دریل بتن کن چیست؟ | معرفی بهترین مارک دریل بتن کن
دریل بتن کن یکی از پرکاربردترین ابزارآلات برای مصارف حرفهای خصوصا کارهای ساختمانی است. معمولا بسیاری از فرآیندهای سوراخکاری که صرفا نیاز به سوراخ کردن سطوح و مواد رایج مانند چوب، فلز، پلاستیک و … به کار میروند. با این حال این دریلهای برای سوراخکاری بتن و مصالح ساختمانی سخت کارایی و قدرت لازم را ندارند. در چنین مواردی استفاده از دریلهای بتن کن توصیه میشود. این ابزار مکانیزم چرخشی را با قابلیت ضربه زدن ترکیب کرده و انرژی لازم برای نفوذ به مواد سخت را فراهم میکند. اگر قصد خرید دریل بتنکن یا آشنایی بیشتر با این ابزار کاربردی را دارید، در ادامه با ما همراه باشید. در این مقاله همه ویژگیها و نکات لازم در مورد آن را توضیح داده و بهترین برندهای دریل بتن کن را به شما معرفی خواهیم کرد.
دریل بتن کن چیست؟
دریل بتن کن نوعی از دریل است که برای سوراخکاری و ضربه زدن به مواد سختی مانند بتن، مصالح ساختمانی و… به کار میرود. این دریل عملکرد چرخشی دریلهای معمولی را با یک مکانیزم چکشی ترکیب کرده و نیروی قابل توجهی را برای فرو رفتن مته به مواد دارای درجه سختی بالا فراهم میکند. یکی از استفادههای رایج این ابزار کندن و تخریب بتن است. به همین دلیل در بازار ایران با نام دریل بتن کن شناخته میشود.
انرژی ضربهای دریلهای بتن کن از پیستون آنها تأمین میشود. این پیستون در داخل سیلندر حرکت کرده و به انتهای مته ضربه میزند. در نتیجه این ضربه مته به جلو رانده میشود. هر چقدر میزان هوای فشرده شده برای حرکت پیستون بیشتر باشد، قدرت ضربه آن بیشتر است. در ادامه در مورد اجزا و ویژگیهای آن بیشتر توضیح میدهیم.
ویژگی های دریل بتن کن چیست؟
یکی از ویژگیهای منحصر به فرد دریل بتن کن سهنظام آن است. دریلهای معمولی از سهنظام سه دندانه به دو صورت آچاری و اتوماتیک استفاده میکنند. این در حالی است که سهنظام دریل بتن کن از نوع SDS (slotted drive system) به معنای سیستم شفت شکافدار است. متههای SDS به دو دسته SDS Plus و SDS Max تقسیم میشوند که به ترتیب تعداد ۴ و ۵ شیار در شفت آنها قرار دارد. در بازار ایران به مته SDS Plus، مته چهار شیار و به مته SDS Max، پنج شیار میگویند. در بخش شفت مته SDS چهار شکاف یا فرو رفتگی وجود دارد. بلبرینگهای موجود در سهنظام دستگاه داخل این فرورفتگیها قرار گرفته و باعث محکم شدن جای مته در سهنظام میشوند. برای استفاده از قابلیت چکشی از قلمهای سرتخت و نوکتیز و برای حالت چرخشی از متههای SDS استفاده میشود.
بسیاری از مدلهای این دریل دارای یک دسته کمکی هستند تا شما هنگام استفاده از دستگاه کنترل بهتری بر روی آن داشته باشید. این دسته قابلیت چرخش ۳۶۰ درجه دور بدنه دریل را دارد. باید با توجه به نوع کاربرد و ترجیح شخصی خود دسته را در جای مناسب قرار دهید. یکی از متعلقات موجود در بعضی از مدلهای بتن کن نیز میله تنظیم عمق دریل است که میتوانید با تنظیم آن بر روی اندازهای مشخص، عمق سوراخکاری دریل خود در مواد و سطوح مختلف را مشخص کنید. بعضی از مدلهای آن نیز به قابلیتی به نام Vario lock مجهز هستند که تغییر جای قلم را امکانپذیر میکند. در برخی از مدلهای دریل بتن کن نیز کلیدی برای تنظیم جهت چرخش مته تعبیه شده است.
سیستم آنتی کیک بک نیز یکی از ویژگیهای مهم است که سلامت دستگاه و ایمنی شما را تضمین کرده و از هرگونه آسیب جلوگیری میکند. این ویژگی هنگام گیر کردن مته داخل مواد سخت بسیار کارآمد است. در چنین شرایطی سنسور دستگاه، نیروی ناگهانی وارد شده به دریل را تشخیص داده و موتور آن را بلافاصله خاموش میکند. در محصولات برخی از برندها مانند بوش در چنین شرایطی چراغ LED دستگاه شروع به چشمک زدن میکند. تمامی مدلهای بتن نیز به قفل سوییچ و کلید گازی مجهز هستند.
بهترین مارک دریل بتن کن چیست؟
برخی از برندها به دلیلی تولید محصولاتی باکیفیت و با امکانات و قدرت مناسب در بازارهای جهانی در لیست بهترین مارک دریل بتن کن قرار گرفتهاند. برندهایی مانند بوش، دیوالت، ماکیتا، میلواکی، هیلتی و متابو جزو بهترین تولیدکنندگان دریل بتن کن در جهان است. با این حال به دلیل عدم ورود مستقیم این برندها به بازار ایران و نبود مرجع رسمی برای عرضه آنها، محصولات این برندها به صورت محدود وارد بازار شدهاند. امروزه بسیاری از صنایع و محیطهای تولیدی از محصولات این برندها استفاده میکنند. در بازار ایران به دلیل عدم وجود واردات رسمی برندهای تزار اول جهان در سالهای اخیر برخی از برندهای رده پایینتر پرفروش بودهاند. از جمله این برندها میتوان به رونیکس، شپخ، آروا، توسن، کرون و … اشاره کرد.
نحوه کار با دریل بتن کن
نحوه کار با دریل بتن کن در نگاه اول تفاوتی با دریلهای معمولی ندارد. با فشردن کلید دستگاه دریل شروع به کار میکند. تفاوت اصلی نحوه استفاده از آن با سایر دریلها در تنظیمات و قابلیتهای آن است. مهمترین ویژگی دریل بتن کن، تنظیم حالتهای مختلف عملکرد دستگاه است. معمولا یک کلید بر روی بدنه دریل قرار دارد که نحوه عملکرد دستگاه را میتوان به وسیله آن تغییر داد. این کلید دارای ۲ تا ۳ حالت مختلف است که این حالتها معمولا با علامتهای دریل، دریل و چکش و همچنین چکش مشخص شدهاند. در صورتی که قصد استفاده از قابلیت سوراخکاری را دارید حالت دریل را بر روی علامت دریل قرار دهید. همچنین حالتی که با علامت دریل و چکش مشخص شده، قابلیت دریل کاری و ضربه به صورت همزمان را در اختیار شما قرار میدهد. در نهایت حالی که با علامت چکش مشخص شده دستگاه را بر روی حالت چکشی قرار میدهد.
راهنمای خرید دریل بتن کن
پیش از خرید این ابزار باید نوع استفاده خود از این ابزار را مشخص کنید. اگر قصد سوراخکاری بتن و مصالح ساختمانی را دارید، باید تا حد ممکن از مدلهای قدرتمند دریل بتن کن استفاده کنید. توجه به پارامترهایی مانند نرخ ضربه در دقیقه، سرعت گردش و میزان توان موتور باعث میشود بتوانید به میزان قدرت دریل پی ببرید. قاعدتا هر چه میزان این مشخصات دریل بالاتر باشد قدرت سوراخکاری و تخریب آن در مواد سختی مانند مصالح ساختمانی بیشتر است. همچنین در مشخصات فنی دریلهای بتن کن گاهی قدرت ضربه دستگاه با واحد ژول مشخص شده است. هرچه این عدد بیشتر باشد، قدرت تخریب دریل بیشتر است.
در مرحله بعد باید بین دریل بتن کن برقی و شارژی بهترین گزینه را با توجه به نیاز خود انتخاب کنید. دریلهای بتن کن برقی برای مصارف صنعتی طولانیمدت و سنگین انتخاب مناسبتری هستند؛ زیرا هم قدرت بیشتری نسبت به نمونههای شارژی دارند و هم با مشکل تمام شدن شارژ باتری مواجه نمیشوند. از سوی دیگر دریل بتن کن شارژی قابلیت استفاده در محیطهای مختلف و دور از منبع برق را داشته و حرکت آسان در محیط کار را امکانپذیر میکنند. میزان قدرت دریل بتن کن را میتوانید با توجه به میزان توان آن به وات و میزان انرژی ضربهای آن به واحد ژول متوجه شوید. هر چه این مقادیر بیشتر باشد، دریل قدرتمندتر است.
نکته مهم دیگر هنگام خرید توجه به سهنظام آن است. سهنظام دریل بتن کن در دو نوع مختلف و برای متههای SDS Plus و SDS Max موجود است. مته SDS Plus برای کارهای سبکتری مانند سوراخکاری بتن و مصالح مختلف مناسب است. از سوی دیگر مته SDS Max ابعاد بزرگتری داشته و برای مصارف سنگینتر مانند تخریب بتن و مصالح سخت به کار میرود. شما باید با توجه به نوع کاربرد خود نوعی از دریل را انتخاب کنید که سهنظام آن با مته مورد نظر شما سازگاری داشته باشد.
یکی از امکانات بسیار مهم دریلهای بتن کن قابلیت تغییر حالت دریل است. در برخی از مدلهای دریل بتن کن میتوان با استفاده از کلید تعبیه شده در بدنه دستگاه از بین سه حالت سوراخکاری، سوراخکاری چکشی و تخریب یک مورد را انتخاب کرد. برخی از مدلها نیز تنها دو حالت سوراخکاری و چکشی را دارند. شما باید بنابر نوع مصرف خود از دریل باید مدلی را انتخاب کنید که حالتهای مدنظر شما را داشته باشد. قابلیت کنترل لرزش نیز از دیگر امکانات مهم در دریلهای بتن کن است که راحتی کار با آن را تا حد زیادی افزایش میدهد.
کلام آخر
اگر قصد خرید دریل بتن کن و چکشی دارید پیشنهاد میکنیم از طیف وسیع محصولات فروشگاه سازوکار دیدن کنید. شرکت سازوکار به عنوان یکی از مراجع معتبر وارد کننده ابزار، یراق آلات ، ماشینآلات و مواد اولیه، محصولات برندهای مطرح خارجی و ایرانی را در اختیار مشتریان خود قرار میدهد. شما میتوانید ضمن بررسی محصول موردنظر خود در سایت سازوکار به مشخصات فنی، بررسیهای تخصصی و قیمتهای این محصولات دسترسی داشته باشید.