نظر می‌گیرم. پس از اندازه‌گیری مرکز مته بر روی درب، با مته گازور، شیاری به عمق کاپ لولا ایجاد می‌کنیم.

نحوه نصب لولا گازور

یکی دیگر از روش‌ها که کار شما را تا حد زیادی راحت می‌کند استفاده از شابلون لولا گازور است. این قطعه پلاستیکی قیمت چندانی ندارد اما استفاده از آن، سرعت و دقت کار شما را افزایش می‌دهد. روش کار با شابلون به این صورت است که با استفاده از سوراخ‌های مشخص شده بر روی آن می‌توانید سوراخ پایه لولا روی بدنه، سوراخ لولا روی درب و همچنین سوراخ کاپ لولا را به راحتی مشخص کرده و ایجاد کنید.

شابلون لولا گازور

پس از ایجاد کردن سوراخ کاپ، هر دو لولا را داخل سوراخ‌ها قرار دهید. قبل از اتصال لولا به درب کابینت،‌ اطمینان حاصل کنید که محل قرارگیری هر دو سوراخ آن در یک راستا و موازی با طول کابینت باشند. سپس با استفاده از پیچ گوشتی شارژی، لولاها را به درب متصل کنید. در مرحله بعد باید درب را بر روی بدنه نصب کنید. ابتدا اطمینان حاصل کنید که فاصله درب از بالا و پایین بدنه کابینت مناسب باشد. درب را به صورت عمود بر بدنه قرار دهید به نحوی که پایه لولا روی قسمت داخلی بدنه قرار بگیرد. سپس با پیچ گوشتی شارژی، پایه لولا را به بدنه متصل کنید.

نحوه نصب لولا گازور

اگر لولای شما ۴ پیچ است ابتدا یک پیچ از پایین و یک پیچ از بالا را نصب کنید تا بتوانید در صورت لزوم با شل کردن پیچ‌ها و بالا و پایین کردن درب‌ها آن را تنظیم کنید. پی از آنکه از تنظیم بودن درب اطمینان حاصل کردید، دو پیچ دیگر را نیز ببندید تا لولا درب کابینت در جای خود محکم شود. در صورت لزوم باید پس از نصب درب، لولا را رگلاژ و تنظیم کنید.

نحوه نصب لولا گازور

نکاتی که باید هنگام نصب به آن توجه کنید

بیشتر نکاتی که باید هنگام نصب به آنها توجه کنید در بخش قبل مورد بررسی قرار گرفتند. پس از آنکه با نحوه نصب لولا گازور آشنا شدید و این کار را مطابق با مراحل ذکر شده انجام دادید،‌ وقت رگلاژ لولا فرا می‌رسد. اغلب پس از نصب لولا، محل قرارگیری لولا و فاصله آن از بدنه مناسب نیست و نیاز به تنظیم و رگلاژ دارد. در مدل‌های مختلف لولا کابینت،‌ امکان رگلاژ در دو محور (چپ/راست و عقب/جلو) به وسیله پیچ‌های قرار گرفته روی لولا وجود دارد. در برخی از مدل‌های لولا نیز پیچی سومی در وسط دو پیچ دیگر قرار گرفته که امکان تنظیم درب در راستای بالا/پایین را فراهم می‌کند. لولایی که نزدیک به درب است، چپ و راست بودن درب و فاصله آن از دو طرف را تنظیم می‌کند. با چرخاندن این پیچ به صورت ساعتگرد و پادساعتگرد، درب به دو سمت چپ و راست حرکت می‌کند. این پیچ باید به نحوی تنظیم شود که درب کابینت فاصله استاندارد و مناسبی از بدنه یا درب دیگر داشته باشد.

رگلاژ لولا گازور

از سوی دیگر، لولایی که از درب فاصله دارد، فاصله درب از بدنه را تغییر می‌دهد. معمولاً این پیچ در مدل‌های مختلف لولا دو نوع عملکرد دارد. در یک مدل با شل کردن پیچ، لولا آزاد شده وی متوانید پس از تنظیم فاصله با دست، پیچ را مجدداً محکم کنید. در برخی دیگر از مدل‌ها با چرخاندن پیچ، لولا به عقب و جلو می‌رود. با رگلاژ لولا در تمامی این جهت‌ها، فاصله درب از بدنه به اندازه استاندارد تنظیم شده و درب به صورت کامل بسته می‌شود.

سوالات متداول

انواع لولا گازور کدامند؟

لولا گازور براساس نحوه قرارگیری لولا بر روی بدنه به سه نوع روکار،‌توکار و نیم و نیم تقسیم‌بندی می‌شود.

برای نصب لولا گازور به چه ابزاری نیاز داریم؟

مته گازور، دریل، پیچ گوشتی،‌ متر و شابلون لولا گازور جزو ابزارآلات مهم در نصب این قطعه هستند.

به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا