دکوراسیون و معماری

انواع کفپوش: بررسی مزایا، معایب و کاربرد آنها

اگر قصد بازسازی خانه یا محل کسب و کار خود را دارید یا در حال طراحی خانه جدید خود هستید، یکی از مهم‌ترین مراحل کار شما انتخاب کفپوش مناسب است. باید کفپوشی را انتخاب کنید که با نیازها و بودجه شما مطابقت داشته باشد. انتخاب کفپوش مناسب می‌تواند ارزش و جلوه بصری خانه شما را تا حد زیادی افزایش دهد. در این مقاله به توضیح در مورد انواع کفپوش و مزایا و معایب هر یک از آنها می‌پردازیم.

بنرعمومی

کفپوش چوبی

کفپوش چوبی

کفپوش چوبی علاوه بر جذابیت و زیبایی ظاهری، دوام بسیاری زیادی دارد. کفپوش‌های چوبی را می‌توانید بارها رنگ‌آمیزی کرده و به رنگ دلخواهتان درآورید. کفپوش‌های چوبی، گران‌قیمت‌تر از سایر گزینه‌ها هستند. با این حال، کفپوش چوبی به دلیل ماندگاری و زیبایی‌های ظاهری به انتخاب بسیاری از افراد تبدیل شده است. کفپوش چوبی معمولا از یک الوار بریده و انتخاب می‌شوند تا بعد از نصب ظاهر یکدست و زیبایی داشته باشند.

کفپوش‌های تمام چوب از چوب‌های سخت مانند بلوط و گردو ساخته می‌شوند. در حالی که کفپوش‌های چوبی در گذشته نیاز به نگهداری مداوم داشتند، بسیاری از کفپوش‌های امروزی در برابر آب، رطوبت، ضربه و خط و خش مقاوم هستند. با این حال، معمولا کفپوش‌های چوبی را برای مناطق مرطوب یا بخش‌هایی از خانه مانند آشپزخانه و حمام استفاده نمی‌کنند و جز کفپوش های مناسب اتاق خواب و یا پذیرایی هستند. به منظور صرفه‌جویی در زمان و افزایش کیفیت نهایی، بهتر است برای نصب کفپوش چوبی از نصاب‌های حرفه‌ای کمک بگیرید.

کفپوش لمینت

کفپوش لمینت

 کفپوش لمینت می‌تواند ظاهری مشابه چوب، کاشی یا سنگ داشته باشد. کفپوش‌های لمینت معمولاً به نگهداری کمتری نسبت به این نوع کفپوش‌های سنتی نیاز دارد. از لحاظ قیمت نیز کف پویش‌های لمینت انتخابی مقرون به صرفه محسوب می‌شوند. کفپوش‌های لمینت در برابر خش، رطوبت و آب، مقاوم بوده و عایق مناسبی در برابر صدا و گرما هستند. به این دلایل، کفپوش‌های لمینت طرفداران زیادی پیدا کرده‌اند.

کفپوش‌های لمینت به صورت تخته‌های مستطیل یا مربع‌ شکل تولید می‌شود. این کفپوش‌ها به صورت جفت (نری و مادگی) هستند که کار نصب را راحت می‌کنند. از نظر ظاهری، سبک موج‌های کفپوش لمینت نیز شبیه چوب‌های کاج، افرا، گیلاس، بلوط و سایر چوب‌های سخت است. این کفپوش‌ها با طرح‌های دیگری مانند انواع سنگ مثل مرمر، تراورتن و … نیز تولید می‌شوند. کفپوش‌های لمینت بادوام می‌توانند در حمام و آشپزخانه نیز نصب شوند.

کفپوش پی وی سی

کفپوش پی وی سی

کفپوش پی وی سی بسیار بادوام و مقرون به صرفه است. کفپوش پی وی سی گزینه‌ای بسیار مناسب برای افرادی است که به دنبال ظاهری مجلل و دوام زیاد هستند، اما به دنبال گزینه‌ای مقرون به صرفه می‌گردند. کفپوش‌های پی وی سی به صورت یکه تکه، یا رولی موجود هستند. یکی از مزیت‌های کفپوش پی وی سی این است که علاوه بر مقاومت در برابر آب، خط و خش و لکه‌ها، از نظر ظاهری هم زیبا هستند. کفپوش پی وی سی برای مکان‌های پرتردد مانند آشپزخانه و راهروها گزینه مناسبی بوده و به راحتی نصب می‌شود.

همچنین تنوع رنگ کفپوش‌های پی وی سی زیاد است. روکش پی وی سی در برابر لکه نیز مقاوم بوده و سطح آن با گذشته زمان نیازی به پرداخت و صاف کردن ندارد. هنگام خرید کفپوش پی وی سی، به وجود لایه ضد خط و خش بر روی آن توجه کنید. این لایه روی سطح کفپوش کار گذاشته شده است و جنس آن از یک روکش شفاف و پلی اورتان است. این لایه، کفپوش را برابر آب، خط و خش و سایش مقاوم می‌کند. همچنین برخی از کفپوش‌های پی وی سی، شبیه به چوب و سنگ‌های گران‌قیمت هستند که به آنها ظاهری مجلل بخشیده است.

کفپوش بتنی

کفپوش بتنی

برای پوشاندن کف با بتن عموما دو راه وجود دارد. راه مرسوم پوشاندن سطح با یک لایه یکدست بتن است. راه دیگر، استفاده از کفپوش‌های بتنی پرسی است که در ابعاد مشخص و به ابعاد کاشی و سرامیک به فروش می‌رسند. کفپوش‌های بتنی بسیار مقاوم و بادوام هستند. این نوع کفپوش اگر به درستی نصب و نگهداری شود، می‌تواند تا سال‌های زیادی دوام بیاورد. با این حال، تنوع کفپوش‌های بتنی در حد سایر انواع دیگر کفپوش نیست. این نوع کفپوش از نظر ظاهری، برای خانه‌هایی با سبک مدرن مناسب هستند؛ اما این نوع کفپوش در ترکیب با سبک‌ خانه‌های کلاسیک جالب نخواهند شد.

استحکام و دوام این ماده نیز می‌تواند تاحدودی مشکل‌ساز نیز باشد. سطح کفپوش بتنی بسیار سخت و محکم است. افتادن روی این کفپوش‌ها باعث می‌شود به افراد آسیب جدی وارد شود. احتمال شکستن اجسامی که روی این کفپوش‌ها می‌افتند نیز زیاد است. به همین دلیل، استفاده از کفپوش بتنی برای مکان‌هایی که کودکان یا افراد مسن حضور دارند یا در آشپزخانه‌هایی که احتمال سقوط ظروف وجود دارد توصیه نمی‌شود.

کفپوش اپوکسی

کفپوش اپوکسی

کفپوش اپوکسی به کفپوش رزینی یا پلیمری نیز معروف است. این مدل کفپوش از ترکیب دو قسمت رزین و هاردنر تشکیل می‌شود. اپوکسی روی بتن، چوب، کاشی و بسیاری دیگر از سطوح دیگر می‌تواند کار گذاشته شود. کفپوش اپوکسی گزینه‌ای مناسب برای سطوحی است که باید در برابر دماهای بسیار زیاد یا کم، تردد زیاد افراد و وسایل نقلیه، مواد شیمیایی، روغن و …، بدون پوسته شدن یا خوردگی به مدت سال‌ها مقاومت کنند.

به دلیل اینکه اپوکسی بر روی کل سطح ریخته شده و لایه‌ای یکدست را تشکیل می‌دهد، برخلاف برخی از انواع دیگر کفپوش، درز، فاصله یا ترک در آن به وجود نمی‌آید. در نتیجه هر گونه آلودگی یا باکتری از کف به محیط منتقل نخواهد شد. کفپوش اپوکسی در برابر لکه‌ها و آب مقاوم است. برخلاف برخی دیگر از کفپوش‌ها مانند کفپوش چوبی، اپوکسی در نتیجه تماس با رطوبت و آب تاب برنمی‌دارد و لکه‌دار نمی‌شود. هنگامی که ماده‌ای روی آن می‌ریزد، تمیز کردن آن بسیار آسان است و لکه‌ای به جا نمی‌ماند.

کفپوش سه بعدی

کفپوش سه بعدی

امروزه استفاده از کفپوش‌های سه بعدی رواج پیدا کرده است. کفپوش سه بعدی در واقع نوعی کفپوش اپوکسی محسوب می‌شود؛ با این تفاوت که یک لایه تصویر درون لایه‌های کفپوش سه بعدی قرار گرفته تا تصور سه بعدی بودن کف خانه را به بیننده القا کند. طراحی خلاقانه کفپوش‌های سه بعدی و کارایی و استحکام آنها باعث شده استفاده از آنها در مراکز خرید، تالارها، ادارات و منازل روز به روز افزایش یابد.

فرآیند نصب کف سه بعدی اپوکسی با قرار دادن لایه‌ای از پرایمر خود تراز بر روی سطح آغاز می‌شود. سپس تصویر دلخواه بر روی سطح چسبانده می‌شود. در مرحله بعد، یک اپوکسی شفاف دو جزئی یا پلی اورتان بر روی لایه تصویر اعمال می‌شود تا عمق تصویر به بهترین شکل مشخص شود. در مرحله نهایی بک لایه وارنیش محافظ بر روی سطح زده می‌شود. همانطور که مشاهده کردید استفاده از پلی اورتان و وارنیش برای کفپوش ها بسیار رایج است، به همین دلیل توصیه میکنیم مطلب مقایسه پلی اورتان و وارنیش را مطالعه کنید.

سوالات متداول

چه کفپوشی برای منزل مناسب تر است؟

با توجه به سلیقه شخصی و بودجه‌ افراد، گزینه‌هایی مانند کفپوش پی وی سی، لمینت یا چوبی می‌توانند برای منزل مناسب باشند.

جدیدترین کفپوش خانه چیست؟

یکی از جدیدترین مدل‌ها، کفپوش سه بعدی است که فضایی جذاب به محیط خانه می‌بخشد.

به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

یک نظر ثبت شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا