آموزش

راهنمای جامع بایدها و نبایدهای نظافت خانه و آشپزخانه که باید بدانید!

همه ما دوست داریم زمان کمتری صرف نظافت کنیم و درعین‌حال یک خانه تمیز و مرتب داشته باشیم. شاید باور نکنید اما موارد زیادی وجود دارد که روزانه وقت زیادی را برای نظافت آن‌ها هدر می‌دهید. درحالی‌که می‌توانید دستمال و جارو را کنار بگذارید و وقتی را که صرف این نظافت‌ها می‌کنید به استراحت و لذت بردن از زندگی بپردازید. 

کسسوری آشپرخانه

لباس‌ها

نظافت

اگر وقت زیادی را در رخت شور خانه می‌گذرانید حتماً از آن دسته افرادی هستید که لباس‌هایتان را زیاد می‌شویید. اگر در کارتان با آلودگی‌های زیادی در ارتباط هستید یا زیاد عرق می‌کنید یا آدم نامنظمی هستید و همیشه روی لباستان غذا می‌ریزید بیشتر لباس‌ها را بیشتر از یک بار می‌پوشید به ناچار باید زمان زیادی را صرف شست و شو کنید.

البته استثنائاتی نیز وجود دارد. لباس‌های زیر مثل جوراب، لباس‌های ورزشی و هر لباسی که مستقیم با پوست بدن در ارتباط است باید بعد از هر بار پوشیدن شسته شود. 

اگر هر کسی در خانه بعد از یک بار پرو کردن لباس آن را داخل سبد لباس‌های چرک نیاندازد یا لباس را بعد از پوشیدن به جای تلنبار کردن روی صندلی یا زمین از چوب‌لباسی آویزان کند هم وقت آزاد بیشتری در طول روز خواهید داشت و هم هزینه کمتری صرف آب و برق خواهید کرد. هم چنین ماشین لباسشویی استهلاک کمتری خواهد داشت. 

ظروف کثیف

نظافت

اگر قبل از قرار دادن ظروف در ماشین ظرف‌شویی آن‌ها را یک‌بار آبکشی می‌کنید هم وقتتان را هدر می‌دهید و هم آب را. پودر، مایع و قرص‌های ظرف‌شویی حاوی آنزیم‌هایی هستند که به ذرات غذا می‌چسبند تا آن‌ها را حل کنند سپس آب با فشار ذرات را از روی ظروف پاک می‌کند. اگر ظروف را قبل از قرار دادن در ماشین ظرف‌شویی آبکشی کنید دیگر مواد شوینده به ظروف نمی‌چسبد و فقط هدر داده می‌شود. 

به آب زیادی که هنگام آبکشی ظروف هدر می‌دهید فکر کنید. اگر شیر آب را در این مرحله باز بگذارید سالیانه حدود 6000 گالن آب هدر می‌رود. 

پاک کردن غذاها از روی ظروف قبل از ظرف‌شویی مهم است از طرفی نباید ظروف را در طولانی‌مدت داخل سینک یا ماشین ظرف‌شویی قرار دهیم. اگر ظرف‌شویی تا نیمه پرشده است و باید برای پر کردن آن تا وعده غذای بعد صبر کنید آن را روی دور فقط شستشو قرار دهید. با این کار هم در وقت صرفه‌جویی می‌کنید و هم در مصرف آب. 

پنکه و چراغ‌ سقفی

نظافت

نیاز نیست در نظافت‌های هفتگی چراغ‌های سقفی را هم تمیز کنید. چراغ‌ها و پنکه‌های سقفی را کافی است فقط یک‌بار در ماه تمیز کنید. طوری برنامه‌ریزی کنید که هر هفته چراغ‌های یکی از اتاق‌ها را تمیز کنید. نظافت را ابتدا از چراغ‌های سقفی شروع کنید تا بتوانید گردوخاک‌ها را با جاروبرقی تمیز کنید. 

لباس‌های زمستانی

نظافت

شستشوی پالتوهای زمستانی را می‌توانید به 1 الی 2 بار در فصل کاهش دهید. اگر می‌خواهید به خشک‌شویی نیاز پیدا نکنید لکه‌ها را بلافاصله تمیز کنید. بعد از هر بار پوشیدن از چوب‌ لباسی آویزان کنید و از برس برای پاک کردن گرد و خاک و پرز روی آن‌ها استفاده کنید. 

روتختی، پتو و لحاف

نظافت

شستشوی روتختی به خاطر اندازه بزرگش معضل بزرگی است. علی رغم استفاده زیاد از روتختی و وجود حیوانات خانگی نیاز نیست آن‌ها را هفته‌ای یک‌بار بشویید بلکه تمیز کردن آن‌ها در پایان هر فصل کافی است. 

برچسب مراقبت روتختی را چک کنید معمولاً روتختی‌ها قابل شستشو هستند. اگر ماشین لباسشویی بزرگ ندارید آن را به خشک‌شویی نزدیک خانه ببرید. با هزینه کمی در کمتر از یک ساعت روتختی تمیزی خواهید داشت. 

می‌توانید روی روتختی را با ملحفه تمیزی بپوشانید و لکه‌ها را بلافاصله تمیز کنید. 

پرده

نظافت

پرده‌های اتاق نشیمن و اتاق ‌خواب نیز به مرتب تمیز کردن نیاز ندارند. شستشوی آن‌ها یک‌بار در سال کافی است. اگر نگران گرد و خاک روی پرده‌ها هستید آن‌ها را درآورده داخل خشک‌ کن روی دور فقط هوا قرار دهید تا هم گرد و خاک پرده از بین برود و هم چروک‌ها. درجه خشک‌ کن را گرم نکنید زیرا باعث چروک شدن پرده‌ها می‌شود. 

پرده‌های حمام و آشپزخانه باید بیشتر شسته شود زیرا ذرات چربی و آب بیشتری را به خود جذب می‌کنند. 

فرش و پارچه مبل

نظافت

فرش و پارچه مبل باید یک‌بار در سال با بخار و محصولات شوینده مناسب شستشو شوند. البته فراموش نکنید که باید حداقل هفته‌ای یک‌بار فرش‌ها و مبل‌ها را جاروبرقی بکشید تا گرد و غبار و آلودگی روی آن‌ها تثبیت نشود. 

ممکن است با زیاده‌روی در نظافت به فرش و مبل آسیب برسانید. استفاده بیش از حد از شامپو یا زیاد مرطوب کردن، آسیب‌های جدی به این لوازم خانگی می‌رساند. شامپوی اضافی خاک جذب می‌کند و رطوبت زیاد هم باعث پوسیده شدن فرش و رشد باکتری در لایه‌ها و کوسن‌های مبل می‌شود. 

روکش مبلمان

نظافت

روکش ظاهر جدیدی به مبلمان می‌دهد و به علاوه تمیز کردن آن آسان‌تر است. اگر خانواده پرجمعیتی نیستید و یا حیوان خانگی ندارید نیاز نیست هفته‌ای یک‌بار روکش‌ها را تمیز کنید. لکه‌ها را بلافاصله تمیز کنید و شستشوی آن را به پایان هر فصل واگذار کنید. 

اسباب بازی حمام کودک

نظافت

اگر اسباب‌بازی‌ها را بعد از هر بار حمام کودک آبکشی کرده و در کیسه توری آویزان کنید تا خشک شود شستشوی کامل آن‌ها ماهی یک بار کافی است. 

1/2 پیمانه سرکه سفید رقیق شده را داخل 3 لیتر آب گرم بریزید و اسباب‌بازی‌ها را به مدت 15 دقیقه داخل محلول بریزید. با استفاده از اسفنج یا یک دستمال تمیز روی اسباب‌بازی‌ها بکشید و در نهایت آن‌ها را خشک کنید. 

بالش

نظافت

روبالشی‌ها باید هفته‌ای یک بار شسته شوند زیرا در تماس مستقیم با پوست هستند. اما خود بالش باید هر 3 الی 6 ماه یک بار شسته شوند. اگر بالش ها را زیاد بشویید زود فرسوده می‌شوند. 

همه بالش‌ها در خانه قابل شستشو هستند و نکته‌ای که باید رعایت کنید این است که مطمئن شوید بالش قبل از استفاده کاملاً خشک شده است. 

فر

نظافت

نیاز نیست تمیز کردن فر را در لیست نظافت‌های هفتگی‌تان قرار دهید. اگر بلافاصله لکه‌ها را تمیز کنید نظافت کامل آن 2 الی 3 بار در سال کافی است. نظافت را به بعد از آشپزی تعطیلات واگذار کنید. 

کابینت سوپرمارکتی

نظافت

به علت این که یخچال محل نگهداری غذاهای خام و پخته است باید به صورت هفتگی تمیز شود. اما تمیز کردن کابینت سوپرمارکتی به اندازه یخچال مهم نیست. نظافت این کابینت‌ها 1 الی 2 بار در سال کافی است. کابینت را خالی کنید قفسه‌ها را پاک کنید وجود هر نوع حشره‌ای را چک کنید و قبل از چیدن تاریخ انقضاء آن‌ها را بررسی کنید. 

به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

یک نظر ثبت شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا