ابزار و یراق

آشنایی با نحوه کار با کارواش خانگی

کارواش خانگی یکی از کاربردی‌ترین وسایل برای شست و شوی خودرو و سطوح مختلف است. این دستگاه با تعویض نازل‌ها و متعلقات مختلف امکان شست و شو و جرم‌زدایی انواع سطوح و مواد مختلف را دارد. کارواش خانگی در انواع و مدل‌های مختلفی تولید شده و در برخی از موارد علاوه بر شست و شو از قابلیت‌های دیگری مانند جاروبرقی نیز برخوردار است. در سال‌های اخیر با توجه به مقرون به صرفه‌تر شدن دستگاه‌های کارواش و در دسترس قرار گرفتن آنها برای کاربران خانگی بسیاری از افراد به فکر خرید این دستگاه افتاده‌اند. به همین دلیل سؤالات و ابهامات زیادی در مورد نحوه کار این دستگاه وجود دارد.

در مطالب گذشته مجله سازوکار به این سؤال شما همراهان عزیز پاسخ داده‌ایم که کارواش خانگی چیست و چه کاربردی دارد؟ اگر شما هم به تازگی کارواش خانگی خریده‌اید یا قصد آشنایی با نحوه کار آن را دارید توصیه می‌کنیم در ادامه این مطلب با ما همراه باشید. در ادامه شما را با نحوه کار کارواش خانگی آشنا کرده و تمامی نکات لازم برای کار با این دستگاه را به شما معرفی خواهیم کرد.

بنرعمومی

کاربرد کارواش خانگی

اگرچه این دستگاه در ایران با عنوان کارواش خانگی شناخته می‌شود، اما در سایر کشورها آن را با نام شوینده پرفشار می‌شناسند. شوینده پرفشار عنوان مناسب‌تری برای این دستگاه است؛ زیرا استفاده‌های آن محدود به شستن خودروها نمی‌شود. برخی از افراد این دستگاه را برای شست و شوی وسایل نقلیه خود خریداری می‌کنند. کارواش خانگی قابلیت شست و شو و انواع وسایل نقلیه از موتورسیکلت گرفته تا قایق و کامیون را دارند. یکی دیگر از موارد کاربرد کارواش خانگی پاک‌سازی و جرم‌زدایی سطوح بیرونی است. کارواش‌های خانگی می‌توانند انواع جرم، آلودگی، چربی و… را از روی سطوح مختلف مانند پیاده‌رو، آسفالت خیابان، نمای ساختمان، جدول، پاسیو، استخر و … پاک کنند. همچنین یکی دیگر از کاربردهای کارواش خانگی تمیز کردن و پاک‌سازی وسایل مختلف از جمله تجهیزات ساخت و ساز، وسایل و متعلقات کشاورزی و …است.

کاربرد کارواش خانگی

روش راه اندازی و شروع کار با کارواش خانگی

روش راه‌اندازی و شروع به کار کارواش خانگی با توجه به نوع کارواش و موتور آن متفاوت است. این مراحل با توجه با برقی،‌شارژی یا بنزینی بودن کارواش با یکدیگر متفاوت هستند. به دلیل پرفروش‌تر بودن کارواش‌های برقی در ایران ما در ادامه روش راه‌اندازی این دستگاه‌ها را توضیح خواهیم داد. صرف نظر از نوع کارواش، اولین مرحله بیرون آوردن کارواش و تجهیزات آن از بسته‌بندی و مونتاژ قطعات و متعلقات دستگاه است. برای مثال در مدل‌های کارواش برقی که تفنگی و شارژی نیستند، باید دستگیره را در قسمت بالای دستگاه نصب کنید. در برخی از مدل‌ها قرقره نیز از ابتدا به دستگیره متصل است. سپس لانس موردنظر خود را بر روی تفنگ وصل کرده و نازل مناسب را بر روی تفنگی یا لانس نصب نمایید.

یک سر شلنگ آب را به کارواش متصل کرده و سر دیگر آن را به منبع آب خود متصل کنید. منبع آب شما می‌تواند شیر، مخزن با سطل آب باشد. برخی از مدل‌های کارواش دارای قطعه‌ای به نام کوپلینگ اتصال سریع هستند. کوپلینگ از دو قسمت نری و مادگی تشکیل شده است. قسمت مادگی کوپلینگ بر روی شلنگ آب و قسمت نری آن بر روی ورودی آب دستگاه وصل می‌شوند. با نصب این دو بخش می‌توان به راحتی شلنگ آب را به ورودی کارواش متصل یا جدا کرد.

نحوه کار با کارواش خانگی

در بسته‌بندی برخی از مدل‌ها نیز یک فیلتر فلزی قرار گرفته که قابلیت نصب بر روی شلنگ دستگاه را دارد. در صورتی که آب موجود در سطح یا منبع آب شما دارای ناخالصی و کثیفی است، این فیلتر از ورود ذرات ریز و درشت به دستگاه شما جلوگیری می‌کند. از طرف دیگر خروجی آب دستگاه باید یک سر شلنگ پاشش را به خروجی آب دستگاه و سر دیگر آن را به ورودی تفنگ متصل کنید. اگر قصد استفاده از کف را دارید باید مخزن کف دستگاه را با ماده شوینده مناسب پر کنید. در برخی از دستگاه‌ها این مخزن در داخل محفظه دستگاه قرار گرفته و در برخی از آنها بر روی تفنگی دستگاه نصب می‌شود.

وقتی از انجام تمامی این مراحل اطمینان حاصل کردید می‌توانید دستگاه را به برق متصل کنید. سپس دکمه روشن شدن آن را فشار دهید. در این حالت کارواش شما آماده استفاده است. کافی است ماشه تفنگ کارواش را فشار دهید تا آب فشار از آن به بیرون بیاید. بهتر است قبل از شروع به کار شست و شو ماشه را فشار دهید تا دستگاه هواگیری شده و هنگام شست و شو بیشترین میزان فشار و کارایی را داشته باشد.

نحوه کار با کارواش خانگی

بخش مهمی از نحوه کار با کارواش خانگی در مرحله آماده‌سازی و شروع به کار آن اتفاق می‌افتد. اگر قطعات دستگاه از جمله شلنگ، تفنگ، نازل و … به خوبی به یکدیگر نصب نشده باشند کارایی دستگاه با مشکل مواجه خواهد شد؛ بنابراین برای استفاده بهینه از دستگاه کارواش خود حتما به مراحل ذکر شده در بخش قبل توجه کنید.

نحوه کار با کارواش خانگی

یکی از مهم‌ترین نکات هنگام کار با کارواش خانگی نحوه حرکت دادن تفنگ دستگاه است. برای مثال هنگامی که قصد پاک‌سازی و تمیز کردن یک سطح بیرونی مانند حیاط منزل خود را دارید، بهتر است به جای ثابت نگه داشتن تفنگ، آن را به صورت رفت و برگشتی در امتداد سطح حرکت دهید. با این روش نیرویی مضاعف بر روی سطح وارد شده و سرعت انجام کار شما نیز افزایش می‌یابد. همچنین با این روش تمامی بخش‌های سطح به صورت یکدست و منظم شسته می‌شوند.

با توجه به سطحی که قصد پاک‌سازی آن را دارید، از نازلی استفاده کنید که برای آن سطح مناسب باشد. در بخش بعد به طور جامع به بررسی انواع نازل‌های ارائه شده با دستگاه‌های کارواش می‌پردازیم. این نکته را در نظر داشته باشید که به هیچ وجه بر روی سطوح ظریف مانند فلزات رنگ شده از نازل فشار بالا استفاده نکنید. توصیه می‌شود برای جلوگیری از وارد شدن هرگونه آسیب به سطح موردنظر خود حتما کار خود را از نازل‌های کم‌فشارتر شروع کنید. اگر نازل‌های کم‌فشار سطح را به خوبی تمیز نکردند نازل را تغییر داده و از نازل پرفشارتر استفاده کنید. با این روش فشار بیش از حد لازم به سطوح وارد نمی‌شود.

این قانون کلی را هنگام استفاده از کارواش خانگی در نظر داشته باشید: هر چه میزان درجه نازل کمتر و جریان آب باریک‌تر باشد، فشار آب و قدرت پاک‌کنندگی آن بیشتر است. از سوی دیگر هرچه درجه نازل بیشتر باشد، فشار آن کاهش یافته و سرعت پاک‌کنندگی آن افزایش می‌یابد. نکته مهم دیگر،‌ فاصله نازل از جسم یا سطح موردنظر است. هر چه فاصله نازل از سطح کمتر باشد، فشار آب و قدرت پاک‌کنندگی آن بیشتر است؛ بنابراین در مواقعی که قصد پاک‌سازی جرم و مواد چسبیده به سطوح را دارید تا حد ممکن فاصله آن را کم کنید.

نکاتی که باید هنگام کار با کارواش خانگی رعایت کنیم

نکاتی که باید هنگام کار با کارواش خانگی رعایت کنیم

برای استفاده بهینه از کاراوش خانگی و دستیابی به بهترین نتایج هنگام پاک‌سازی سطوح باید برخی از نکات را رعایت کنید. در ادامه به معرفی برخی از این نکات می‌پردازیم.

انتخاب نازل مناسب

مهم‌ترین نکته هنگام انتخاب نازل کارواش توجه به زاویه آن است. قاعده کلی در مورد نازل‌ها این است که هر چه زاویه نازل کمتر باشد فشار بیشتر و سطح پاشش آن کمتر است. به همین ترتیب، هر چه زاویه نازل بیشتر باشد، فشار پاشش کمتر و سطح پاشش بیشتر است. در بیشتر مدل‌های کارواش خانگی نازل‌ها با رنگ‌های به خصوصی مشخص شده‌اند. برای مثال نازل ۰ درجه با رنگ قرمز، نازل ۱۵ درجه با رنگ زرد، نازل ۲۵ درجه با رنگ سبز و نازل ۶۵ درجه (نازل کف پاش) با رنگ سیاه مشخص شده‌اند. یادگیری این رنگ‌ها باعث می‌شود نازل مدنظر خود را راحت‌تر پیدا کنید. معمولا فهرستی از کاربردهای مناسب هر نازل در دفترچه راهنمای کارواش آمده است.

به طور کلی نازل ۰ درجه برای پاک‌سازی سطوح بسیار سخت مانند بتن و فلز رنگ نشده به کار می‌رود. نازل ۱۵ درجه نیز برای سطوح سختی مانند آجر، چوب و آسفالت مناسب است. نازل ۲۵ درجه برای تمیز کردن لاستیک و رینگ خودرو و سطوحی مانند پیاده‌رو، جدول و … استفاده می‌شود. نازل ۴۰ درجه برای ششت و شوی بدنه خودرو، شیشه‌ها و سطوح نرم بسیار مناسب است. در نهایت نازل سیاه‌رنگ با زاویه پاشش ۶۵ درجه برای پاشش کف به کار می‌رود. این میزان زاویه باعث می‌شود کف به خوبی بر روی سطح مورد نظر شما پخش شود. در تصویر زیر می‌توانید انواع نازل‌ها و کارایی آنها را مشاهده کنید.

انواع نازل کارواش

استفاده از لانس مناسب

معمولا در بسته‌بندی کارواش‌ها یک یا چند لانس مختلف قرار دارند. لانس لوله‌ای فلزی است که بر روی تفنگ کارواش نصب شده و به انتقال جریان آب کمک می‌کند. اگر چند لانس به همراه عرضه شده باشد معمولا اندازه آنها با یکدیگر متفاوت است. لانس‌های بلندتر را می‌توان برای شست و شوی نقاطی که کمتر در دسترس هستند استفاده کرد. برای مثال هنگام که قصد شست و شوی فضاهای محدود و دور از دسترس یا زیر خودرو را داشته باشید می‌توانید از لانس بلند استفاده کنید.

نکته پایانی

در صورتی که قصد خرید کارواش خانگی و اطلاع از قیمت محصولات موجود در بازار را دارید می‌توانید به سایت فروشگاه سازوکار مراجعه کنید. فروشگاه سازوکار در چند سال اخیر موفق شده با عرضه محصولات برندهای مطرح دنیا با قیمت رقابتی و ارائه گارانتی و خدمات پس از فروش معتبر به یکی از مراجع فروش ابزار، یراق آلات ، ماشین‌آلات و مواد اولیه در کشور تبدیل شود.

به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا