چسب و رنگ

چسب سیلیکون چیست؟ | کاربردهای مختلف آن

چسب سیلیکون چیست؟

این چسب در مقایسه با دیگر چسب‌های پلیمری از ویژگی‌های خاص و منحصر به فردی برخوردار است به این دلیل که این چسب ساختار شیمیایی متفاوتی دارد. چسب سیلیکون در دمای بسیار پایین (70- درجه سانتی‌گراد) و دمای بسیار بالا (200 درجه سانتی‌گراد) مقاومت بالایی دارد. حتی می‌توان از این چسب برای مدت زمان کوتاه، در دمای 300 درجه سانتی‌گراد هم استفاده کرد.

خواص سیلیکون در محدوده دمایی 70- تا 200 درجه سانتی‌گراد بدون تغییر باقی می‌ماند. هم چنین مواد شیمیایی روی چسب سیلیکون بی اثر بوده و در برابر رطوبت و تغییرات آب و هوایی مقاوم است. با این حال باید این نکته را مد نظر قرار داد که اتصالات و پیوندهایی که با استفاده از این چسب ایجاد می‌شود نمی‌تواند تحت فشار یا بار زیاد قرار بگیرد؛ به همین دلیل از این چسب بیشتر به عنوان درزگیر استفاده می‌شود.

چسب سیلیکون

این چسب کشش سطحی پایینی دارد به همین دلیل قابلیت رنگ آمیزی ندارد. از این محصول می‌توان برای چسباندن فلزات هم استفاده کرد اما تنها در مواردی که نیاز به پیوند خیلی قوی و محکمی نبوده و به انعطاف‌پذیری بالا و مقاومت در برابر دمای پایین نیاز است.

انواع چسب سیلیکون

چسب سیلیکون

چسب سیلیکون یکی از انواع چسب های پرکاربرد در صنعت بوده که به طور کلی به دو دسته خنثی (تک جزئی) و اسیدی (دو جزئی) تقسیم می‌شود.

چسب خنثی

چسب خنثی تک جزئی برای خشک و مستحکم شدن به 5 تا 95 درصد رطوبت و در کنار آن به دمای 5 تا 40 درجه سانتی‌گراد نیاز دارد. مدت زمان خشک شدن چسب به ضخامت آن بستگی داشته و حتی ممکن است تا چندین روز هم طول بکشد. فرآیند خشک شدن چسب با تشکیل پوسته روی آن شروع شده و اگر ضخامت آن چند میلی‌متر است پس از 24 ساعت کاملا خشک می‌شود.

از این چسب برای موارد مختلفی مانند چسباندن شیشه، سرامیک، فلزات، پلاستیک، بتن و آجر استفاده می‌شود. هم چنین این محصول با فرمولاسیون ویژه‌ای وجود دارد که از آن در صنعت هواوفضا و هواپیما استفاده می‌شود.

چسب سیلیکون اسیدی

چسب دو جزئی انواع مختلفی داشته که هرکدام ویژگی و کاربردهای خاص خود را دارد. چسب سیلیکون دو جزئی در مقایسه با تک جزئی از استحکام بالاتری برخوردار بوده و سریع‌تر خشک می‌شود. فرآیند خشک شدن این چسب نهایتا 24 ساعت زمان می‌برد. از این نوع چسب بیشتر برای درزگیری پنجره استفاده می‌شود. از این چسب برای ساخت آکواریوم، درزگیری، کارهای تزئیناتی و دکوراتیو، کارهای چوبی مانند کابینت سازی و … استفاده می‌شود.

چسب سیلیکون

رنگ‌های مختلف چسب سیلیکونی

این محصول بر اساس رنگبندی به دسته‌های مختلفی تقسیم شده که هر یک کاربرد مخصوصی دارد.

چسب سیلیکونی بی‌رنگ

این چسب شفاف بوده و برای درزگیری اکواریوم, پنجره، سینک و … استفاده می‌شود.

چسب آکواریوم قرمز

چسب قرمز که ممکن است آن را به اسم چسب واشر بشناسید در برابر حرارت مقاوم بوده و با مواد شیمیایی واکنش نشان نمی‌دهد؛ به همین جهت از آن در کارهای صنعتی استفاده می‌شود.

چسب سیلیکونی سفید

از این چسب در سطوح سفید و چینی مانند وان حمام، روشویی و … استفاده می‌شود .

چسب آکواریوم مشکی

از چسب آکواریوم مشکی برای نصب شیشه خودرو استفاده می‌شود .

چسب سیلیکون

تفاوت چسب سیلیکون با خمیر سیلیکون

این محصول ماهیتی شبیه خمیر سیلیکون داشته و تفاوت اصلی آن در خاصیت چسبندگی است. از این چسب برای ایجاد اتصال قوی قطعه الکترونیکی به هیت سینک استفاده می‌شود.

برای پاک کردن این چسب باید از حلال چسب هیت سینک استفاده کنید.

چسب سیلیکون شیشه و آینه

برای چسباندن شیشه می‌توان از چسب آکواریوم استفاده کرد اما برای آینه باید از چسب خنثی مخصوص استفاده کرد که با جیوه واکنش نشان نمی‌دهد و هنگام خشک شدن الکل و ماده غیر اسیدی از خود آزاد می‌کند.

ویژگی های چسب سیلیکون

چسب سیلیکون ویژگی‌های مختلف و منحصر به فردی دارد که از جمله آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی مختلف (استفاده در دمای بالا تا 40 درجه سانتی گراد و دمای منفی 75 درجه)
  • مقاوت در برابر نم و رطوبت
  • مقاومت در برابر فشار
  • عایق حرارتی بودن مانند درزگیری پنجره در زمستان
  • نارسایی الکتریکی
  • ضد قارچ و کپک
  • موجود در رنگ های مختلف
  • مقاوم در برابر اشعه فرا بنفش
  • انعطاف پذیری بالا

تفاوت چسب سیلیکون و چسب اکواریوم

چسب سیلیکون اسیدی یا همان درزگیر سیلیکون اسیدی در ایران به چسب آکواریوم معروف است؛ در واقع چسب آکواریوم با این سیلیکون هیچ تفاوت خاصی ندارد.

چسب سیلیکون

حلال چسب سیلیکون چیست؟

برای پاک کردن چسب سیلیکون باید از حلال خود محصول استفاده کرد. استون و سرکه از انواع حلال‌های مرتبط هستند.

خرید چسب

برندهای چسب سیلیکون

دلفین، کاسپین، سودال، لاکسیل، تایتان، ویتو، زتکس، لازیو، پرماتکس، مموهات، سیکا، آینه، ای بی سی، سیستا، ویکتور رینز، تووان، مپل مکس و مپل فیکس از برندهای معروف در زمینه تولید چسب سیلیکون هستند.

امیدواریم با خواندن مقاله بالا اطلاعات مفیدی درباره این چسب و انواع کاربردهای آن به دست آورده باشید. با مراجه به وبسایت سازوکار می‌توانید چسب مورد نیاز خود را خریداری کنید. هم چنین اگر سوال یا تجربه‌ای در مورد چسب داشتید در بخش نظرات آن را با ما در میان بگذارید.

در وب سایت سازوکار انواع چسب موجود و امکان سفارش آن هست. لیست انواع چسب های موجود در وبسایت شامل: چسب‌های مصرفی در صنعت چسب گرانول ، چسب حرارتی ، چسب چوب ، چسب وکیوم و چسب‌های مصرف خانگی چسب نواری ، چسب قطره ای ، چسب 123 ، چسب دوطرفه است.

سوالات متداول

چسب سیلیکونی نسوز چیست؟

چسب سیلیکونی نسوز بدون بو بوده و در برابر فشار مقاوم است.

چسب سیلیکونی سیلانت چه کاربردی دارد؟

این چسب برای درزگیری فضاهای خالی مانند شیشه، پنجره، آلومینیوم، آینه، کاشی و … استفاده می‌شود.

تفاوت چسب سیلیکون با خمیر سیلیکون

چسب سیلیکون چسبنده بوده اما خمیر سیلیکون خیر.

به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا