آموزش

آموزش کامل استفاده از نقاله اره میزی به صورت تصویری

چگونه از نقاله اره میزی استفاده کنیم ؟

اره میزی برای برش الوار و برش طولی چوب ابزار ایده‌آلی است. یکی از اکسسوری‌های مهم اره میزی نقاله زاویه زنی است که آن را به ابزاری کاربردی و مناسب برای انواع برش در زوایای مختلف تبدیل کرده است. اکثر اره‌های میزی نقاله زاویه زنی دارند اما نقاله‌های تخصصی و دقیق‌تری هم در بازار موجود است که درصورت نیاز می‌توان آن‌ها را به صوت جداگانه تهیه کرد.

نقاله زاویه زنی چگونه کار می‌کند؟

نقاله زاویه زنی راهنمای فلزی بلند و باریکی است که داخل شیار راهنمای روی اره میزی حرکت می کند. یک قطعه به شکل نیم دایره به راهنما متصل شده که امکان چرخش در نقطه اتصال را فراهم می‌کند.

این ابزار دارای مکانیزم قفل است که قسمت چرخنده نقاله را در هر زاویه ای از 45- درجه تا 45+ درجه قفل می‌کند. با قرارگیری قطعه کار در مقابل فنس گونیا تمام مجموعه کار به سمت جلو هدایت شده و قطعه کار در زاویه دلخواه بریده می‌شود. برخی از نقاله‌های زاویه زنی مکانیزم توقف مثبت داشته که امکان تنظیم سریع نقاله در زوایای 22.5، 30، 45 و 90 را فراهم می‌کند.

تنظیم نقاله زاویه زنی برای برش عرضی

پس از یادگیری کار با نقاله زاویه زنی، برش عرضی آسان ترین برشی است که می‌توان ایجاد کرد. برای این کار باید نقاله را روی زاویه 90 درجه تنظیم کرد تا انتهای قطعه کار کاملا صاف و به شکل مربع بریده شود. زوایای تنظیم شده روی نقاله کاملا دقیق هستند اما گاهی ممکن است 1 الی 2 درجه تفاوت داشته باشد به همین جهت باید دقت و درستی زاویه نقاله را بررسی کرد.

اره میزی

برای ایجاد برش عرضی با سطح مقطع مربعی شکل باید قطعه کار دقیقا عمود بر شیار راهنمای روی اره میزی قرار بگیرد و نقاله را روی 90 درجه تنظیم کرد. سپس دستگاه را از برق کشیده و تیغه را تا جایی که امکان دارد، بالا بیاورید و نقاله را به سمت جلو هدایت کنید تا جایی‌که هم‌راستای لبه جلویی تیغ اره میزی قرار بگیرد.

لبه گوشه‌دار گونیای مرکب را مجاور تیغ اره قرار داده و لبه موازی آن را مجاور لبه صاف جلویی نقاله زاویه زنی قرار دهید. اگر گونیا به خوبی با تیغه و نقاله تراز شده باشد، تنظیمات نقاله کاملا درست و بدون نقص است. اما اگر بین گونیا و تیغه یا نقاله فاصله‌ای وجود داشته باشد باید زاویه نقاله را طوری تنظیم کنید که به خوبی تراز شده و مکانیزم قفل محکم شود.

برش عرضی با استفاده از نقاله زاویه زنی

اره میزی

نقاله زاویه زنی را به سمت عقب یعنی به سمت لبه جلویی تیغ هدایت کنید و یک قطعه چوب در مقابل لبه صاف نقاله قرار دهید.  سپس با مداد روی چوب را علامت‌گذاری کرده و آن را با با تیغ اره تراز کنید.

در مرحله بعد دستگاه را روشن کرده و در حالی که تخته درست در مجاور سر نقاله قرار گرفته نقاله را به سمت جلو حرکت داده و برش عرضی را تکمیل کنید. بعد از تکمیل برش، تخته را از نقاله و تیغه جدا کنید و قبل از خاموش کردن موتور اره همه چیز را به حالت اولیه یعنی نقطه شروع برگردانید. 

برش اریب با استفاده از نقاله اره میزی

اره میزی

ایجاد برش اریب شباهت بسیار زیادی به برش عرضی داشته و تنها کافی است نقاله زاویه زنی را قبل از حرکت قطعه چوب به سمت تیغ اره روی زاویه 45 درجه تنظیم کنید. هنگام ایجاد برش اریب با استفاده از نقاله زاویه زنی باید نقاله را آهسته تر از زمان ایجاد برش عرضی حرکت دهید؛ زیرا حرکت نقاله باعث می‌شود تخته هنگام حرکت از موقعیت خود خارج شود. برای محکم کردن تخته به نقاله هنگام برش میتوانید از گیره نجاری استفاده کنید. 

  • نکته: برای ایجاد برش ترکیبی قبل از حرکت نقاله به سمت جلو، باید زاویه نقاله و شیب تیغ اره تنظیم شود. 

نحوه تنظیم نقاله زاویه زنی

اره میزی

هنگام برش تخته چوب‌های بلند ممکن است بخواهید برای ثبات بیشتر، الوار را به نقاله متصل و ثابت کنید. اکثر نقاله‌ها در قسمت پشت خود منافذی دارند که می‌توانید با استفاده از پیچ چوبی، تخته را به سطح صاف نقاله زاویه زنی فیکس کنید. علاوه‌براین برای ایجاد برش‌های خاص یا ترکیبی می‌توانید نقاله را به راهنما وصل کنید.

نکات ایمنی

ایجاد برش عرضی روی تخته چوب‌هایی با ارتفاع بیش از 1 متر با استفاده از اره میزی قابل انجام نیست؛ زیرا به سختی تراز می‌شوند و صفحه دستگاه نمی‌تواند چنین تخته‌ای را روی خود جای دهد در نتیجه امنیت کار پایین می‌آید. 

هنگام ایجاد هر نوع برش عرضی با استفاده از نقاله زاویه زنی، گونیای اره میزی را همراه با نقاله به کار نبرید. می‌توان گونیا را با تیغه در فاصله برش دلخواه تراز کرد. سپس انتهای تخته را هنگام برش در مقابل گونیا حرکت داد. با این کار احتمال این که تخته چوب به گونیا بچسبد و به عقب برگردد بالا می‌رود.

همیشه هنگام کار با دستگاه برقی از لباس‌و لوازم ایمنی مانند عینک ایمنی و محافظ گوش استفاده کنید. 

امیدواریم با استفاده از نکات و آموزش‌های بالا بتوانید به‌راحتی برش لازم برای پروژه نجاری مختلف را ایجاد کنید. اگر شما هم تجربه یا نکته‌ای خاص در مورد کار با اره میزی دارید، آن را با ما درمیان بگذارید.

به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

۲ نظر ثبت شده

  1. با سلام. این که در مطلب بالا فرمودید: “نقاله‌های تخصصی و دقیق‌تری هم در بازار موجود است” لطفا به معرفی اون نقاله ها بپردازید و در فروشگاه سازوکار موجودشون کنید برای خرید. با تشکر از شما و مطالب مفیدتون

    1. سلام. ممنون از نظرات سازندتون.
      حتما در اسرع وقت مقاله‌ای در این باره تهیه می‌کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا