ابزار و یراق

هر آنچه باید درباره کار با پیستوله و خطرات استفاده از آن بدانید!

پیستوله رنگ پاش ابزاری است پرکاربرد که فرآیند پروژه‌های رنگ‌آمیزی را آسان‌تر کرده است. درست است که با استفاده از این ابزار در مدت زمان کوتاه‌تری کار به انجام می‌رسد اما ابزاری خطرناک بوده و یکسری نکات ایمنی وجود دارد که باید حین کار با پیستوله رعایت شود. در ادامه به مواردی چند اشاره شده است.

ابزار بادی

کار با پیستوله برقی و رنگ پاش

جلوی نشت رنگ را نگیرید

یکی از خطراتی که غالبا هنگام استفاده از پیستوله با آن مواجه خواهید شد خطر تزریق رنگ به بدن است. برخی افراد تلاش می‌کنند که جلوی نشت رنگ را با دست بگیرند و این کار حتی اگر از دستکش و لوازم ایمنی استفاده کرده باشید باز هم خطرناک است؛ زیرا رنگ اتمیک با سرعت بالا به اندازه‌ای قوی است که می‌تواند به داخل پوست نفوذ کند.

در صورت بروز نشت دستگاه را خاموش کنید و تا زمانی که قطعه نشتی تعویض نشده از پستوله استفاده نکنید. به علت فشار بالای دستگاه هرنوع تعمیر دستی با مشکل مواجه خواهد شد.

در صورت نفوذ رنگ به داخل پوست حتما به پزشک مراجعه کرده و از بروز مشکلات احتمالی دیگر جلوگیری کنید.

سرپیستوله را چه زمانی که خاموش است و چه زمانی که روشن است از خود دور نگه دارید.

از محافظ سر پیستوله استفاده کنید

محافظ سر پیستوله از نزدیک شدن بدن یا دست به سر آن جلوگیری می‌کند. بنابراین اگر مدل پیستوله شما این قطعه را همراه خود دارد توصیه می‌کنیم که حتما از آن استفاده کنید.

پیستوله رنگ پاش

رعایت نکات ایمنی حتی هنگام خاموش بودن دستگاه

پیستوله از قفل ایمنی برخوردار است و باید هنگام خاموش بودن دستگاه روشن باشد از رنگ‌پاشی تصادف هنگام جابه‌جایی دستگاه جلوگیری به عمل آید.

پوشش مناسب داشته باشید

بسیاری از رنگ‌ها و حلال‌ها دارای مواد و ترکیبات مضری است که نباید با بدن تماس داشته باشد. بنابراین توصیه می‌شود به منظور جلوگیری از قرارگرفتن در معرض این مواد مضر از لباس‌های مناسب استفاده کنید.

عینک ایمنی

پیستوله رنگ پاش خطرات جبران ناپذیری برای چشم‌ها نیز خواهد داشت. بنابراین بهتر است تا زمانی که کار با پیستوله تمام شده و آن را تمیز و جمع‌آوری می‌کنید از عینک ایمنی استفاده کنید.

لباس‌های یکبار مصرف سبک

لباس‌های ایمنی نیز یکی از ضروریات کار با پیستوله رنگ‌پاش است. این لباس باید یکبارمصرف باشد تا مجبور نباشید وقت زیادی برای تمیز کردن آن صرف کنید. از طرفی مجبور نیستید لباس‌های رنگی را با وسایل خود حمل کرده و دیگر وسایل خود را آلوده کنید.

دستکش

درست است که دستکش برای جلوگیری از نفوذ رنگ به دست‌ها کافی نیست؛ اما کماکان از شدت آن می‌کاهد.

ماسک

هنگام کار با پیستوله از ماسک باکیفیت استفاده کنید؛ زیرا استنشاق مواد سمی برای تنفس خطرناک بوده و مشکلات جبران ناپذیری به بار خواهد آورد.

پیستوله رنگ پاش

خطرات استفاده از پیستوله و نحوه نگهداری آن

“پیشگیری بهتر از درمان است” شعاری که در کار با ابزارآلات نیز می‌توان به کار برد. پس برای جلوگیری از آسیب‌های مبتنی بر عملکرد ناقص دستگاه باید در نگهداری آن دقت بیشتری به خرج داد.

پیستوله را به درستی تمیز و نگهداری کنید

بهترین راه برای جلوگیری از آسیب به کاربر روش درست تمیز کردن و نگهداری از دستگاه است. صرف وقت بیشتر برای پاک کردن رنگ‌ها و محکم کردن جای آن هنگام حمل و نقل به نفع کاربر خواهد بود. پیشنهاد می‌کنیم هرچندوقت یکبار ترکیب آب و ضدیخ در پیستوله استفاده کنید تا رنگ جریان بهتری داخل آن داشته باشد.

شلنگ پیستوله

شلنگ پیستوله در صورت نقص فنی ممکن است خطرات جبران ناپذیری به بار آورد. بنابراین بهتر است از آن به خوبی مراقبت کرده و در صورت خرابی حتما آن را تعویض کنید.

روغن کاری

روغن کاری پیستوله از خشک شدن رنگ داخل آن جلوگیری و هر نوع گرفتگی جلوگیری می‌کند.

رفع مشکلات برقی

ابتدا سیم‌ها و منبع تغذیه برق را بررسی کنید. در صورت نداشتن مشکل ممکن است نقص فنی از پیستوله باشد. هنگام استفاده از ابزارهایی چون پیستوله مشکلات مربوط به برق را نباید نادیده گرفت.

پیستوله رنگ پاش

دقت به مکان و آنچه رنگ آمیزی می‌شود

محل موردنظر باید کاملا تمیز و مرتب باشد تا احتمال زمین خوردن یا هر مشکل دیگری کاهش یابد.

محل موردنظر باید از تهویه مناسب برخوردار باشد. درها و پنجره‌ها را باز نگه داشته و در صورت نیاز فن را روشن نگه دارید تا مواد و سموم خارج شود.

خطر آتش سوزی و انفجار

حلال‌های به کاربرده شده در رنگ قابل اشتعال بوده و استفاده از آن در اسپری به علت تولید آئروسل و بخار دوچندان می‌شود. بخار برخواسته از اسپری رنگ به سرعت منتشر می‌شود و در صورت تماس با منبع اشتعال منجر به انفجار خواهد شد.

مراقب علائم خطر باشید

هنگام کار با پستوله در صورت بروز مشکل علائمی بروز داده می‌شود که در این صورت باید کار را متوقف کرده و پی از رفع کامل ادامه دهید.

  • خطر برق گرفتگی هنگام رنگ کاری
  • روشن نشدن پیستوله
  • پاشش رنگ غیرنرمال
  • چکیدن مداوم رنگ
  • نشت رنگ با فشار بالا و…
پیستوله رنگ پاش

آموزش کار با پیستوله

به منظور رنگ آمیزی با پیستوله ابتدا باید تمامی موارد ایمنی که در بالا به آن‌ها اشاره شده است را رعایت کرده و سپس اقدام به رنگ‌آمیزی کرد.

ابتدا سطح موردنظر را کاملا تمیز کرده و در صورت نیاز به شستشوی سطح از روان کننده معدنی یا آب و صابون استفاده کنید. پس از تمیز کردن سطح یک لایه رنگ آستری زده و سپس سنباده و کاردک ناصافی‌های آن را از بین ببرید.

پس از آماده سازی سطح به مرحله آماده سازی پیستوله می‌رسیم. قبل از استفاده از پیستوله ابتدا باید میزان فشار پاشش آن را تنظیم کرد که با استفاده از رگلاتور و در بازه 12 الی 25 پوند براینچ مربع انجام می‌شود.

غلظت رنگ باید به اندازه‌ای باشد که از پیستوله کاملا روان خارج شود. در صورتی که بیش از حد غلیظ باشد به سختی از پیستوله خارج می‌شود و در صورتی که بیش از حد رقیق باشد شره می‌کند. برای جلوگیری از این قبیل مشکلات رنگ و حلال را براساس دستورالعمل کارخانه تولیدکننده ترکیب کنید.

در مرحله بعد سوپاپ هوا را متصل کرده و از محکم شدن آن مطمئن شوید. برای بازشدن مسیر ورودی لوله مقداری تینر داخل مخزن بریزید. دریچه اندازه‌گیری مایع ورودی را باز کرده و ماشه را فشار دهید. پس از خارج شدن مقداری هوا رنگ با فشار بسیار کمی خارج می‌شود.

رنگ‌ها را مطابق دستورالعمل ترکیب کرده و داخل مخزن رنگ پاش بریزید. مقدار رنگ باید حدود 2/3 مخزن را پر کند.

سر پیستوله باید 12 الی 25 سانتی‌متر از سطح موردنظر فاصله داشته باشد. قبل از شروع ابتدا اسپری رنگ را روی قطعه چوب یا مقوا تست کنید. هنگام رنگ‌آمیزی مراقب باشید که مخزن رنگ‌پاش خالی نشود و مدام قبل از خالی شدن آن را پرکنید. در صورت وقفه بین دفعات رنگ‌‌آمیزی مخزن را خالی کرده و با تینر تمیز کنید. پس از اتمام منتظر بمانید تا رنگ کاملا خشک شود و لایه‌های دوم و سوم را بزنید.

تنظیم پیستوله

پیستوله رنگ‌پاش برای رسیدن به نتایج مطلوب دارای قسمت‌های قابل تنظیم است. به عنوان مثال با استفاده از درپوش هوا در قسمت جلوی پیستوله می‌توان پترن خروجی رنگ را تنظیم کرد. در حالت بیضی خروجی نرمال بوده و باید حرکت پیستوله در زاویه 90 درجه باشد. در صورت حرکت پیستوله در راستای افقی شاخک‌های درپوش نیز باید در راستای افقی قرار بگیرد.

در قسمت پشت پیستوله پیچی برای تنظیم میزان خروجی رنگ وجود دارد که هرچه پیچ را ببندیم میزان رنگ کاهش و هرچه باز کنیم افزایش پیدا می‌کند. پیچ تنظیم دیگری که در پیستوله‌ها وجود دارد پیچ تنظیم میزان فشار باد است. در مدل‎‎‌های قدیمی این قابلیت وجود نداشته و با تا کردن شلنگ این کار را انجام می‌دادند.

به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا