دکوراسیون و معماری

سنگ کورین چیست؟ (مزایا و معایب سنگ کورین)

کورین یا سنگ کورین نوعی سنگ مصنوعی است که در صفحه کابینت و بسیاری از مصارف خانگی و تجاری دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد. مزایای متعدد این محصول باعث شده امروزه بسیاری از افراد، استفاده از سنگ کورین را به سنگ‌های طبیعی مانند کوارتز یا گرانیت ترجیح بدهند. با این حال، قبل از خرید سنگ کورین باید به خوبی با مزایا و معایب آن آشنایی داشته باشید. در این مقاله تمامی ویژگی‌های مهم سنگ کورین را بررسی خواهیم کرد.

کورین چیست؟

کورین محصولی است که از پلیمر اکریلیک و آلومینیم هیدروکسید ساخته شده و از لحاظ ظاهری شباهت‌های زیادی با سنگ‌های طبیعی دارد.کورین در واقع یک نام تجاری است که به شرکت DuPont آمریکا تعلق دارد. این محصول در دهه 1970 توسط DuPont به عنوان جایگزینی مصنوعی برای سنگ‌های طبیعی به بازار عرضه شد. مزایای سنگ مصنوعی کورین باعث شد این ماده در صفحات رویی کابینت، پیشخوان آشپزخانه‌ها و دیوارپوش‌ها رواج پیدا کند.

امروزه هر ماده مصنوعی که به‌جای سنگ بر روی پیشخوان آشپزخانه‌ها و محیط‌های مختلف استفاده شود به اشتباه کورین نامیده می‌شود. البته این نوع نام‌گذاری در محصولات دیگر نیز رایج است؛ مانند نام کلینکس برای دستمال کاغذی، یا ریکا برای مایع ظرفشویی؛ که در واقع نام تجاری و برند به نام محصول تبدیل شده است.

سنگ کورین

از لحاظ ساختاری تقریباً یک سوم ترکیب صفحه‌های کورین از رزین و مابقی آن از مواد معدنی تشکیل شده است. ساختار کورین کاملاً متراکم و غیرمتخلخل است و این ویژگی برای استفاده در محیط آشپزخانه بسیار مناسب است. به دلیل مصنوعی بودن سنگ کورین می‌توان شکل ظاهری آن را به راحتی تغییر داد؛ اما مواد طبیعی مثل مرمر و گرانیت از نظر طرح و رنگ محدودیت‌های به مراتب بیشتری دارند.

علاوه بر تنوع رنگ، کورین را می‌توان به هر شکلی قالب‌گیری کرد. می‌توان کورین را به صورت منحنی یا کاملا یک تکه ساخت. این ویژگی را سایر گزینه‌های مشابه موجود در بازار ندارند. همچنین محل اتصال قطعات مختلف کورین را می‌توان پر کرد تا قطعه‌های مختلف کاملا یک دست و پیوسته به نظر برسند. در ادامه مزایا و معایب کورین و کاربردهای متعدد آن را بیشتر بررسی می‌کنیم.

مزایای استفاده از سنگ کورین برای کابینت

دوام و ماندگاری

کورین در مقایسه با ورقه‌های ام دی اف با روکش لمینیت و برخی مواد دیگر بادوام‌تر است. همچنین کورین کاملاً غیرمتخلخل بوده و ترکیب ثابتی دارد؛ به همین دلیل نسبت به سنگ طبیعی در برابر لکه و ترک مقاوم‌تر است.

بدون درز و شکاف

هیچ گونه درز و شکاف قابل رؤیتی بر روی سطح کورین وجود ندارد. در واقع اگر هر گونه درزی بر روی سطح این ماده وجود داشته باشد، به حدی ریز است که قابل رؤیت نیست. این ویژگی به دلیل استفاده از اپوکسی در ترکیب این محصول است که تمامی درزها را پوشش می‌دهد.

مقرون به ‌صرفه‌تر از سنگ‌های طبیعی

کورین ظاهری کاملاً شبیه به سنگ دارد؛ اما قیمت کمتری نسبت به کوارتز یا سنگ‌های طبیعی دارد. به خاطر داشته باشید که برخی از انواع کورین که قالب‌گیری پیچیده و طراحی با جزئیات بیشتری دارند، گران‌قیمت‌تر از نوع معمولی هستند.

تنوع رنگ

یکی از مزیت‌های اصلی سنگ کورین تنوع رنگ آن است. براساس این ویژگی شما می‌توانید با توجه به رنگ و سبک خانه‌تان مدلی از کورین را انتخاب کنید که مناسب فضای داخلی خانه باشد. امروزه این محصول در بیش از 100 طرح و رنگ متنوع موجود است.

سنگ کورین

مقاومت در برابر لکه

مقاومت کورین در برابر لکه بسیار مناسب است. همان طور که اشاره شد این ماده غیر متخلخل است؛ به همین دلیل لکه‌ها به آن آسیب دائمی وارد نمی‌کنند. همچنین متخلخل نبودن کورین باعث می‌شود کپک و باکتری در آن رشد نکند.

تمیز کردن و نگهداری آسان

برخلاف سایر محصولاتی که به عنوان صفحه کابینت مورد استفاده قرار می‌گیرند، تمیز کردن و نگهداری سنگ کورین آسان است. سطح کورین را با استفاده از اسپری‌های پاک کننده خانگی، پدهای اسکراب، آب و صابون و بسیاری از روش‌های دیگر می‌توان تمیز کرد. علاوه بر این، تعمیر و ترمیم سطح کورین نیز آسان است. اگر سطح کورین خراشیده، سوخته، یا لکه‌دار شود می‌توانید با اسکراب‌های ساینده یا سنباده آن را تعمیر کنید.

وزن کمتر

 کورین از لحاظ ظاهری کاملا شبیه به سنگ است؛ بنابراین از مزایای ظاهری سنگ طبیعی برخوردار است. با این حال، این محصول وزن کمتری نسبت به سنگ طبیعی داشته و حمل و نصب آن آسان‌تر است.

سنگ کورین

معایب استفاده از سنگ مصنوعی کورین

دوام کمتر نسبت به برخی از مواد

کورین به اندازه گرانیت یا کوارتز در برابر حرارت مقاوم نیست، پس نباید ظروف داغ را مستقیماً روی آن قرار دهید. همچنین سطح کورین نسبت به کوارتز یا سنگ طبیعی نرم‌تر است؛ به همین دلیل خراش و فرورفتگی راحت‌تر روی آن ایجاد می‌شود. اگر به خوبی از صفحه کورین نگهداری شود تا نهایتا 30 سال دوام می‌آورد. درحالی که مواد دیگر مثل گرانیت می‌توانند تا بیش از 50 سال دوام بیاورند.

آسیب‌پذیر در برابر حرارت

مواد تشکیل دهنده کورین در برابر حرارت آسیب‌پذیر هستند. برخلاف موادی مثل فولاد ضد زنگ یا گرانیت، کورین به راحتی در اثر حرارت آسیب می‌بیند؛ بنابراین صفحه‌های آشپزخانه از جنس کورین، امکان ذوب شدن یا سوختگی را دارند.

سنگ کورین

مستعد خراش و فرورفتگی

صفحه‌های گرانیت و سنگ‌های طبیعی می‌توانند ضربات چاقو را تحمل کنند، اما کورین دچار خط و خش می‌شود. کورین با اجسام تیز خراش برمی‌دارد. اگر جسم سنگینی روی آن بیفتد فرورفتگی ایجاد می‌کند. این خراش‌ها و فرورفتگی‌ها روی کورین‌های تیره‌رنگ بیشتر قابل دیدن است. البته امکان تعمیر کورین وجود دارد؛ مثلا می‌توانید آن را با سنباده صاف کنید سپس جای فرورفتگی‌ها را با اپوکسی شفاف یا همرنگ پر کنید.

موارد کاربرد سنگ کورین

کورین علاوه بر پیشخوان آشپزخانه‌ها در بسیاری از محیط‌ها و مصارف دیگر نیز می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد. سنگ کورین را می‌توان در سرویس بهداشتی. حمام، ادارات و دفاتر تجاری، هتل‌ها، رستوران‌ها و کافه‌ها و حتی در نمای بیرونی ساختمان‌ها استفاده کرد.

از آنجا که کورین در برابر آلودگی‌های محیطی، رطوبت، شرایط بیرون ساختمان مقاوم است در پارک‌ها، صندلی‌های فضاهای عمومی و زمین‌های بازی نیز استفاده می‌شود. کورین به دلیل عدم جذب آب، در توالت‌ها و حمام‌ها نیز کاربرد دارد. برای آشنایی بیشتر با موارد کاربرد سنگ کورین می‌توانید مقاله زیر را مطالعه کنید.

سنگ کورین

چگونه از سنگ کورین روی کابینت نگهداری کنیم؟

با اینکه نگهداری و تمیز کردن کورین سخت نیست، اما برخی افراد این کار را به درستی انجام نمی‌دهند. مهم‌ترین نکته این است که سطح کورین هر روز با آب و صابون یا پاک‌کننده‌های حاوی آمونیاک تمیز شود.

همچنین از خشک بودن صفحه کورین مطمئن شده و نگذارید برای مدت طولانی خیس بماند. وجود آب روی کورین و خشک شدن آن لایه‌ای روی سطح ایجاد می‌کند که ظاهر خوشایندی ندارد. نکته دیگری که باید به خاطر بسپارید این است که قبل از قرار دادن هر نوع جسم داغی روی آن از محافظ‌های حرارتی مانند زیر قابلمه‌ای نسوز استفاده کنید.

آیا سنگ کورین سرطان زا است؟

هنگام سوراخ‌کاری و برش سنگ کورین، متیل متاکریلات آزاد می‌شود. این ماده شیمیایی، چشم‌ها، پوست، بینی و گلو را تحریک کرده و می‌تواند باعث واکنش‌های آلرژیک شود. وقتی متیل متاکریلات به طور مرتب و در یک دوره زمانی استنشاق شود، ممکن است موجب سرطان کولورکتال (سرطان روده) شود. همچنین این ماده می‌تواند در بیماری‌های قلبی عروقی و التهاب بینی و دستگاه تنفسی نقش داشته باشد. این التهاب ظرفیت ریه‌ها و تنفس را کاهش می‌دهد.

سنگ کورین

افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای پوستی یا تنفسی نباید با گرد و غبار ناشی از برش و ماشینکاری کورین تماس داشته باشند؛ زیرا این افراد بیشتر از سایرین به اثرات کورین حساس هستند. سایر افراد نیز هنگام برش و شکل دادن به کورین باید از تجهیزات ایمنی فردی مثل عینک محافظ استفاده کنند. با پوشیدن ماسک‌های فیلتردار از نوع N100 می‌توان از دهان، گلو و ریه‌های خود در برابر ذرات کورین محافظت کرد. هنگام کار با کورین یا حمل قطعات تازه برش خورده پوشیدن دستکش‌های لاستیکی توصیه می‌شود. ذکر این نکته نیز ضروری است که با کورین در فضاهای بسته و بدون تهویه مثل زیرزمین‌های بدون پنجره نباید کار کرد.

سوالات متداول

کورین بهتر است یا کوارتز؟

هر یک از این گزینه‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارند. کورین سبک‌تر و مقرون به صرفه تر بوده و شکل دهی و برش آن آسان‌تر است؛ اما کوارتز دوام ظاهری، ماندگاری و استحکام بیشتری در مقایسه با کورین دارد.

چگونه سنگ کورین را تمیز کنیم؟

سنگ کورین را می‌توان با استفاده از محلول آب و صابون یا پاک‌کننده‌های حاوی آمونیاک تمیز کرد.

به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا