آموزش سوراخ کردن دیوار با دریل چکشی و هیلتی
دریل کاری دیوار آجری
دیوار آجری به دکوراسیون داخلی حس گرما بخشیده و جلوه آن را متفاوت میکند اما بسیاری به دلیل ظاهر سخت آجر از آن صرف نظر میکنند. اجازه ندهید ظاهر سخت آجر شما را از آویزان کردن لوازم هنری، گنجه، قفسه یا حتی پایه دیواری تلویزیون بترساند. برای این کار حتی لازم نیست حرفهای باشید! دریل کاری روی دیوارهای آجری بهدشواری که فکر میکنید نیست؛ اگر دریل مناسب، مته، مهارت و فنون لازم را داشته باشید بهآسانی میتوانید تنها در عرض چند دقیقه درون آجر حفره یا سوراخ ایجاد کنید.
تمام آنچه که برای دریل کاری احتیاج دارید یک دریل معمولی است تا با کمک آن چند سوراخ کوچک روی دیوار آجری ایجاد کنید. تنها کافی است یک مته کاربایدی تهیه کنید و مراحل زیر را انجام دهید. اگر میخواهید اجسام سنگینتری به دیوار آویزان کنید باید سوراخهایی بیشتر، بزرگتر و عمیقتر ایجاد کنید. برای ایجاد سوراخهایی که تحمل وزن اجسام سنگینتر را داشته باشند بههیچوجه از دریل خود استفاده نکنید زیرا علاوه بر زمانبر بودن ممکن است موتور دستگاهتان بسوزد. برای این کار بهتر است از دریلهای قویتر استفاده کنید.
با دریل چکشی سوراخهای بزرگتر، راحتتر ایجاد میشود. این دریل برای ایجاد حفره یا سوراخ درون آجر و بتن بسیار کارآمد است.
پس از قرار دادن جسم موردنظرتان روی دیوار و مشخص شدن جای سوراخها، سؤال بعدی این است؛”کجا دریل شود؟ آجر یا ملات بین آجر؟ “
برای این سؤال، پاسخهای متعدد و گاهی متناقض بسیاری وجود دارد اما برای یافتن بهترین جواب برای این سؤال باید چند دلیل را بررسی کنید که عبارتند از: نوع و قدمت آجرها، عمق و قطر سوراخ، نوع قلاب نگهدارنده و وزن جسمی که میخواهید روی دیوار قرار دهید. معمولاً آجر در مقایسه با ملات مقاومت بیشتری داشته و وزن را بهتر تحمل میکنند. البته اگر آجرها قدیمی یا شکستنی هستند باید سوراخی عمیق در آجر ایجاد کنید یا از قلابهای نگهدارنده پهن استفاده کنید اما توجه داشته باشید که دریل کاری روی آجر انتخاب ایده آلی نیست؛ زیرا سوراخهای عمیق آجر را سست کرده و قلاب پهن فشار زیادی به دیوار تحمیل میکند. اگر آجر شما شکستگی یا ترک دارد، ملات بین آجر را دریل کنید؛ بهاینترتیب فشار قلابهای نگهدارنده پهن در جهت مخالف آجرها وارد میشود. یکی دیگر از مزایای دریل کاری درون ملات این است که میتوانید در صورت خطا، آن را ترمیم کنید. به این ترتیب که اگر اشتباهی سوراخی درون ملات ایجاد کردید میتوان آن را بهآسانی با مقداری ملات پر کرد اما از بین بردن سوراخ آجر کار آسانی نیست.
لوازم موردنیاز برای سوراخ کردن دیوار
- خط کش یا متر
- مداد
- عینک ایمنی
- گوشگیر ایمنی
- ماسک
- دستکش
- دریل چکشی
- نوارتفلون
- مته بنایی
- کمپرسور هوا
- قلاب نگهدارنده
- جارو
- خاکانداز
- جاروبرقی
- زمینشوی (اختیاری)
مرحله اول
نقطهای که میخواهید روی آجر یا ملات سوراخکنید، اندازهگیری و با مداد علامتگذاری کنید. سپس قفسه، پایه تلویزیون یا هر چیز دیگری که قصد دارید آن را به دیوار متصل کنید، دوباره چک کنید و از صحیح بودن محل علامتگذاری مطمئن شوید.
با توجه به راهنمای محصول، میزان عمق پیشنهادی برای سوراخ را روی دریل چکشی(وسیله برقی برای سوراخ کردن دیوار) تنظیم کنید. اگر بجای دریل چکشی از دریل ساده استفاده میکنید، نوارتفلون را دور مته در نقطه موردنظر بپیچید تا بهعنوان راهنما میزان عمق سوراخ را نشان دهد.
مرحله دوم
اول ایمنی! پیش از شروع کار ماسک، دستکش، عینک و گوشگیر ایمنی را بزنید. آجر و ملات حاوی ذرات سیلیس بوده که استنشاق آن برای سلامتی مضر است. استفاده از ماسک هنگام دریل کاری برای جلوگیری از ورود سیلیس از طریق هوا به ریه و صدمات ناشی از آن، بسیار مهم است؛ زیرا ماسک درصدی از ذرات معلق در هوا را فیلتر میکند.
پیش از شروع کار ماسک، دستکش، عینک و گوشگیر ایمنی را بزنید. آجر و ملات حاوی ذرات سیلیس بوده که استنشاق آن برای سلامتی مضر است. استفاده از ماسک هنگام دریل کاری برای جلوگیری از ورود سیلیس از طریق هوا به ریه و صدمات ناشی از آن، بسیار مهم است؛ زیرا ماسک درصدی از ذرات معلق در هوا را فیلتر میکند.
اگر از نردبان استفاده میکنید، از مناسب بودن ابعاد و نحوه قرارگیری صحیح، دقیق و استحکام آن مطمئن شوید. قبل از شروع دریل کاری، در نقطهای بایستید که بیشترین آزادی عمل را داشته باشید تا بتوانید دریل را ثابت نگه داشته و در صورت لزوم به انتهای دریل فشار وارد کنید. در شروع با هر دو دست دریل را محکم نگهدارید و نقطه راهنما را با سرعت آهسته دریل کنید.
مرحله سوم
از عمود بودن مته روی سطح دیوار مطمئن شوید. اگر سوراخ روی دیوار زاویهدار باشد، مشکل همترازی و کاهش قدرت نگهداری پیش میآید. برای دریل کردن سوراخ راهنما در ابتدا باید آهسته و با فشار شروع کنید. دقت کنید که مته از روی نقطه موردنظر جابجا نشود و در صورت لزوم دوباره نوک مته را با فشار به سمت مرکز نقطه هدایت کنید. تا زمان رسیدن مته به عمق مورد نظر دریل را بهطور ثابت فشار دهید.
- نکته: اگر دریل شما تک سرعته است برای جلوگیری از داغ شدن آن، دریل کاری را با وقفههای زمانی انجام دهید.
مرحله چهارم
در این مرحله باید مته را عوض کنید و از مته بزرگتر استفاده کنید. پس از آن از عمود بودن مته بر سطح دیوار مطمئن شده و سپس نوک مته را روی سوراخ راهنما قرار داده و دریل کاری را تا عمق مناسب ادامه دهید.
مرحله پنجم
با استفاده از کمپرسور هوا گردوغبار آجر و ملات را از درون سوراخ پاک کنید. باقی ماندن گردوغبار درون سوراخ باعث کاهش قدرت نگهداری قلاب میشود.
مرحله ششم
قلاب نگهدارنده را باید با توجه به وزن جسم موردنظرتان انتخاب کنید. قلاب را روی دیوار قرار داده و با پیچ محکم کنید.
مرحله هفتم
قسمتهای بزرگ ملات و آجر را با جارو و خاکانداز و ذرات کوچکتر را با جاروبرقی تمیز کنید و در آخر با استفاده از زمینشوی، زمین را کاملاً تمیز کنید.
مرحله هشتم
برای جلوگیری از پخش شدن سیلیس در فضای داخل خانه با ا استفاده از کمپرسور هوا، باقیمانده خاک را پاککرده و در آخر لباسهایتان را بشویید و دوش بگیرید.