ابزار و یراق

آموزش روش های برش با فارسی بر

فارسی بر یک ابزار قدرتمند و همه‌کاره است. به همراه داشتن این ابزار برای بسیاری از کارگاه‌ها و علاقه‌مندان به نجاری ضروری است. این ابزار برای ساخت انواع چارچوب، مبلمان، گلویی سقف، قرنیز و غیره استفاده می‌شود. روش‌های مختلفی برای ایجاد برش با فارسی بر وجود دارد. آشنایی با این روش‌ها باعث می‌شود به بهترین شکل از این ابزار کاربردی استفاده کنید. در این مقاله قصد داریم انواع روش‌های برش با فارسی بر را معرفی کرده و نحوه ایجاد این برش‌ها را به شما آموزش دهیم.

بنرعمومی

انواع برش با فارسی بر

انواع برش با فارسی بر

به طور کلی می‌توانید چهار نوع برش راسته، فارسی، اریب و ترکیبی را به وسیله فارسی بر انجام دهید. بسته به نوع برشی که می‌خواهید انجام دهید، ممکن است نیاز به تنظیم گونیا، صفحه مدرج، یا هر دو (برای برش‌های مرکب) داشته باشید. این برش‌ها در شکل بالا نشان داده شده‌اند.

برش راسته

برش راسته، برشی 90 درجه و عمود بر الیاف تخته است. این برش با قرار گرفتن اره در حالت عمودی و موقعیت صفر درجه روی گونیا و بازویی اره انجام می‌شود. این نوع برش برای کوتاه کردن طول تخته و ایجاد زاویه ۹۰ درجه در گوشه قطعات استفاده می‌شود. برش راسته در ساخت مبلمان و انواع چارچوب، کوتاه کردن تخته‌ها و … انجام می‌شود.

برش فارسی

برش فارسی نوعی برش زاویه‌دار روی سطح تخته است. یکی از رایج‌ترین کاربردهای این برش، ساخت چارچوب در است. این نوع برش با تنظیم صفحه مدرج اره روی زاویه موردنظر ایجاد می‌شود. بیشتر فارسی قابلیت تنظیم روی زاویه صفر تا 45 درجه را دارند.

برش اریب

در این نوع برش، تیغه به صورت اریب به چپ یا راست متمایل شده و چوب را برش می‌دهد طوری که قسمت برش خورده نسبت به لبه تخته زاویه‌دار کند. ساخت قرنیز گوشه دیوار یکی از کاربردهای این نوع برش است.

برش ترکیبی

برش ترکیبی از برش فارسی و اریب است. در گلویی سقف معمولاً از این برش استفاده می‌شود. درواقع هنگامی از برش ترکیبی استفاده می‌شود که قطعه به صورت زاویه‌دار نصب شده، در حالی که باید با قطعه مجاورش در گوشه‌های دیوار تراز شود.

آموزش برش فارسی بر

فارسی بر

ابتدا، بر اساس دستورالعمل‌های شرکت سازنده نحوه راه‌اندازی فارسی بر را یاد بگیرید. قبل از وصل کردن دستگاه به برق، هرگونه گیره، نگهدارنده، لیزر، دستگیره‌های تنظیم و کیسه‌های گردوخاک را نصب کنید. سپس با تنظیمات گونیا، تنظیم زاویه بازویی، ماشه، ایمنی دستگاه و محافظ تیغه آشنا شوید.

بعد، اره را کالیبره کنید، یادتان باشد حتی فارسی بر جدید نیز کالیبره نیاز دارد. با یک گونیا مرکب تیغه را بررسی کنید. تیغه باید عمود بر صفحه مدرج کفی و گونیا باشد. اره را با برش دادن یک تکه چوب به دو نیم با زاویه ۹۰ درجه آزمایش کنید. یکی از نیمه‌ها را برگردانید و در کنار قطعه دیگر قرار دهید. این دو قطعه کنار هم باید کاملاً صاف و مستقیم باشند؛ در غیر این صورت باید اره مجددا تنظیم شود.

نحوه انجام برش فارسی

نحوه انجام برش فارسی

انجام برش فارسی با دست می‌تواند دشوار باشد. استفاده از فارسی بر این کار را راحت‌تر می‌کند. برای انجام برش فارسی مراحل زیر را دنبال کنید.

۱- زاویه اره را تنظیم کنید.

برای یافتن زاویه درست، از یک گونیا استفاده کنید و عدد خوانده شده را نصف کنید؛ بنابراین، برای زاویه ۹۰ درجه، اره را در ۴۵ درجه تنظیم کنید. دو تخته بعد از برش ۴۵ درجه و مونتاژ، یک زاوبه ۹۰ درجه تشکیل خواهند داد.

دستگیره مربوط به قفل صفحه مدرج که در جلوی اره قرار گرفته را شل کرده و صفحه مدرج را تا زاویه درست بچرخانید. بعد از قرارگیری تیغه در زاویه مورد نظر، دستگیره را برای سفت کردن تیغه در جای خود بپیچانید. بعضی از دستگاه‌ها با چرخاندن صفحه به صورت پیش‌فرض روی زوایای پرکاربرد مانند ۱۵، ۲۲.۵، ۳۰ و ۴۵ درجه قفل می‌شود تا کار شما آسان‌تر شود.

۲- قطعه را روی دستگاه بگذارید.

قطعه را روی میز برش قرار دهید. قبل از روشن کردن اره، تیغه را پایین آورده و قطعه را طوری تنظیم کنید که داخل تیغه با علامت برش روی قطعه منطبق شود. اگر احتمال می‌دهید که تکه چوب بریده شده بعد از برش بیفتد یا تکان بخورد، گیره نگهدارنده را نصب کرده و روی قطعه ببندید.

۳- اره را روشن کرده و قطعه را ببرید.

با دستی که تیغه را نگه داشته‌اید ماشه ایمنی و سپس ماشه تیغه را فشار دهید تا اره روشن شود. فاصله ایمنی از تیغه را رعایت کنید. اجازه دهید تیغه اره چند لحظه بچرخد تا به سرعت مورد نظر برسد. تیغه را به آرامی پایین آورید تا جایی که تمام قطعه را برش بزند. ماشه را رها کنید و اجازه دهید تیغه قبل از بلند کردن اره متوقف شود.

نحوه انجام برش اریب

برش با فارسی بر

یکی از پرکاربردترین برش‌ها که به وسیله فارسی بر می‌توان انجام داد، برش اریب است. در ادامه مراحل انجام این نوع برش را توضیح می‌دهیم.

۱- زاویه تیغه را تنظیم کنید.

دستگیره تنظیم زاویه بازویی که در پشت اره قرار گرفته را شل کنید. اگر اره در جهت مورد نظر کج نمی‌شود، پین آن را بیرون کشیده و از حالت قفل خارج کنید. تیغه را در زاویه مورد نظر تنظیم کنید؛ سپس دستگیره را محکم کنید طوری که دیگر حرکت نکند.

۲- قطعه را با تیغه تراز کنید.

قطعه را روی میز برش قرار دهید و تیغه را پایین بیاورید. مطمئن شوید که قسمت داخلی پایین‌ترین دندانه تیغه بر روی لبه محل برش قرار می‌گیرد. سعی کنید در زمان تنظیم، تیغه روی قطعه خراش ایجاد نکند. پس از تنظیم، گیره نگهدارنده اره را سفت کنید تا از حرکت و تکان خوردن قطعه در حین برش جلوگیری کند.

۳- قطعه را برش بزنید.

با دستی که تیغه را نگه داشته‌اید ماشه ایمنی و سپس ماشه تیغه را فشار دهید تا اره روشن شود. فاصله ایمن از تیغه را رعایت کنید. اجازه دهید تیغه چند دقیقه‌ای بچرخد تا به سرعت موردنیاز برسد. به آرامی اره را داخل قطعه پایین بیاورید تا جایی که تمام قطعه بریده شود. ماشه را رها کنید و صبر کنید تیغه متوقف شود. سپس اره را بلند کنید.

نکته کاربردی: اره در زاویه‌ای که تنظیم شده حرکت خواهد کرد. پس سعی نکنید آن را به صورت مستقیم پایین بکشید. این کار باعث می‌شود تیغه منحرف شده و درست برش نزند.

سوالات متداول

اتصال فارسی یعنی چه؟

اتصال فارسی به معنای اتصال بین دو قطعه است که با یکدیگر زاویه‌ای تشکیل می‌دهند. هر دو قطعه با زاویه‌ای یکسان (معمولا ۴۵ درجه) بریده می‌شوند.

زاویه برش فارسی بر چند درجه است؟

معمولا از زاویه ۰ تا ۴۵ درجه روی صفحه مدرج فارسی بر درج می‌شود.

به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا