ابزار و یراق

وسایل کارگاه نجاری خانگی را به طور کامل بشناسید

ابزار کارگاه نجاری خانگی

اگر به اطرافتان توجه کنید متوجه خواهید شد که بسیاری از وسایل اطرافتان چوبی است که این حاکی از اهمیت صنعت چوب و کاربردهای فراوان آن در زندگی ما است؛ یعنی به تعبیر ساده این صنعت بسیار گسترده بوده و مبلمان و دکوراسیون، قاب عکس و حتی جاکلیدی کوچک همگی به این حوزه مربوط می‌شوند. نجاری و کار با چوب هنری است که به غیر از صنعتگران خیلی از مردم به آن علاقه‌ فراوان داشته و گاهی در خانه با لوازم اندک و ساده به ساخت و ساز وسایل تزئینی کوچک یا ساخت میز و صندلی می‌پردازند. اما گاهی برای شروع نیاز به آموزش و اطلاعات کافی برای خرید ابزار مورد نیاز برای ساخت دست سازه‌های کوچک خانگی داریم. اگر شما هم به نجاری خانگی علاقه دارید با ما همراه باشید تا در ادامه به معرفی بعضی دستگاه‌های چوب بری کوچک و خانگی بپردازیم.

کارگاه نجاری

کارگاه نجاری خانگی

در صورتی‌که فضای کافی برای ایجاد کارگاه خانگی دارید (فضای کافی منظور پارکینگ، قسمتی از حیاط یا محلی است که به دور از فضای اصلی خانه باشد تا سر و صدای ناشی از کار، افراد داخل خانه را آزار ندهد) برق کشی محل مورد نظر را به دقت بررسی کنید تا به هنگام کار با دستگاه‌های چوب بری که اکثراً با برق کار می‌کنند دچار مشکل نشوید. معمولاً برق‌ ساختمان‌ داخل شهر تک فاز بوده که باید به هنگام خرید هر ابزار یا دستگاهی به این نکته دقت داشته باشید. با توجه به اینکه بیشتر دستگاه و ابزارآلات چوب بری فلزی است و نفوذ پذیری آن در فضای مرطوب بالاست بهتر است مکانی را انتخاب کنید که نه تنها مرطوب نباشد بلکه نفوذ پذیری کم‌تری نسبت به فضای اصلی داشته باشد. داشتن جعبه ابزاری دیواری با قفسه‌های زیاد باعث می‌شود تمامی ابزار به صورت تفکیک شده جلوی چشم باشد تا مجبور به گشتن طولانی مدت در کارگاهی کوچک نباشید.

خرید سنباده گرد لرزان

دستگاه چوب بری خانگی

دستگاه‌ها و ماشین آلات چوب بری با وجود گستردگی صنعت چوب طیف وسیعی دارند تا تمامی نیازهای کاربران را برطرف کند اما برای راه‌اندازی کارگاهی کوچک و خانگی نیاز به دستگاه‌های بزرگ نخواهیم داشت؛ زیرا نه تنها مقرون به صرفه نیست بلکه خیلی از پروژه‌ها با ابزار کوچک قابل انجام است. در ادامه به بررسی چند دستگاه چوب بری که برای فضای کارگاه خانگی مناسب است خواهیم پرداخت.

اولین چیزی که بعد از کلمه‌ی چوب بری ممکن است به ذهن هرکس خطور کند اره است. در واقع اره کردن تمام آن چیزی است که به آن احتیاج خواهیم داشت اما با وجود طیف وسیعی از اره‌های مختلف (اره فارسی بر، اره فلکه، اره عمودبر، اره میزی، اره مویی و … ) کدام مناسب کارگاه خانگی است؟

اره میزی

اره میزی

از میان تمامی اره‌ها، اره میزی که قابلیت برش فارسی را داشته باشد ایده‌آل است؛ زیرا با اره میزی می‌توانید انواع برش از جمله برش‌های طولی و عرضی را انجام دهید. هم‌چنین قابلیت برش فارسی امکان برش‌های زاویه دار را به شما خواهد داد اما در صورتی که احتیاج به برش منحنی داشته باشید از چه ابزاری باید استفاده کرد؟

اره عمود بر

عمودبر

اره عمودبر ابزاری قدرتمند است که با آن می‌توانید طیف گسترده‌ای از انواع برش را ایجاد کنید. این اره برای بریدن برش‌های منحنی به‌خصوص روی تخته سه‌لا، نئوپان و چوب‌های نازک بسیار ایده‌آل است. عمودبر با مشخصات مناسب (برای نمونه قابلیت تنظیم حرکت تیغه در 4 حالت مختلف یا قابلیت اتصال به مکنده) می‌تواند حکم دستگاهی همه کاره را در کارگاه شما ایجاد کند.

اره مویی برقی

اره مویی برقی

اگر علاقه‌ی خاصی به کارهای هنری چوبی از جمله مشبک یا معرق دارید، اره مویی برقی از جمله اره‌هایی است که برای کارهای هنری لازم است. البته در معرق‌کاری‌های خیلی ظریف و دقیق (معرق ایرانی) احتیاج به ابزاری دستی برای ظریف‌کاری‌های بیشتر خواهید داشت.

رنده میزی یا رنده دستی

رنده میزی

گاهی اوقات قبل از شروع به اره کردن قطعه کار باید چوب یا سایر مصنوعات چوبی را صاف و هم‌سطح کرد تا قطعه کار قبل از برش سطحی صاف داشته باشد. ایجاد برش روی سطح ناصاف یا ناهموار کاربر را خسته و به موتور دستگاه‌های چوب بری فشار می‌آورد. گندگی و رنده‌های میزی در سایزهای کوچک برای کارگاه‌های خانگی موجود هستند اما در صورتی‌که فضای لازم برای آن را نداشتید می‌توانید از رنده‌های دستی در سایزهای مختلف استفاده کنید.

اورفرز برقی یا دستی

اورفرز

از اورفرز نجاری برای شکل دادن به لبه‌های کار، ایجاد شیارهای مختلف، سوراخ‌کاری و تراش‌کاری چوب استفاده می‌شود. کاربردهای گوناگون اورفرز آن را به ابزاری همه کاره برای کارگاه‌های کوچک نجاری تبدیل کرده است.

نجاری برای شکل دادن به لبه‌های کار، ایجاد شیارهای مختلف، سوراخ‌کاری و تراش‌کاری چوب استفاده می‌شود. کاربردهای گوناگون اورفرز آن را به ابزاری همه کاره برای کارگاه‌های کوچک نجاری تبدیل کرده است.

دریل برقی

دریل برقی با سری پیچ گوشتی از دیگر ابزارهایی است که بسیاری از نیازهای شما در کار نجاری خانگی راه برطرف می‌کند. از دریل برقی یا دریل شارژی برای سوراخ‌کاری روی چوب و انواع مواد دیگر استفاده می‌شود؛ حال با عوض کردن سری آن به سری پیچ گوشتی می‌توانید از آن به جای پیچ گوشتی شارژی یا برقی استفاده کنید و تمامی پیچ و مهره‌ها را با آن باز کنید یا ببندید. هم‌چنین با عوض کردن سری دریل می‌توانید انواع سنباده کاری را نیز با استفاده از این دستگاه انجام دهید.

خرید دریل

مغار

انواع مغار

مغار وسیله‌ای کوچک و برنده است که انواع کنده‌کاری و تراش‌های ریز در هنرهای مربوط به صنایع چوب مانند منبت کاری را با آن انجام می‌دهند. مغار انواع و جنس‌های مختلفی دارند (مغار تخت، گرد، شفره و … ) که هر کدام برای کاربردی خاص ساخته و تولید شده اند. برای کار با مغار گاهی از چکش‌های لاستیکی یا چوبی به عنوان ابزاری مکمل استفاده می‌کنند.

انواع اره دستی

اره دستی

 اره دستی‌ ابزاری است که از آن در کنار دیگر ابزارها برای چوب بری‌های کوچک خانگی استفاده می‌شود. اره‌ دستی سایز و انواع مختلفی داشته و از آن‌ برای برش انواع چوب، پلاستیک، فلز و دیگر سطوح استفاده می‌کنند. از انواع اره دستی می‌توان به اره دو طرفه، اره مویی، اره منبت کاری، اره نوکی و اره ژاپنی اشاره کرد.

به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

۸ نظر ثبت شده

  1. سلام وقت بخیر من علاقه زیادی به نجاری دارم یعنی تلفیق چوب و کار با ان دوست دارم باید اول از کجا شروع کنم میشه خودم وسیله بخرم استفاده کنم یعنی اولین مرحله چیه؟

    1. سلام
      خیلی هم عالی
      در وهله اول باید زمینه ای که می خواهید در آن فعالیت کنید را مشخص کنید سپس با توجه به آن وسایل ضروری را تهیه کرده، فیلم های آموزشی ببینید و کار را شروع کنید.

  2. ای کاش دولت وام خرید ابزارآلات داشت حتماتو اشتغالزایی و مثبت شدن تراز کار و تولید هم تاثیربسزایی میگذاشت

    1. ایده خوبی است. این طرح می تونه تاثیر بسیار مثبتی در رشد و شکوفایی کسب وکارهای نوپا داشته باشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا