بهترین چوب برای کابینت چیست؟ معرفی چوب های رایج برای ساخت کابینت آشپزخانه
امروزه تنوع زیادی در جنس کابینتهای آشپزخانه وجود دارد. باوجود کابینتهای فلزی، تمام چوب، ام دی اف ملامینه، ممبران و هایگلاس و … گزینههای زیادی پیش روی خریداران قرار گرفته است. هر یک از این مواد دارای مزایا و نقاط قوت به خصوصی هستند. در مطالب گذشته به بررسی ویژگیها و مزایای کابینتهای ام دی اف، ممبران و … پرداختهایم. در این مطلب قصد داریم بهترین چوبهای رایج برای ساخت کابینت تمام چوب را معرفی کرده و ویژگیها و نقاط قوت آنها را بررسی کنیم.
فهرست مطالب
ویژگی های کابینت چوبی
کابینتهای آشپزخانه ساخته شده از چوب و فرآوردههای چوبی هم از نظر ظاهری و هم از نظر دوام و عملکرد پرطرفدار هستند. رنگپذیری کابینتهای ساخته شده از چوب و فرآوردههای چوبی بسیار مناسب است: بنابراین معمولا در همه سبکهای طراحی میتوان از این نوع کابینتها استفاده کرد. با این حال، کابینتهای چوبی بسیار گرانقیمت است. اگر توان خرید کابینت چوبی را نداشته باشید، برخی از فرآوردههای چوبی میتوانند جایگزین مناسبی برای چوبی طبیعی باشند. بسته به بودجه، سبک و دوام مورد نظر شما، راههای مختلفی برای رسیدن به کابینتی با ظاهر چوبی وجود دارد. به طور کلی کابینتهای ساخته شده از چوب و فرآوردههای چوبی دو نوع هستند.
چوب طبیعی: قطعات چوب طبیعی که برای کابینت برش خورده و حکاکی میشوند. این نوع از کابینت زیبایی طبیعی و استحکام قطعات چوبی را نمایان میکند.
چوب مهندسی شده: چوب مهندسی شده به فرآوردههای چوبی اطلاق میشود که طی فرآیندهای مهندسی از الیاف چوب یا سایر مواد لیگنوسلولزی، تکههای چوب، لایههای چوبی و … و با کمک چسبهایی پرکاربرد در صنعت چوب مثل اوره فرمالدئید، چسب چوب و … ساخته میشوند. فرآوردههایی مثل ام دی اف، تخته خرده چوب (نئوپان) و تخته لایه از انواع چوب مهندسی شده هستند. چوبهای مهندسی شده معمولا با دو نوع روکش عرضه میشوند؛ برخی از آنها روکش چوب طبیعی داشته و برخی دیگر دارای روکش مصنوعی مانند ملامینه، هایگلاس و … هستند.
انواع چوب کابینت
چوبهای رایج مورد استفاده در ساخت کابینت چوبی آشپزخانه شامل توسکا، هیکوری، صنوبر، افرا، بلوط، گیلاس و گردو هستند. توجه داشته باشید که مناسبترین چوب برای کابینت باید علاوه بر زیبایی از استحکام کافی برخوردار باشد. علاوه بر این چوب کابینت آشپزخانه باید تراکم زیادی داشته باشد تا بتواند مدت بیشتری دوام بیاورد. لازم به ذکر است که برای داشتن کابینتی با ظاهر افرا، گیلاس، گردو و … نیازی به ساخت کابینت از چوب طبیعی (ماسیو) این گونهها نیست. میتوانید با استفاده از روکش این نوع چوبها، ظاهری مشابه چوب طبیعی را داشته باشید. در ادامه به معرفی چوبهای رایج در ساخت کابینت و ویژگیهای آنها میپردازیم.
کابینت چوب راش
چوب راش یکی از بهترین گزینهها برای ساخت کابینتهای چوبی است. از ویژگیهای این چوب میتوان به استحکام بالا، شکل ظاهری و رگههای زیبا و شکلپذیری مناسب اشاره کرد. یکی از دلایل محبوبیت چوب راش در صنعت کابینتسازی ایران، بافت زیبا و جذاب آن است. چوب راش به دلیل شکل ظاهری و رگههای طبیعی، کاربرد زیادی در کابینتهای سبک کلاسیک دارد.
کابینت چوب افرا
چوب افرا با بافت ظریف، رنگ روشن و حداقل تنوع رنگی، ظاهری نسبتاً یکنواخت ارائه میدهد. اغلب براقکنندههای دارای رنگ طبیعی و شفاف روی این چوب استفاده میشود تا رنگ روشن آن برجستهتر شود. با این حال میتوان آن کابینتهای از جنس چوب افرا را زنگ آمیزی هم کرد. افرا بسیار بادوام است و در مقایسه با سایر سختچوبها دما را بهتر تحمل میکند.
کابینت چوب گیلاس
گیلاس چوبی سخت و مستحکم است که دارای بافتی نرم و ظریف است. این چوب چه به صورت طبیعی و چه به صورت رنگ شده بسیار زیباست. رنگ چوب گیلاس بین قرمز و قهوهای متمایل به قرمز است. ویژگی منحصر به فرد چوب گیلاس این است که با افزایش سن و قرار گرفتن در معرض نور خورشید رنگ تیرهتری پیدا میکند. اغلب برای اینکه چوب گیلاس ظاهر کاملاً یکنواختی داشته باشد، آن را رنگآمیزی میکنند.
کابینت چوب گردو
چوب گردو دارای بافتی یکنواخت و صاف با الیاف چرخشی و موجدار است. رنگ آن از قهوهای شکلاتی پررنگ تا خاکستری مایل به قرمز روشن متغیر است. با افزایش سن درخت گردو رنگ چوب آن ملایمتر و روشنتر شده و تبدیل به یکی از بهترین انتخابها برای کابینت میشود.
کابینت چوب هیکوری
هیکوری چوبی بسیار قوی و با دوام است و بافتی مشابه با بلوط دارد. تنوع رنگ این چوب بوده و از کرم کمرنگ تا قهوهای متمایل به قرمز و حتی سیاه متغیر است. طرح و نقش هیکوری با یک پرداخت روشن و طبیعی، بسیار درخشان و برجسته میشود.
کابینت چوب بلوط
بلوط، چوبی بسیار سخت، قوی، بادوام و نسبتاً گرانقیمت است. به طور کلی دو نوع چوب بلوط وجود دارد: بلوط سفید و بلوط قرمز. بلوط قرمز الیاف و رگههای صاف و منحنی شکل دارد. بلوط قرمز با انواع سبکها و طرحها هماهنگی دارد. اگر این چوب رنگآمیزی شود، هنوز هم بافت و الیاف خود را نمایان میکند. در مقایسه با بلوط قرمز، چوب بلوط سفید الیاف ظریفتر با تناژ رنگ طلاییتر دارد. دوام آن مثل بلوط قرمز است اما استحکام بیشتری دارد. به همین دلیل کمی گرانتر است. رنگآمیزی این چوب توصیه نمیشود، زیرا کنتراست زیادی در بافت آن ایجاد میکند.
کابینت چوب توسکا
چوب توسکا بافت ریز و رگههای صاف داشته و از لحاظ ظاهری بسیار شبیه به گیلاس و افرا است. توسکا یک سختچوب با دانسیته کم است که رنگ قهوهای روشن با تناژی متمایل به قرمز دارد. کار کردن با این چوب آسان بوده و به راحتی میتوان از آن کابینت تولید کرد. چوب توسکا قابلیت رنگپذیری مناسبی دارد، اما میتوانید از رنگ و بافت طبیعی آن نیز استفاده کنید.
کابینت چوب توس
توس، چوبی بادوام با الیاف ریز و ظریف است. این چوب را میتوان برای کاربردهای متنوعی استفاده کرد. رنگ چوب توس کمی تیرهتر از چوب افرا است. این چوب قابلیت پرداخت خوبی دارد و میتوان به آن ظاهری بسیار لوکس مانند گیلاس یا افرا داد. رنگ چوب توس سفید مایل به زرد یا کرمی است که در برخی موارد رگههای قهوهای رنگ نیز در آن به چشم میخورد.
سوالات متداول
مزایای کابینت چوبی چیست؟
مهمترین مزیت کابینت چوبی، دوام بالا و زیباییهای ظاهری آن است. علاوه بر این، میتوان کابینت چوبی را برای سبکهای مختلف دکوراسیون استفاده کرد.
کابینت چوبی چه معایبی دارد؟
اصلیترین نقطه ضعف کابینت چوبی، مقاوم نبودن در برابر رطوبت و حشرات و همچنین قیمت بالای آن است.