ابزار و یراق

بررسی جامع انواع سنگ فرز و کاربردهای آنها

سنگ فرز یا سنگ جت یکی از ابزارآلات مهم برای انجام برش، شکل‌دهی و پرداخت موادی مانند فلز و سنگ است. این دستگاه از اجزای مختلفی تشکیل شده که اصلی‌ترین آنها یک بدنه اصلی و یک صفحه گرد چرخان است. انرژی لازم برای عملکرد سنگ فرز می‌تواند با استفاده از موتور برقی یا حتی هوای فشرده تأمین شود. سنگ فرز در چندین مدل مختلف، با ویژگی‌ها و کاربردهای متنوع تولید می‌شود.

 در تمامی مدل‌های سنگ فرز به غیر از فرز مینیاتوری و فرز انگشتی، شفت دستگاه با محور نیروی محرکه آن زاویه ۹۰ درجه دارد. به همین دلیل در زبان انگلیسی به این ابزار Angle Grinder می‌گویند. در فرز مینیاتوری و فرز انگشتی شفت دستگاه و محو نیرو محرکه در یک راستا هستند. همچنین از لحاظ نوع کارایی، ساختار فنی و ابزار و معلقات دستگاه، فرز انگشتی و مینیاتوری نسبت به سایر مدل‌های سنگ فرز متفاوت هستند.

در این مقاله ویژگی‌ها و کاربردهای هر یک از این ابزارآلات را به صورت کامل بررسی خواهیم کرد. آشنایی با انواع سنگ فرز باعث می‌شود بتوانید با توجه به نوع کاربرد مدنظر خود بهترین گزینه را انتخاب کنید. در ادامه با ما همراه باشید.

خرید سنگ فرز

انواع سنگ فرز

در این بخش به بررسی مدل‌های مختلف سنگ فرز خواهیم پرداخت. ذکر این نکته ضروری است که دسته‌بندی‌های مختلفی برای سنگ فرز وجود دارد. این دسته‌بندی‌های می‌تواند بر اساس منبع تغذیه، نوع کاربرد، وزن و ابعاد و برخی دیگر از موارد باشد. ما در این بخش انواع سنگ فرز را به ۵ دسته فرز سنگبری، فرز آهنگری، مینی فرز، فرز انگشتی و فرز مینیاتوری تقسیم‌بندی می‌کنیم. سپس به صورت مجزا ویژگی‌ها و امکانات این فرزها را بررسی می‌کنیم.

فرز سنگبری

سنگ فرزهای بزرگ به دو دسته فرز سنگبری و فرز آهنگری تقسیم می‌شوند. فرز سنگبری همانطور که از نام آن مشخص است عمدتا برای برش سنگ، سرامیک و کاشی استفاده می‌شود. مهم‌ترین کاربرد فرز سنگبری در نمای داخلی و بیرونی ساختمان است. سرعت چرخش موتور فرز سنگبری بین ۶۰۰۰ تا ۶۵۰۰ دور بر دقیقه است.

قطر صفحه برش فرز سنگبری نیز از فرز آهنگری بیشتر بوده و ۲۳۰ میلی‌متر است. از لحاظ توان و قدرت موتور، تفاوتی بین فرز سنگبری و آهنگری وجود ندارد. دلیل تفاوت سرعت کار این دو دستگاه، دنده به کار رفته در آنهاست. دنده فرز سنگبری در مقایسه با فرز آهنگری قطر بیشتری دارد. در نتیجه سرعت چرخش آن کمتر است.

با این حال قطر بیشتر این قطعه باعث می‌شود گشتاور و قدرت لازم برای برش مواد سخت و فشرده‌ای مانند سنگ و سرامیک فراهم شود.

فرز سنگبری

فرز آهنگری

فرز آهنگری از لحاظ ظاهری تا حد زیادی شبیه به فرز سنگبری است. شاید تنها تفاوت ظاهری این دو دستگاه در شکل گارد محافظ و اندازه صفحه برش آنها باشد. معمولا گارد محافظ فرز آهنگری کوچکتر از فرز سنگبری است. همچنین قطر صفحه برش این دو ابزار نیز با یکدیگر متفاوت است.

صفحات برش فلز ۱۸۰ میلی‌متر قطر دارند. به همین دلیل در صورتی که گارد محافظ دستگاه را برندارید نمی‌توانید صفحه مخصوص برش سنگ را بر روی فرز آهنگری نصب کنید. البته این کار از لحاظ ایمنی توصیه نمی‌شود؛ زیرا سرعت برش توصیه شده برای صفحه برش سنگ و فلز با یکدیگر متفاوت است.

همچنین سرعت چرخش موتور این دو دستگاه نیز تفاوت دارد. در صورتی که چنین کاری را انجام دهید احتمال شکستن صفحه برش بسیار زیاد است. سرعت کار فرز آهنگری بین ۸۰۰۰ تا ۸۵۰۰ دور بر دقیقه است.

فرز آهنگری

فرز انگشتی

فرز انگشتی ابزاری است که اسپیندل آن به وسیله انرژی الکتریکی یا هوای فشرده به چرخش درآمده و ابزار گیر یا کولت متصل به آن را به حرکت درمی‌آورد. در این ابزار گیر می‌توان انواع سری‌ها برای مصارف مختلف را نصب کرد. به همین دلیل فرز انگشتی ابزاری چندمنظوره و با کارایی‌های متنوع محسوب می‌شود.

با تعویض سری فرز انگشتی می‌توان برش، سایش و پرداخت بر روی مواد مختلف از جمله چوب، فلز و سنگ را به راحتی انجام داد. در واقع فرز انگشتی می‌تواند نقش ابزار مختلف از جمله فرز، مته، سنباده، پولیش، دستگاه حکاکی و… را برای شما ایفا کند. در بسیاری از مصارف خانگی، نیمه‌حرفه‌ای و صنعتی می‌توان از فرز انگشتی استفاده کرد.

همانطور که اشاره شد فرز انگشتی مانند سایر مدل‌های سنگ فرز، زاویه ۹۰ درجه بین شفت و محور نیرو محرکه را ندارد. چرخش شفت فرز انگشتی به موازات محور آن انجام می‌شود. به همین دلیل در زبان انگلیسی به آن Straight Grinder به معنی فرز مستقیم می‌گویند.

فرز مینیاتوری

فرز مینیاتوری از لحاظ شکل ظاهری و شیوه عملکرد دستگاه شباهت‌های زیادی به فرز انگشتی دارد. شاید مهم‌ترین تفاوت فرز مینیاتوری با فرز انگشتی در ابعاد و وزن آنها باشد. فرز مینیاتوری کوچکتر از فرز انگشتی بوده و به همین دلیل وزن کمتری نیز دارد. همچنین قدرت و کارایی موتور در فرزهای انگشتی در مقایسه با نوع انگشتی کمتر است.

به همین دلیل معمولا فرز مینیاتوری برای مصارف کاملا صنعتی مناسب نبوده و برای کاربردهای خانگی و انجام پروژه‌های سبک مناسب‌تر است. بسیاری از افراد از ابن دستگاه برای انجام کارهای هنری، پروژه‌های تعمیراتی و ساخت و سازهای سبک و … استفاده می‌کنند.

با این حال برخی از مدل‌های فرز مینیاتوری مانند مدل پدالی آن برای مصارف صنعتی نیز به کار می‌روند. مزیت فرز مینیاتوری در مقایسه با فرز انگشتی در ظرافت و دقت بالای آن است؛ در نتیجه برای آثار هنری و پروژه‌هایی که نیازمند دقت بالا هستند بسیار مناسب است.

فرز مینیاتوری

مینی فرز

مینی فرز نیز مانند سایر انواع سنگ فرز برای برش و پرداخت روی مواد مختلف مانند فلزات به کار می‌رود. اصلی‌ترین تفاوت مینی فرز با سنگ فرز بزرگ در ابعاد دستگاه است. هنگامی که این دو دستگاه در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند تفاوت ابعاد آنها به راحتی قابل مشاهده است. سنگ فرزهای بزرگ ابعاد به مراتب بزرگتری نسبت به مینی فرز دارند. به همین میزان وزن این دو دستگاه نیز با یکدیگر متفاوت است. فرزهای بزرگ وزنی چند برابر مینی فرزها دارند.

همچنین توان موتور مینی فرز از فرزهای بزرگ کمتر است. معمولا حداکثر توان مینی فرزها ۲۰۰۰ وات است. این در حالی است که مدل‌های بزرگتر توانی بیشتر از این مقدار دارند. همچنین میزان دور بر دقیقه یا RPM موتور دستگاه نیز در مینی فرز بیشتر بوده و در مدل‌های مختلف بین ۱۰۰۰۰ تا ۱۲۰۰۰ دور دقیقه متغیر است. با این حال معمولا قطر صفحه در مینی فرزها کمتر از فرزهای بزرگ است.

برای خرید سنگ فرز و بررسی قیمت انواع مختلف آن می‌توانید به صفحه این محصول در سایت فروشگاه اینترنتی سازوکار مراجعه کنید. فروشگاه سازوکار تنوع بسیار خوبی در زمینه انواع سنگ فرز دارد. از مزایای خرید از سایت سازوکار می‌توان به بهره‌مندی از گارانتی رسمی، خدمات پس از فروش ضمانت اصالت کالا، خرید بدون واسطه و با قیمت مناسب و مشخصات فنی و نقد و بررسی‌های تخصصی محصولات اشاره کرد.

به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا