ابزار و یراق

تیفور چیست؟ | کاربرد انواع تیفور (تیرفور)

تیرفور (Tirfor) با نام عامیانه تیفور، نام برندی است که توسط گروه صنعتی ترکتل ثبت شده است. این برند یکی از معتبرترین تولیدکنندگان انواع بالابر وینچی در جهان است. سیمون فاور مبتکر فرانسوی، تیفور را در سال ۱۹۲۹ اختراع کرد، اما پس از آزمایش‌های فراوان اولین مدل بالابر وینچی تیفور در دهه ۱۹۴۰ به بازار عرضه شد. ترکتل با ثبت اختراعات متعدد و استفاده از جدیدترین فناوری‌ها همواره امکانات و ویژگی‌های محصولات خود را ارتقا داده است. امروزه سایر برندها نیز محصولاتی مشابه تیفور تولید می‌کنند؛ اما علامت تجاری ثبت‌شده برای طراحی اصلی این ابزار متعلق به شرکت ترکتل است. در این نوشته قصد داریم در مورد انواع تیفور و کاربردهای آن توضیح دهیم؛ پس در ادامه با ماه همراه باشید.

بنرعمومی

تیفور چیست؟

تیفور

تیفور نوعی بالابر وینچی است که با استفاده از نیروی کششی عمل بلند کردن و جابجایی بار را انجام می‌دهد. مکانیسم این ابزار کششی به‌وسیله دو جفت فک کنترل می‌شود که مانند اهرم عمل می‌کنند. در این ابزار محدودیتی برای طول سیم یا کابلوجود ندارد و ظرفیت بار را می‌توان با کمک قرقره‌های شیاردار افزایش داد. در دهه ۱۹۴۰ بالابر تیفور با آسان‌تر کردن جابجایی انواع بار انقلاب بزرگی در صنعت ایجاد کرد. امروزه نیز محصولات برند تیفور همچنان محبوب و پرکاربرد هستند.

ویژگی ها و کاربردهای تیفور

دستگاه‌های تیفور بالابرهای وینچی قابل حمل، مکانیکی و معمولا دستی هستند که در آنها از سیم‌بکسل استفاده می‌شود. این ابزار برای مصارفی مانند بلند کردن، کشیدن و پایین آوردن کاربرد دارد. کاربری آسان، طراحی مناسب، وزن پایین، ساختار مستحکم و عملکرد قدرتمند از سایر ویژگی‌های مهم این ابزار هستند. یکی از مزیت‌های تیفور این است که توسط یک کاربر قابل کنترل بوده و نصب و استفاده از آن ساده است. از تیفور در مصارف مختلفی مانند جابه‌جایی بار و ماشین‌آلات سنگین، نصب و ساخت پل، محکم کردن تکیه‌گاه لنگر به دستگاه‌های سیم‌کشی خطوط برق سربار، تعمیر خودرو، کشش طناب، سیم، کابل و و… استفاده می‌شود. تیفور آتش‌نشانی در عملیات امداد و نجات و برای جداسازی وسایل نقلیه معیوب و گرفتار شده در سانحه یا جابه‌جایی تجهیزات سنگین خطرساز کاربرد دارد.

انواع تیفور

تیفور

تیرفور یا تیفور با یک سیستم اهرمی ساده کار می‌کند و با استفاده از قرقره‌های شیاردار می‌توان ظرفیت بار را در آن افزایش داد. هنگامی که نیازمند جابجایی بارهای سنگین برای مسافت‌های طولانی هستید، تیرفور ابزاری مناسب است؛ زیرا محدودیتی در طول سیم، کابل وینچ یا طناب استفاده شده در آن وجود ندارد.

این ابزار در جهت‌های افقی، عمودی، زوایای مختلف و همچنین در هر ارتفاع یا فاصله‌ای قابل استفاده هستند. تیفورها برحسب ظرفیت و توان کاری‌شان به انواع مختلفی دسته‌بندی می‌شوند. تیفور با ظرفیت وزن ۸۰۰ کیلوگرم تا ۷ تن تولید می‌شود. حداکثر ظرفیت تیفورهای موجود در بازار ایران ۳.۲ تن است. همچنین تیفورها برحسب منبع تغذیه به دو نوع دستی و برقی تقسیم‌بندی می‌شوند؛ البته در مجموع، کاربرد تیفور دستی رایج‌تر است. تیفورها بسته به نوع از طناب، زنجیر، تسمه یا سیم‌ بکسل برای کشش و جابه‌جایی استفاده می‌شود. از تیفور تسمه‌ای برای تعمیر و نگهداری خطوط برق سربار استفاده می‌شود. ظرفیت این نوع تیفور معمولا بین ۱ تا ۲ تن است.

تیفور دستی

تیفور

تیفور دستی ابزاری چندمنظوره، همه‌کاره و قابل حمل بوده و در آن برای انتقال از نیروی دست استفاده می‌شود. این ابزار در تمام جهات قابل استفاده است؛ کنترل آن نیز یک‌نفره و با استفاده از اهرم کنترل تلسکوپی استاندارد انجام می‌شود. در این ابزار تعیین موقعیت بارها با دقت میلی‌متری امکان‌پذیر بوده و نصب و کاربرد آن آسان است. تیفور دستی سیستم خلاص کن ایمنی دارد و ظرفیت بار آن معمولا بین ۸۰۰ تا ۳۲۰۰ کیلوگرم است.

همچنین بخوانید: دیمر چیست؟

تیفور برقی

تیفور

شرکت‌های زیادی از جمله ترکتل، تیفور برقی تولید می‌کنند که به‌طور مکانیکی و به‌وسیله یک سیلندر هیدرولیک عمل کرده و انرژی آنها به وسیله یک دستگاه تنظیم برق یا بنزین تأمین می‌شود. کار با این دستگاه‌ها به ویژه هنگام کاربردهای سنگین و جابجایی بارها در فواصل طولانی برای کاربران آسان است. تیفور برقی به صورت مجموعه‌ای کامل شامل یک پاورپک هیدرولیک، یک مجموعه شلنگ با اتصال سریع و یک بالابر تیفور با قاب و سیلندر ارائه می‌شود. سیستم یک‌طرفه بعضی از مدل‌های این ابزار برای بارهایی با وزن ۱۶۰۰ کیلوگرم و بعضی دیگر برای بارهای ۳۲۰۰ کیلوگرمی مناسب است؛ اما می‌توان آنها را به سیستمی چهار جهته تبدیل کرد تا ظرفیت بار آنها به بارهای به چهار برابر این مقادیر افزایش باید. فک‌های گیره‌دار و کم‌سایش تیفور برقی در طول کاربردهای طولانی‌مدت موجب افزایش طول عمر سیم‌بکسل می‌شوند. نصب و کاربرد این دستگاه‌ سریع و آسان بوده و ظرفیت آن نیز با استفاده از قرقره‌های شیاردار قابل افزایش است. تعیین موقعیت بار با دقت میلی‌متری و سیستم خلاص کن ایمن از دیگر ویژگی‌های تیفور برقی هستند.

تیفور زنجیری

تیفور زنجیری ابعادی کوچک و وزنی سبک داشته و با کشش زنجیر در میان چرخ‌دنده‌ها اجسام را جابجا می‌کند. در انواع پولیفت‌ دستی زنجیری نیز از حرکت چرخشی اهرم برای جابه‌جایی اجسام سنگین به‌صورت افقی استفاده می‌شود.

همچنین بخوانید: پولیفت چیست

سوالات متداول

ابزار تیفور چیست؟

تیفور نوعی بالابر وینچی است که با استفاده از نیروی کششی عمل بلند کردن و جابجایی بار را انجام می‌دهد.

تفاوت تیفور یا جرثقیل دستی چیست؟

مهم ترین تفاوت تیفور و جرثقیل دستی یا جیم پلاک نوع استفاده آنها است. تیفور بیشتر برای جابجایی بار استفاده می شود، در حالی که جرثقیل دستی فقط آن را بلند می‌کند.

به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا