چسب و رنگ

هر آن‌چه باید درباره تغییر رنگ مبلمان و لوازم چوبی بدانیم

یکی از دغدغه‌هایی که این روزها بسیاری از ما هنگام تغییر دکوراسیون داریم چگونگی تغییر رنگ مبلمان و لوازم چوبی است. حتما پیش آمده که به تغییر رنگ لوازم چوبی منزلتان فکر کنید؛ اما آیا به راحتی از پس این کار برمی‌آیید؟ برای تغییر رنگ مبلمان، سرویس خواب و وسایل چوبی خانه بدون شک باید اطلاعات کافی در این زمینه داشته باشید. اگر تصمیم دارید رنگ مبلمان چوبی خانه را تغییر دهید قبل از هر کاری ابتدا این مطلب را بخوانید.

چسب برای تغییر رنگ مبلمان

روش هایی برای تغییر رنگ چوب مبل

در ادامه مراحل رنگ‌آمیزی چوب مبلمان را توضیح می‌دهیم.

اصولی رنگ‌آمیزی کنید

شاید تصورتان این باشد که هر چه لایه‌های رنگ نازک‌تر باشد و هر چه محکم‌تر قلم مو را روی کار بکشید نتیجه کار بهتر خواهد شد؛ اما این کار اشتباه است. قبل از شروع مرحله رنگ‌آمیزی باید یکسری اصول کلیدی را بدانید که در ادامه به آن‌ها اشاره شده است.

پاک کردن رنگ مبلمان چوبی

می‌توان گفت سخت‌ترین مرحله تغییر رنگ مبلمان چوبی، پاک کردن رنگ اولیه با سنباده زنی است. این کار را با سنباده زن برقی انجام ندهید؛ زیرا هم سروصدای زیادی ایجاد می‌کند و هم سطح کار را یکنواخت صاف نمی‌کند. بنابراین بهتر است با ورقه‌های سنباده این کار را به صورت دستی انجام دهید. کمی سخت است و به خاطرش عرق خواهید ریخت؛ اما نتیجه کار بهتری خواهید داشت. اگر داخل خانه این کار را انجام می‌دهید، حتما فراموش نکنید که روی تمام وسایل خانه را با ملحفه پوشانده و ماسک بزنید.

روش دیگر برای پاک کردن رنگ اولیه وسایل چوبی استفاده از اسید رنگ پاک‌کن است؛ اما به دلیل این‌که مواد آن برای سلامتی بسیار مضر بوده و مشکلات تنفسی ایجاد می‌کند به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

گردوغبار را پاک کنید

پس از اتمام سنباده زنی تمام گردوغبار باقیمانده روی مبلمان را باید پاک کنید. زیرا ممکن است گردوغبار مانع از جذب کامل پرایمر و رنگ شود. برای پاک کردن گردوخاک روی مبلمان ابتدا جاروبرقی بکشید، سپس با دستمال مرطوب آن را کاملا تمیز کنید.

فضای رنگ‌آمیزی نباید کوچک باشد

اگر بتوانید بیرون از خانه کارهای سنباده‌زنی و رنگ‌آمیزی را انجام دهید، دیگر مشکل گردوغبار را نخواهید داشت. اما برای خیلی‌ها این امکان وجود ندارد. قبل از شروع رنگ‌آمیزی باید روی تمام وسایل خانه را با ملحفه بپوشانید و کمی هم از بطری‌های رنگ فاصله بگیرید. این کار شاید بیشتر از آنچه فکرش را بکنید زمان ببرد. پس همه چیز را تمیز و مرتب نگه دارید و مهم‌تر از همه این که پنجره را کمی باز بگذارید.

لوازم جدا شده چوبی مبلمان

اجزاء مبلمان چوبی را از هم جدا کنید

اگر می‌توانید قبل از شروع رنگ‌آمیزی لوازم چوبی، اجزاء آن را از هم جدا کنید. رنگ‌آمیزی سطوح صاف آسان‌تر است و تمام گوشه‌های آن نیز آسان‎‎‌تر رنگ آمیزی می‌شود. البته فراموش نکنید که رنگ‌آمیزی لوازم چوبی از هم جدا شده به فضای بیشتری نیاز دارد. پس زمان بیشتری بگذارید و تمامی قطعات فلزی و یراق آلاتی که به لوازم چوبی وصل هستند را از آن جدا کنید و قسمت‌هایی که قرار نیست رنگ شود را چسب بزنید.

استفاده از پرایمر

برای رنگ‌آمیزی لوازم چوبی باید به اندازه کافی صبور باشید. ممکن است بسیاری از شما مرحله پرایمر را نادیده بگیرید؛ اما پرایمر از بایدهای رنگ آمیزی لوازم چوبی است. پرایمر برای جذب بهتر رنگ استفاده می‌شود. فراموش نکنید که پرایمر را باید در چند مرحله بزنید و حتی بین آن‌ها بهتر است از سنباده هم استفاده کنید.

استفاده از اسپری پرایمر آسان‌تر است؛ زیرا لایه تمیزتر و نازک‌تری نسبت به قلم مو روی چوب ایجاد می‌کند. برای ‌رنگ‌های تیره از پرایمر خاکستری و برای رنگ‌های روشن از پرایمر سفید استفاده کنید. هنگامی که پرایمر می‌زنید متوجه می‌شوید که یک لایه کافی نیست و چند لایه دیگر روی آن می‌زنید. به مدت 10 دقیقه اجازه دهید لایه اول خشک شود. سپس لایه بعدی را بزنید.

بسته به نوع چوب ممکن است لازم باشد قبل ازآخرین لایه پرایمر یک دست سنباده روی آن بکشید؛ زیرا پرایمر می‌تواند ذرات چوب را بلند کند. بعد از سنباده دو لایه پرایمر بزنید و آماده رنگ آمیزی شوید.

تغییر رنگ مبلمان

رنگ‌های مناسب مبلمان چوبی

زمانی که تصمیم می‌گیرید لوازم چوبی منزلتان را دوباره رنگ کرده و آن‌ها را نو کنید؛ اولین کاری که باید انجام دهید شناخت رنگ‌ها و انتخاب رنگ مناسب جنس چوب مبلمان است. درست است که بعضی رنگ‌ها مثل “والسپار” کیفیت خیلی بالایی دارند و علاوه بر این که هیچ ردی از قلمو برجا نمی‌گذارند، از چوب در مقابل خراشیدگی نیز محافظت می‌کنند. اما این نوع رنگ‌ها قیمت بالایی دارند و ممکن است هزینه رنگ‌آمیزی بیشتر از هزینه خرید مبلمان شود. اگر نوع رنگی که انتخاب می‌کنید، مناسب جنس چوب مبلمان باشد به نتایج بهتری خواهید رسید.

رنگ‌های ساتین و نیمه شفاف، ایده‌آل برای وسایل چوبی

مهم نیست این رنگ را برای داخل خانه می‌خواهید یا فضای بیرون خانه این رنگ چه برای فضای داخل خانه چه بیرون خانه طیف وسیعی از درخشندگی را ایجاد می‌کند که به ترتیب از کمترین تا بیشترین درجه براقیت رنگ فلت (flat) مات (eggshell)، ساتین، نیمه براق و خیلی براق وجود دارد. این رنگ‌ها به صورت صاف و یکدست خشک می‌شوند و به راحتی قابل تمیز کردن هستند. از همه مهم‌تر این که خراشیدگی‌های روی سطوح را کمتر نشان می‎‎‌دهند.

رنگ لاتکس برای مبلمان و وسایل چوبی بیرون از خانه

رنگ‌های لاتکس که روی آن لیبل استفاده خارجی خورده است هم برای مبلمان و لوازم چوبی و هم برای ست‌های فلزی و صندلی‌های راحتی پلاستیکی مناسب است. این رنگ‌ها معمولا به جای رنگ‌های روغنی برای مبلمان استفاده می‌شوند؛ زیرا ترکیبات آلی فرار و گازهای مضر کمتری از خود ساطع می‌کنند. رنگ لاتکس زودتر از رنگ روغن خشک می‌شود به طوری که بعد از 1 الی 3 ساعت رنگ‌آمیزی می‌توانید از مبلمان استفاده کنید. رنگ‌های لاتکس مناسب فضای بیرون حاوی پایه آب، رنگدانه، چسب و افزودنی‌های خاصی است که مانع از کپک زدگی، پریدگی و لکه‌دار شدن رنگ می‌شود. بهترین رنگ‌ها برای مبلمان دارای لیبل تمام اکرلیک یا 100% اکرلیک هستند؛ زیرا به علت دارا بودن وینیل یا رزین‌های ترکیبی وینیل-اکرلیک در مقابل خراشیدگی بسیار مقاوم هستند.

قبل از رنگ‌آمیزی مبلمان چوبی سطح کار را با سنباده صاف و هموار کنید تا بهتر رنگ را جذب کند. سپس با دستمال مرطوب روی چوب را کاملا تمیز کنید. پس از این که سطح کار کاملا خشک شد با استفاده از پرایمر برپایه آب که روی آن لیبل مصرف بیرونی خورده است روی چوب پرایمر بزنید. هدف از زدن پرایمر این است که رنگ صاف و یکدست شده و تغییر رنگ ایجاد نشود. اگر سطح کار از جنس فلز است بهتر است به جای پرایمر برپایه آب از پرایمر برپایه روغن استفاده کنید.

به منظور جلوگیری از پریدگی رنگ در مقابل نور آفتاب رویه سطح کار را با یک لایه پلی اورتان برپایه آب بپوشانید.

رنگ گچی برای رنگ‌آمیزی بدون سنباده‌کاری و پرایمر

برای این که راحت‌تر و با دردسر کمتر بتوانید مبلمان چوبی را رنگ کنید از رنگ‌های گچی که برپایه آب بوده و از ترکسی کربنات کلسیم، تالک و رنگدانه تشکیل شده است استفاده کنید. این رنگ‌ها بدون این که نیاز به آماده سازی سطح کار یا ترکیب با مواد دیگر داشته باشد به راحتی برای چوب و حتی فلز قابل استفاده است. رنگ گچی هم روی سطوح براق و هم سطوح مات جذب می‌شود.

روی سطح کار را با دستمال آغشته به آب و صابون تمیز کرده و خشک کنید. سپس با قلمو شروع به رنگ‌آمیزی کنید. رنگ‌های گچی نیز مانند رنگ‌های لاتکس ترکیبات آلی فرار و گازهای مضر کمتری از خود ساطع می‌کنند و در رنگ‌های سفید و طیف‌های ملایمی مثل آبی پودری یافت می‌شوند.

با رنگ گچی می‌توانید برای زیباسازی مبلمان کهنه و قدیمی استفاه کنید. پس از خشک شدن رنگ با یک لایه وکس سطح مات چوب را کمی براق کنید تا هم راحت‌تر تمیز شود و هم در مقابل خراشیدگی محافظت شود.

اگر شما هم تجربه‌ای در زمینه رنگ آمیزی و تغییر رنگ وسایل چوبی دارید در بخش نظرات آن را با ما به اشتراک بگذارید.

به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا