دکوراسیون صنعتی و هرآنچه باید درباره ویژگیها و نحوه اجرای آن بدانید!
طراحی داخلی صنعتی چیست؟
دکوراسیون صنعتی نوعی طراحی است که برعکس دکوراسیونهای رایج که در آن مصالح ساختمانی پوشانده میشد در این سبک مصالح و موادی که از آن در پروسه ساخت استفاده شده به نمایش گذاشته میشود. به همین دلیل ظاهری نسبتا خام و ناتمام به فضا خواهد داد که امروزه طرفداران زیادی دارد و در آپارتمانهای لافت، خانههای مدرن و فضاهای تجاری به کار برده میشود. در طراحی صنعتی طیفهای خنثی، اشیاء کاربردی و سطوح چوبی و فلزی به نمایش گذاشته میشود. در واقع این سبک حس واقعی یک فضای صنعتی را در ترکیب با سبکهای دیگر از خاکی گرفته تا پر زرق و برق ایجاد میکند. این نمای داخلی فقط مخصوص فضاهای ناتمام نیست بلکه بسیاری از طراحانی که سبکهای دکوراسیونی مجلل و باشکوه را انتخاب کردهاند، این سبک را نیز از طریق عواملی چون سطوح استیل، وسایل روشنایی فلزی و مبلمان کلاسیک در خانههای خود گنجاندهاند.
خصوصیات اصلی طراحی داخلی صنعتی
داکت و لولههای نمایان
یکی از مهمترین المانهای طراحی داخلی صنعتی به نمایش گذاشتن عناصری مانند داکت و لولهها بوده که معمولا مخفی میشود. تبدیل فضاهای صنعتی قدیمی (مانند کارخانهها) به یک فضای مسکونی کمی چالش برانگیز است اما به نمایش گذاشتن عناصر خام یک ساختمان هدف اصلی آن را به ساکنان یادآوری میکند.
چیزی که در ابتدا یک ضرورت به حساب میآمده اکنون تبدیل به یک استایل پرطرفدار شده و بسیاری از علاقمندان طراحی به دنبال چنین سبکی هستند.
لولههای نمایان برای فضاهایی که کاملا سفید هستند انتخاب خوبی است؛ زیرا رنگ سفید سقف و دیوارها کنتراست بالایی با لولههای فلزی دارد.
علاوه بر داکت و لولههای فلزی، عنصر اصلی این سبک دکوراسیون به کار بردن فلز روی درب و دیوارها است.
طراحان دکوراسیون صنعتی معمولا لولهها را در ساختار مبلمان نیز به کار میبرند. مانند شلفهای چوبی زیبایی که در تصویر زیر حس صنعتی بودن فضا را ایجاد میکند.
فضای باز
همانطور که میدانید دکوراسیون صنعتی به نوعی یادآور فضاهای صنعتی مانند کارخانه، سوله یا انبار است. فضاهای دکوراسیون صنعتی برای ایجاد حس صنعتی غالبا سالنی و باز بوده و هیچ فضای مجزا یا دیوار جداکنندهای در آن به کار برده نمیشود. سقف بلند، اتاقهای بزرگ و چندمنظوره از ویژگیهای بارز این سبک از دکوراسیون است.
سطوح چوبی و فلزی
دکوراسیون صنعتی مملو از سطوح فلزی و چوبی بوده و به همین دلیل رنگهای زمینهای و خنثی در این سبک بسیار مشهود است. همانطور که در تصویر متریال فلز را در قسمتهای زیادی از خانه از جمله سقف، پلهها و پنجره و همینطور پانلهای چوبی روی سقف مشاهده میکنید.
میز چوبی همراه با صندلی فلزی، داکت و لولههای نمایان و آشپزخانه با پیشخوان استیل ترکیبی از المانهای صنعتی هستند که در تصویر زیر خانهای مدرن و شیک ساخته است.
هود ماشینی، کابینتهای استیل و داکت نمایان احساس یک آشپزخانه تجاری را در تصویر زیر ایجاد کرده است. در دکوراسیون داخلی صنعتی چوب و فلز در کنار هم به کار برده میرود؛ مانند آشپزخانه تصویر که کابینت جزیرهای آن ترکیبی است از چوب و فلز.
طراحان صنعتی با به کارگیری رنگ خاکستری حس جنس فلز را در فضا ایجاد میکنند. حمام صنعتی مملو از جزئیات شیک بوده که دیوار خاکستری که به نمای فلزی آن قدرت بیشتری بخشیده است.
مبلمان و اکسسوریهای قدیمی تکمیل کننده دکوراسیون صنعتی
یکی از ویژگیهای بارز این سبک استفاده از وسایل قدیمی است. به عنوان مثال از جعبههای چوبی قدیمی به عنوان میز یا از نردبان و کمدهای فلزی قدیمی به عنوان قفسه استفاده میشود.
همانطور که اشاره کردیم دکوراسیون داخلی صنعتی دربردارنده چوب و فلز بوده و از ترکیب این دو مبلمانی به سبک صنعتی ایجاد میشود. مانند تصویر زیر که ترکیبی از مبلمان قدیمی همراه با اکسسوریهای الهام گرفته از سبک قطعات کارخانه و آزمایشگاه و همینطور پایههای فلزی که کاملا متناسب با فضا هستند. علاوه بر مبلمان قدیمی، نورپردازی و چراغهای آنتیک نیز گزینه مناسبی برای دکوراسیون به سبک صنعتی است.
پالت رنگهای خنثی
در سبک صنعتی همانند دکور کانتمپروری غالبا از رنگهای خنثی مانند طیفهای خاکستری، قهوهای سیاه و سفید استفاده میشود. اگر میخواهید از طیفهای پررنگ استفاده کنید، رنگهای قرمز، نارنجی سوخته و سبز تیره گزینههای مناسبی اسات. البته ناگفته نماند که تمام این رنگها را نباید با هم به کارببرید.
پنجرههای برهنه
یکی از خصوصیات دکوراسیون صنعتی پنجرههای کلاسیک صنعتی بدون پرده است. چهارچوبهای فلزی به خودی خود باعث خودنمایی پنجرهها میشود. در صورت نیاز میتوانید از پردههای کرکرهای ساده استفاده کنید.
کف پوش
جنس کف پوش مناسب دکوراسیون صنعتی بتن صیقل شده، سنگ و چوب است. در این سبک لزومی به استفاده از فرش وجود ندارد؛ اما میتوانید برای ایجاد احساس گرما از یک فرش کوچک با رنگ خنثی استفاده کنید.
در طراحی دکوراسیون هیچ محدودیتی وجود ندارد و میتوان هرچیزی را امتحان و تجربه کرد. به همین دلیل این شاخه هنری را میتوان لذت بخشترین شاخه به حساب آورد و آنچه در آن اهمیت بالایی دارد ایجاد فضایی است که منعکس کننده روح و درون شماست.