دکوراسیون و معماری

مزایا و معایب دیوار پوش فومی که قبل از خرید باید بدانید

در گذشته‌های نه چندان دور، وقتی صحبت از دیوار پوش می‌شد منظور سرامیک، کاشی، کاغذدیواری، گچ یا چوب بود؛ اما در حال حاضر گزینه‌های بسیاری برای پوشاندن دیوارها وجود دارد. به همین دلیل بسیاری از افراد به دلیل تعدد گزینه‌های موجود هنگام خرید دیوار پوش با مشکل مواجه می‌شوند. یکی از انواع دیوار پوش که در سال‌های اخیر با استقبال خریداران مواجه شده دیوار پوش فومی است. بسیاری از دیوار پوش‌های فومی دارای طرح سه‌بعدی و برجسته هستند که ظاهر جذابی به آنها می‌بخشد. در این مقاله به توضیح در مورد مزایا و معایب دیوار پوش فومی و نکات مهم قبل از خرید آن می‌پردازیم.

بنرعمومی

دیوار پوش فومی چیست؟

دیوار پوش فومی

دیوار پوش فومی از ماده‌ای به نام فوم پلی اتیلن ساخته می‌شود. ساختار این فوم به گونه‌ای ساخته شده که منافذ ریز درون بافت آن با هوا پر شده است. به همین دلیل دیوار پوش فومی، عایق مناسبی برای صدا و همچنین گرما و برودت محسوب می‌شود. دیوار پوش فومی بسته به نوع، در دو شکل رولی و تایل (قطعه هایی در ابعاد مشخص) تولید می‌شود. معمولا نوع تایل این دیوار پوش در دو اندازه ۷۰×۷۰ یا ۷۷×۷۰ سانتی‌متر به فروش می‌رسد. بیشتر این دیوارپوش‌ها در قسمت پشت دارای یک لایه چسب هستند. به همین دلیل به آنها دیوار پوش فومی پشت چسب دار نیز می‌گویند. بسیاری از افراد این دیوار پوش را به دلیل راحتی نصب و قیمت مناسب آن انتخاب می‌کنند. دیوار پوش‌های فومی را می‌توان در نقاط مختلف خانه مانند اتاق خواب، اتاق کودک، محیط‌های تجاری و اداری و … استفاده کرد. در ادامه به بررسی مزایا و معایب دیوار پوش فومی می‌پردازیم.

مزایای دیوار پوش فومی

مزایای دیوار پوش فومی

دیوار پوش‌های فومی مزایای بسیاری دارند که در ادامه به برخی از آنها اشاره می‌کنیم:

عایق دما

دیوار پوش فومی به دلیل وجود هوا در الیاف و منافذ آن عایق مناسبی در برابر حرارت و برودت محسوب می‌شود. به همین دلیل، استفاده از این دیوار پوش‌ها باعث صرفه‌جویی در مصرف انرژی و هزینه‌های مصرفی خواهد شد.

عایق صدا

بافت فوم این دیوار پوش‌ها باعث می‌شود عایق خوبی برای صدا نیز باشند. اگر دیوار پوش فومی نمی‌تواند جایگزین عایق‌هایی مانند پشم سنگ را بگیرند، اما تا حد قابل توجهی از انتقال صدای بیرون به داخل محیط و برعکس جلوگیری می‌کند.

قابلیت شست و شو

یکی از مهم‌ترین مزایای دیوار پوش فومی، قابلیت شست و شوی آسان و بی‌دردسر آن است. در صورتی که دیوار پوش شما کثیف شده و لکه بگیرد، به راحتی می‌توانید با استفاده از آب و مواد شوینده آن را تمیز کنید.

تنوع شکل و رنگ

پرطرفدارترین مدل دیوار پوش فومی، نوع آجری آن است؛ با این حال، تنوع مدل‌های این نوع دیوار پوش در بازار بسیار زیاد است. علاوه بر این رنگ‌بندی متنوع دیوار پوش فومی باعث شده برای همه افراد گزینه‌ای مطابق با سلیقه آنها وجود داشته باشد.

معایب دیوار پوش فومی

نصب آسان

یکی از جذاب‌ترین ویژگی‌های دیوار پوش فومی نصب آسان و بدون دردسر آن است. لایه چسب پشت این دیوار پوش باعث می‌شود، برای نصب آن به نیازی به هیچ‌گونه ماده یا وسیله دیگری نیاز نداشته باشید. علاوه بر این، برای نصب این دیوار پوش‌ها نیازی به حضور نصاب وجود نداشته و می‌توانید خودتان آن را نصب کنید. همچنین این دیوار پوش نسبت به همه گزینه‌های دیگر سرعت نصب بیشتری دارد. دیوار پوش فومی جنس بسیار انعطاف‌پذیری دارد. به همین دلیل، نصب آن در گوشه‌های دیوار و نقاطی که سطحی ناهموار و منحنی شکل دارند بسیار راحت است.

قابلیت نصب روی همه سطوح

نصب دیوار پوش فومی نیازی به زیرسازی و آماده‌سازی دیوار ندارند؛ زیرا جنس منعطف و لایه چسب پشت آن باعث می‌شود به راحتی بر روی سطوح غیر مسطح نیز بچسبد.

قابلیت برش

دیوار پوش‌های فومی به راحتی با استفاده از قیچی برش می‌خورند؛ بنابراین، در صورت لزوم می‌توانید پنل‌های آن را به راحتی بریده و به قطعاتی با ابعاد مختلف تقسیم کنید. سپس از این قطعات در بخش‌های مختلف دیوار استفاده کنید.

قیمت مناسب

یکی از مهم‌ترین مزیت‌های دیوار پوش فومی، قیمت مناسب آن در مقایسه با سایر گزینه‌های موجود در بازار است. با این حال باید از خرید مدل‌های بسیار ارزن قیمت و بی‌کیفیت خودداری کنید؛ زیرا طول عمر و استحکام قابل توجهی ندارند.

معایب دیوار پوش فومی

دیوار پوش فومی

اگرچه لایه چسب پشت این دیوار پوش یکی از مزایای آن محسوب می‌شود، در صورتی که دیوار پوش را به درستی روی دیوار نصب نکرده باشید، جدا کردن و چسباندن مجدد آن دردسرساز می‌شود؛ بنابراین هنگام نصب دیوار پوش فومی چسب دار باید در ابتدا آن را به آرامی بر روی سطح دیوار قرار دهید. سپس اگر محل قرارگیری و زاویه آن مشکل ندارد، دیوار پوش را محکوم به سطح دیوار فشار دهید تا کاملا به آن بچسبد. دیوار پوش‌های فومی استحکام و ماندگاری دیوار پوش‌هایی مانند سنگ و سرامیک را ندارند؛ بنابراین اگر می‌خواهید دیوار پوش را برای مدتی طولانی استفاده کنید، گزینه‌های بهتری از دیوار پوش فومی نیز وجود دارد.

یکی از معایب دیوار پوش فومی این است که در صورت گرم شدن بیش از حد، امکان دارد تغییر شکل داده و فرم خود را از دست بدهند؛ بنابراین سعی کنید تا جایی که امکان دارد آن را نزدیک به شعله اجاق گاز قرار ندهید. لازم به ذکر است که دیوار پوش فومی قابلیت رنگ‌آمیزی ندارد؛ بنابراین سعی کنید هنگام خرید آن به انتخاب طرح و رنگ مناسب توجه کنید.

سوالات متداول

دیوار پوش فومی پشت چسب دار چیست؟

اکثر دیوار پوش‌های فومی در قسمت پشت خود دارای یک لایه چسب هستند تا به راحتی بر روی دیوار نصب شوند. به این نوع دیوار پوش اصطلاحا دیوار پوش فومی پشت چسب می‌گویند.

انواع مدل های دیوارپوش فومی کدامند؟

دیوارپوش‌های فومی در دو نوع رولی و تایل (قطعه‌هایی در ابعاد مشخص) به فروش می‌رسد.

به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا