آموزش

آموزش کندن کاغذ دیواری از دیوار به 5 روش آسان

اگر شما هم از کاغذ دیواری قدیمی و کهنه خانه خود خسته شده‌اید می‌توانید با تهیه چند ابزار ساده و انجام 5 مرحله زیر به سادگی آن‌ها را جدا و تعویض کنید.

خرید سنباده گرد لرزان
کندن کاغذ دیواری

مسلما هیچکس منظره کاغذ دیواری کهنه یا پاره و جدا شده را دوست ندارد اما از آنجا که کندن کاغذ دیواری را کاری سخت می‌دانند کار را به تعویق می‌اندازند.

خوشبختانه خلاص شدن از دست کاغذ دیواری‌های قدیمی واز مدافتاده  انقدرهم کار سختی نیست (نگران نباشید قرار نیست شما را به دنبال یک متخصص بفرستیم) بلکه با تکنیک مناسب و به‌کارگیری ابزار درست می‌توانید حتی سخت‌ترین آن‌ها را به آسانی با دست‌های خودتان از دیوار جدا کنید. با ما همراه باشید.

ابزار لازم برای کندن کاغذ دیواری

ابزار لازم برای کندن کاغذ دیواری

  • مقداری پارچه
  • چند تکه پارچه‌ی زبر
  • نوارچسب نقاشی پهن
  • آب داغ
  • اسپری آب
  • مایع نرم‌کننده
  • نردبان
  • کاردک شیشه
  •  اسفنج
  • سطل آشغال

مراحل کندن کاغذ دیواری

مرحله اول

در ابتدا باید اقداماتی در جهت محافظت از کف‌پوش‌ها و قرنیزهای دیوار انجام دهید. یک لایه پلاستیک مخصوص یا سفره روی زمین پهن کنید و تمامی قرنیزهای دیوار را با چسب مخصوص نقاشی بپوشانید. نوارها از برخورد تکه‌های کاغذ دیواری با قرنیزها جلوگیری کرده و با محافظت از خراب شدن قالب آن از دوباره جداکردن  کل  کاغذ دیواری جلوگیری می‌کند.

مرحله دوم

میزان استحکام و چسبندگی کاغذ دیواری‌ها را با خیساندن یک گوشه آن در آب داغ با اسپری آب‌پاش یا دست امتحان کنید. بعد از ده دقیقه کاغذ دیواری مرطوب را جدا کنید. اگر راحت جدا شد شانس به شما رو کرده  و کاغذ دیواری‌های شما راحت کنده می‌شود. تنها کاری که باید انجام دهید خیس کردن هر یک از قطعه‌ها توسط آب داغ است و مدتی اجازه دهید تا خوب جذب شود. بعد از چند دقیقه شروع به کندن کاغذ کنید و بعد از اتمام یک قطعه کامل به سراغ بعدی بروید و بعد به سراغ مرحله 6 بروید.

اگر بعد از 10 دقیقه که از اسپری کردن وخیساندن  کاغذ دیواری  گذشت هم‌چنان چسبندگی بالایی داشت شما با یک پوشش وینیلی مواجه هستید که در مقابل جذب آب مقاومت می‌کند و باید مراحل بعدی را برای کندن کاغذ دیواری سرسخت خود انجام دهید.

مرحله سوم

برای نفوذ به عمق مشکل که همان رسیدن به چسب کاغذ دیواری است باید برش‌های زیادی روی سطح کاغذ ایجاد کرده تا بتوانید چسب‌های زیرین را توسط آب داغ اشباع کنید. سریعترین و بی دردسرترین راه، استفاده از کاردک است.

کاردک را در همه‌ی حالت‌ها عقب, جلو, کمانی, دایره‌ای به دیوار بکشید و مراقب باشید نواحی نزدیک به لبه‌ها و سقف را فراموش نکنید. بعد از اتمام کار روی کل دیوار، هزاران سوراخ ریز حتی در چسبناک‌ترین قسمت‌ها خواهید دید.

مرحله چهارم

بعد از تمام کردن کار کاغذ دیواری آب داغ را روی دیوار اسپری کنید و یادتان باشد که نهایتا روی یک یا دو دیوار کار کنید تا از یخ کردن آب حین انجام کار جلوگیری شود. 15 دقیقه زمان مناسبی برای خیس خوردن دیوار است بعد می‌توانید دوباره با قسمتی از لبه‌ی دیوار شروع کنید تا میزان سختی چسب را اندازه بگیرید. اگر هنوز هم در مقابل زحمت‌های شما برای کنده شدن مقاومت می‌کنند ناامید نشوید. اگر هنوز هم محکم چسبیده است فرآیند اسپری کردن آب را ادامه دهید. بسته به حجم چسب و مدت زمانی‌که کاغذ‌ها به دیوار بوده‌اند, زمان بیشتری برای اسپری کردن آب داغ و رسیدن به فرایند آزاد شدن و راحت کنده شدن احتیاج است. آیا برای یک چالش دیگر آماده هستید؟ استفاده از یک محلول مایع نرم‌کننده (که به کنده شدن چسب کمک می‌کند) در آب داغ با احتساب یک چهارم لیوان برای هر گالن آب. کاغذ دیواری‌ها را با این محلول مرطوب کنید همان‌گونه که با آب ساده این کار را کردید.

مرحله پنجم

وقتی کاغذ دیواری‌ها به اندازه کافی شل و آماده کندن شدند، از نردبان بالا رفته تا جاییکه سقف به دیوارها می‌رسد. کاغذ دیواری‌های سست به صورت طبیعی از بالا به پایین کنده می‌شوند. بنابراین جدا کردن از بالا به پایین به راحتی حین انجام کار اتفاق می‌افتد. برای بهترین نتیجه می‌توانید از کاردک شیشه استفاده کنید ولی باید از سر کند آن استفاده کرد زیرا سر تیز آن بیشتر تمایل به کندن دیوار دارد. تا زمانی‌که کسی اتمام سریع کار را از شما تقاضا نمی‌کند جوانب احتیاط را رعایت کنید. زیرا که احتمالا برنامه‌ریزی دقیقی برای رنگ کردن دیوار بعد از کندن کاغذ دیواری دارید و اصلا علاقه‌ای به پر کردن شکاف‌ها و تکه‌های کنده شده‌‌ی گچ‌های دیوار و بتونه کردن ندارید. برای محافظت بیشتر کاردک را جوری در دست بگیرید که تیغه‌ی آن موازی با شیشه قرار بگیرید و بعد ابزار خود را با دقت درجهت شیشه حرکت دهید.

مرحله‌ی ششم

یک اسفنج غیر سلولزی و یک سطل آب ولرم همراه خود داشته باشید که بعد از جدا کردن کاغذهای دیواری چسب‌های به جا مانده را بتراشید. که این عمل هنگامی‌ که  دیوار مرطوب است راحت‌تر است. زیرا اگر مدت زمان زیادی از کار بگذرد دوباره به مرطوب کردن دیوار احتیاج است. وقتی تمامی کاغذها کنده شد و آخرین نظافت دیوار هم به پایان رسید، اسکاچ و آب تازه احتیاج دارید تا دیوار برای شکل جدید خود آماده شود. برای خشک شدن کامل دیوار یک روز زمان احتیاج داریم در غیر اینصورت می‌توانیم از خشک کن‌های رنگ استفاده کنیم یا نوع دیگری از کاغذ دیواری با طراحی به روزتر استفاده کنیم  تا مجبور نباشیم این روند را دوباره اجرا کنیم.


امیدواریم با به کارگیری روش‌های بالا بتوانید به راحتی کاغذ دیواری را جدا کنید. چنانچه در انجام هر یک از مراحل بالا سوالی داشتید در بخش نظرات آن را با ما در میان بگذارید. در ادامه به معرفی راهکارهای رایج هنگام کندن کاغذ دیواری در شرایط مختلف می‌پردازیم.

کندن کاغذ دیواری از روی کاشی

در برخی موارد، کاغذ دیواری روی کاشی چسبانده می‌شود. در این مواقع باید توجه داشته باشید که استفاده از کاردک ممکن است به کاشی آسیب وارد کند؛ بنابراین تا حد امکان سعی کنید استفاده از کاردک را به حداقل برسانید.

کندن کاغذ دیواری از دیوار گچی

فرآیند کندن کاغذ دیواری از دیوار گچی فرق چندانی با دیوار رنگ شده ندارد. یکی از تنها تفاوت‌ها این است که هنگام جدا کردن کاغذ دیواری از دیوار گچی دیگر نگران کنده شدن لایه رنگ زیر کاغذ دیواری نخواهید بود.

کندن کاغذ دیواری با بخارشو

بخارشو در اصل برای شست و شوی سطوح مختلف استفاده می‌شود. با این حال می‌توان از آن برای کند کاغذ دیواری نیز استفاده کرد. عملکرد بخارشو به این صورت است با گرفتن بخار آب بر روی کاغذ دیواری، قدرت چسبندگی چسب آن را کاهش داده و جدا کردن کاغذ دیواری را آسان‌تر می‌کند. هر چه بخار بیشتری بر روی سطح کاغذ دیواری بگیرید، کندن آن آسان‌تر می‌شود.

کندن کاغذ دیواری با بخارشو

کندن کاغذ دیواری ضد آب

همانطور که اشاره شد یکی از بهترین راه‌ها برای جدا کردن کاغذ دیواری،‌ استفاده از بخارشو است. با این حال، ممکن است کاغذ دیواری‌های ضد آب مقاومت بیشتری در برابر بخار آب نشان دهند. در این صورت می‌توانید از حلال‌های شیمیایی نیز کمک بگیرید.

کندن کاغذ دیواری و رنگ زدن دیوار

در صورتی که قصد کندن کاغذ دیواری و رنگ زدن دیوار را دارید، می‌توانید مراحل مربوط به کندن کاغذ دیواری را مانند موارد بالا انجام دهید. بعد از کندن کاغذ دیواری، ممکن است مقداری از چسب آن همچنان بر روی سطح دیوار باقی بماند. قبل از اینکه دیوار را رنگ‌آمیزی کنید باید چسب‌های روی دیوار را بکنید. برای این کار می‌توانید محلولی از آب گرم، مایع ظرفشویی و جوش شیرین را درست کرده و بر بروی سطح دیوار بمالید، سپس به آرامی با استفاده از کاردک، چسب‌های باقی‌مانده را بکنید.

کندن کاغذ دیواری و رنگ زدن دیوار

کندن کاغذ دیواری با سرکه

با استفاده از مواد موجود در منزل مانند سرکه نیز می‌توانید کنده شدن کاغذ دیواری را آسان‌تر کنید. کافی است سرکه را با آب گرم ترکیب کنید. سپس این محلول را با استفاده از دستمال یا اسپری بر روی سطح کاغذ دیواری اعمال کنید. بگذارید محلول به مدت حداقل ۱۵ دقیقه بر روی دیوار بماند تا به عنوان حلال چسب کاغذ دیواری عمل کند. سپس اقدام به کندن کاغذ دیواری کنید.

کندن چسب کاغذ دیواری

همانطور که اشاره کردیم، در صورتی که پس از کنده شدن کاغذ دیواری، چسب آن بر روی دیوار باقی‌مانده، می‌توانید با استفاده از حلال‌های رایج یا مواد موجود در منزل مانند کف مایع ظرفشویی یا سرکه آن را پاک کنید.

به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا