راهنمای انواع میخ های پرکاربرد در نجاری به طور کامل، همراه عکس

وقتی شروع به نجاری کردید آیا فکر میکردید که کارتان به میخ بیفتد؟ درست است که پیچ ابزار کاملتری است، اما در پروژههایی که به استحکام قدرتمندی نیاز ندارند میتوان از میخ استفاده کرد. آیا میدانستید میخ انواع مختلفی دارد و هر یک برای هدف خاصی به کار برده میشوند؟ در ساخت وسیلهای خاص در نجاری بین پیچ و میخ کدام را باید انتخاب کرد؟ و بین انواع میخ کدام؟
این لیست شامل تمام میخهای موجود در بازار نمیشود. اگر سری به ابزار فروشی بزنید تنوع بسیار بالایی از انواع میخ را خواهید دید که توصیف تمام آنها در این مطلب و در حوصلهی خواننده نمیگنجد. از این رو در این مقاله به معرفی و بررسی مهمترین انواع میخ در نجاری پرداختهایم.
بیشتر میخها از جنس آهن یا فولاد ساخته شده و به وزن فروخته میشوند نه به تعداد. بیشتر انواع میخ بهمنظور جلوگیری زنگزدگی دارای روکش گالوانیزه هستند.

میخ سر گرد

این میخ همانطور که از نامش مشخص است دارای سر گردی است که به راحتی با چکش کوبیده میشود. اگر این میخ بیش از حد داخل چوب کوبیده شود باعث شکاف در چوب میشود. میخ سر گرد برای مصارف عام که در آنها بیشتر ساختار کار مهم است تا زیبایی آن، کاربرد دارد.
میخ سر بیضی

میخ سر بیضی تقریبا شبیه میخ سر گرد است با این تفاوت که باعث شکاف خوردن چوب نمیشود. سر این میخ مسطحتر از میخهای سرگرد است و به آرامی روی سطح چوب مینشیند. میخ سربیضی بیشتر در اتصالات که ظاهر کار مهم است استفاده میشود.
میخ بنایی

این میخ برای مواردی مثل اتصال سنگ و چوب ایدهآل هستند. میخ بنایی برای قدرت و مقاومت بیشتر درمقابل زنگزدگی از جنس زینک ساخته میشود. زینک قابلیت نفوذ میخ به سطوح سخت را ممکن میسازد.
میخ پرداخت

این میخ در پروژههایی که ظاهر کار اهمیت زیادی دارد پرکاربرد است. میخ پرداخت بهطور همتراز روی سطح چوب نشسته و فرورفتگی بسیار جزئی در سطح چوب ایجاد میکند. این میخ شباهت زیادی به میخ سر گرد دارد با این تفاوت که سر آن بسیار کوچکتر است.
میخ روفینگ

این میخ برای استفاده در فضای باز بسیار مناسب است زیرا برای جلوگیری از زنگزدگی گالوانیزه شده است. این میخ برای نصب ایزوگام و دیگر پوششهای بام به کار برده شده و دارای سر صاف و اندازههای مختلفی است.
میخ دیوار خشک

میخ دیوار خشک برای سوراخ کردن گچ بدون پاره کردن روش کاغذی آن طراحی شده است. این میخ سر گرد و نسبتا صافی داشته و حدود 2.5 سانتیمتر به داخل قالب دیوار نفوذ میکنند. استفاده از میخ یا پیچ دیوار خشک برای پروژههای نجاری ایده چندان خوبی نیست.
میخ حلقه ای

این میخ به علت حلقههایی که دور شفتش دارد شباهت زیادی به پیچ داشته و یکی از بهترین میخهای نجاری است زیرا حلقههای دور شفت سبب اتصال محکمتری روی چوب میشود.
بست موج دار

این بست شباهت چندانی به میخ معمولی ندارد اما کاربرد یکسانی داشته و با چکش کوبیده میشود. بست موجدار از صفحهای مواج تشکیل شده که یک سمت آن تیز بوده و برای مواردی مانند اتصال چوب به صورت فارسی به کار میرود.
میخ سنتی

بیشتر مردم علاقه زیادی به بازسازی خانههای قدیمی دارند و خانهای مدرن با حس و حال گذشته میخواهند. به همین دلیل میخ سنتی دوباره به دنیای نجاری بازگشته است. این میخ ظاهری زمخت و استحکام بالایی دارد و برای پروژههای بزرگ مناسب است.
میخ کف پوش سنتی

میخ کف پوش سنتی شباهت زیادی به میخ سنتی معمولی دارد و مانند آن دارای فرم زاویهدار و طراحی زمختی است. تنها تفاوت این دوپیچ در شکل سر آنهاست. این پیچ دارای سر صافی است و برای استفاده در کفپوشهای سبک قدیمی ایدهآل است.