دکوراسیون و معماری

آشنایی کامل با انواع سنگ روکابینتی موجود در بازار

سنگ روکابینتی یکی از مهم‌ترین اجزای کابینت و پیشخوان است که برای قرار دادن وسایل آشپزخانه، آشپزی و انجام کارهای مختلف نقشی بسیار مهم دارد؛ بنابراین انتخاب بهترین گزینه با توجه به نیازها و مصارف شما از اهمیت بالایی برخوردار است. سنگ روکابینتی در طرح‌ها و جنس‌های مختلفی تولید می‌شوند که برخی از آنها مواد طبیعی و برخی نیز مواد مصنوعی و مهندسی شده هستند. در این مقاله قصد داریم انواع سنگ روکابینتی را به شما معرفی کرده و نقاط مثبت و منفی آنها را بررسی کنیم.

چه جنسی مناسب صفحات روی کابینت و پیشخوان آشپزخانه است؟

هنگام انتخاب مصالح مناسب برای صفحه روی کابینت باید چند ویژگی مهم را مدنظر داشته باشید. در درجه اول باید ماده‌ای که استفاده می‌کنید از استحکام و طول عمر بالایی برخوردار باشد. فضای روی کابینت‌ها به صورت روزمره برای قرار دادن وسایل مختلف، اشیاء تیز و ظروف گرم استفاده می‌شود. به همین دلیل باید از ماده‌ای به عنوان صفحه کابینت استفاده کنید که در برابر عوامل محیطی مختلف مانند گرما، ضربه، خراش و لکه و کثیفی مقاوم بوده و برای مدت زمانی طولانی دوام داشته باشد.

انواع سنگ روکابینتی

دیگر ویژگی مهم صفحه کابینت یا پیشخوان بهداشتی و سالم بودن آن برای انسان است. صفحه آشپزخانه تا حد ممکن نباید درز و خلل و فرج داشته باشند. سطوح متخلخل و ناصاف محل تجمع انواع آلودگی‌ها و باکتری است. از سوی دیگر پاک کردن چنین سطوحی دشوار است؛ اما سطوح صاف و مسطح، به راحتی پاکیزه شده و هیچ ردی از آلودگی و کثیفی بر روی آنها باقی نمی‌ماند.

از سوی دیگر صفحه کابینت باید شکل ظاهری مناسبی داشته و با دکوراسیون منزل شما سازگاری داشته باشد. برخی از محصولات موجود در بازار تنوع بسیار خوبی در طرح‌ها و رنگ‌های مختلف دارند؛ بنابراین می‌توانید ماده‌ای که بیشترین میزان هماهنگی را با طراحی داخلی شما دارد را انتخاب کنید. در نهایت، قیمت محصول نیز نقشی تعیین‌کننده در انتخاب ماده مناسب برای صفحه روی کابینت و پیشخوان دارد. برای مثال سنگ‌های طبیعی معمولا قیمت به مراتب بیشتری نسبت به سنگ‌های مصنوعی دارند.

مواد متنوعی می‌توانند به عنوان صفحه کابینت یا پیشخوان مورد استفاده قرار بگیرند. سنگ‌هایی از جنس کورین، کوارتز، مارمونایت، گرانیت، سنگ فشرده SPL، مرمر و … جزو گزینه‌هایی هستند که می‌توانید برای صفحه آشپزخانه خود انتخاب کنید. در ادامه این مقاله به معرفی این مواد و بررسی نقاط قوت و ضعف آنها می‌پردازیم.

انواع سنگ کابینت 

در این بخش پرکاربردترین انواع سنگ روکابینتی در بازار را به شما معرفی می‌کنیم.

سنگ کورین

 اگر چه کورین با عنوان سنگ کورین شناخته می‌شود، اما این ماده در واقع نوعی سنگ مصنوعی است که از لحاظ ظاهری شباهت زیادی با سنگ طبیعی دارد. کورین از ترکیب پلیمر اکریلیک و آلومینیوم هیدروکسید ساخته شده است. نام تجاری کورین در واقع به شرکت امریکایی DuPont  تعلق دارد.

با این حال محصولات سایر تولیدکنندگان که ترکیب مشابهی دارند نیز در بازار ایران با نام کورین شناخته می‌شوند.  کورین از لحاظ ساختاری بسیار متراکم بوده و سطح آن غیرمتخلخل و صاف است. به همین دلیل برای استفاده بر روی کابینت و پیشخوان آشپزخانه گزینه بسیار مناسبی است.

سنگ کورین

یکی از مزیت‌های کورین این است که به دلیل مصنوعی بودن، می‌توان آن را به شکل‌ها و رنگ‌های مختلفی درآورد. علاوه بر این، می‌توان درز بین قطعات مختلف کورین را به گونه‌ای پر کرد که کاملا یکدست و یکپارچه به نظر برسند. علاوه بر این مزایای ظاهری، کورین دوام و ماندگاری مناسبی داشته و مقرون به صرفه‌تر از سنگ‌های طبیعی است.

سنگ کوارتز

یکی دیگر از انواع سنگ روکابینتی و بهترین موادی که برای روی کابینت و پیشخوان آشپزخانه می‌توان استفاده کرد کوارتز است. کوارتز نوعی کانی است که از دی‌اکسید سیلیسیم تشکیل شده است. کوارتز از لحاظ میزان فراوانی بر روی پوسته کره زمین، رتبه دوم را در بین سنگ‌ها دارد؛ از این رو جز پرکاربردترین سنگ‌ها در طراحی داخلی و مصارف مختلف محسوب می‌شود. یکی از مهم‌ترین نقاط مثبت استفاده از سنگ کوارتز برای کابینت‌های آشپزخانه استحکام و ماندگاری بالای آن است.

سنگ کوارتز

 سنگ‌های کوارتز مورد استفاده در کابینت‌ها ساختاری ترکیبی دارند و به نوعی سنگ مهندسی شده محسوب می‌شوند؛ بدین صورت که تقریبا ۹۰ درصد آنها از کوارتز و مابقی ترکیب آنها از رزین و رنگ‌دانه تشکیل شده تا ساختاری مستحکم پیدا کرده و در عین حال به رنگ و شکل موردنظر دربیاید. مزیت دیگر سنگ کوارتز این است که سطح بسیار مسطحی داشته و هیچ‌گونه خلل و فرجی روی آنها وجود ندارد. به همین دلیل از لحاظ بهداشتی نیز بسیار مناسب هستند و پاک کردن آنها آسان است.

سنگ مصنوعی مارمونایت

نام سنگ مارمونایت چند سالی است که در کابینت‌سازی و طراحی داخلی آشپزخانه‌ها مطرح شده است؛ با این حال ابهاماتی در مورد این محصول وجود دارد. در درجه اول با جستجویی ساده متوجه می‌شوید که این محصول تنها در سایت‌های ایرانی یافت می‌شود. نکته دیگر در مورد ساختار مارمونایت است که به ادعای سازندگان از ترکیب کورین و کوارتز ساخته می‌شود؛ در نتیجه نقاط قوت هر دو محصول ماده را دارد.

سنگ مصنوعی مارمونایت

از سوی دیگر این محصول ظاهری شبیه به سنگ طبیعی دارد و مانند کورین و کوارتز می‌تواند برای مصارف مختلفی مانند روی کابینت، پیشخوان آشپزخانه، دیوارهای داخلی و… مناسب باشد. با توجه به عدم شفافیت درمورد ترکیب این محصول نمی‌توان درمورد صحت ادعای سازندگان آن تصمیم‌گیری کرد.

سنگ طبیعی گرانیت

سنگ گرانیت نیز جزو فراوان‌ترین سنگ‌های طبیعی در پوسته زمین است. گرانیت جزو پرکاربردترین سنگ‌های طبیعی محسوب شده و در طیف وسیعی از مصارف درون و بیرون ساختمان از جمله کف، دیوار، پله، پیشخوان و. ..مورد استفاده قرار می‌گیرد. اصلی‌ترین مزیت سنگ گرانیت استحکام بسیار بالای آن در برابر ضربه و سایش است. این سنگ در برابر مواد شیمیایی و رطوبت نیز بسیار مقاوم است. گرانیت در برابر گرما نیز مقاومت مناسبی دارد.

سنگ طبیعی گرانیت

شکل ظاهری این سنگ از گذشته تا کنون یادآور محیط‌های مجلل و جذاب است. سطح گرانیت کاملا صاف و یکدست بوده و آلودگی و باکتری زیادی را به خود جذب نمی‌کند. اگرچه گرانیت به اندازه سنگ‌های مصنوعی و مهندسی شده تنوع رنگی ندارد، اما در چندین رنگ و طرح مختلف موجود است. به دلایلی که ذکر شد، این سنگ برای استفاده در محیط آشپزخانه‌ها بسیار مناسب است.

ورق فشرده SPL

ورق‌های SPL یکی از جدیدترین نوآوری‌های به کار رفته در طراحی داخلی هستند. اگرچه نام SPL تنها در ایران رایج است، اما این محصول در واقع نسل جدیدی از ورقه‌های فشرده HPL است که تحت فشار و دمای بالا در ترکیب با رزین فنولیک به وجود می‌آید. طبق گفته سازندگان SPL، این محصول از مزایایی مانند مقاومت در برابر خط و خش، باکتری و لکه برخوردار است. ورق‌های فشرده  SPLمانند بسیاری دیگر از سنگ‌های مصنوعی، مقرون به صرفه‌تر از سنگ‌های طبیعی بوده و تنوع ظاهری مناسبی هم دارند.

ورق فشرده SPL

سنگ مرمر

از دیگر انواع سنگ روکابینتی سنگ مرمر می‌باشد.مرمر از جمله سنگ‌هایی است که از دیرباز تاکنون حس زندگی‌های مجلل و مرفه را تداعی می‌کند. این سنگ از دگرگونی سنگ آهک تشکیل می‌شود. از جمله کاربردهای مرمر می‌توان به مجسمه‌سازی، نمای ساختمان و بخش‌های مختلف محیط‌های داخلی ساختمان‌ها اشاره کرد. سطح صیقلی و صاف مرمر، ظاهری جذاب و زیبا به محیط آشپزخانه‌ها می‌بخشد.

سنگ مرمر یکی از دیگر از انواع سنگ روکابینتی

یکی از نکات منفی استفاده از مرمر بر روی کابینت و سطوح آشپزخانه این است که  این ماده در برابر عوامل محیطی مانند خط و خش و لکه مقاومت کمتری نسبت به سایر گزینه‌های موجود در این لیست دارد. همچنین مرمر در برابر شیمیایی و اسیدی آسیب‌پذیر است.

به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا