
چگونه کپک روی چوب را از بین ببریم؟
کپکهای زشت روی چوب همیشه خطری برای وسایل چوبی و سلامتی افراد نیستند البته به شرطی که خیلی گسترش پیدا نکرده باشند. در این صورت طی چندین مرحله میتوانید بهراحتی از شر این کپکها راحت شوید.
آموزش تمیز کردن کپک چوب
چوب که بهصورت طبیعی آب را جذب میکند و در خود نگاه میدارد، محیط مناسبی برای رشد کپکها و قارچهاست. اگر وسایل چوبی و مبلمان شما دچار قارچ و کپک چوب شده است در این مقاله به شما کمک خواهیم کرد تا از شر آنها راحت شوید. فراموش نکنید که سرعت عمل در این فرآیند بسیار حیاتی است. سرعت عمل نهنتها طول مدت کپکزدایی را کوتاه میکند، بلکه برای سلامتی افراد ساکن در محل هم مفید است. تا زمانیکه کپک بیش از 10 مترمربع گسترش پیدا نکرده است میتوانید خودتان از شر آنها خلاص شوید.
اگر هم حوصله ندارید این متن را بخوانید میتوانید این ویدیوی کوتاه را تماشا کنید که نحوهی کار را خیلی خلاصه نشان میدهد. درنظر داشته باشید که مراحل کار در این ویدیو ممکن است کمی متفاوت با متن باشد. هر دو روش صحیح است و این به سلیقهی شما باز میگردد که چگونه کار کنید ولی نتیجه در هر دو حالت یکسان است.
نکات مهم در پاک کردن کپک روی چوب
- حتما باید ماسک تنفسی داشته باشید.
- فضا را پلمپ کنید تا گرد کپک در محیطهای دیگر پخش نشود.
- برای چوب رنگ شده از آب و صابون و برای چوب خام از وایتکس استفاده کنید.
- درصورت نیاز باید برای از بین بردن کپکهای باقیمانده از سنباده استفاده کنید.

ابزارآلات لازم
ماسک تنفسی
دستکش لاستیکی
عینک ایمنی
جاروبرقی دارای فیلتر HEPA
فرچه نرم
پودر ظرفشویی
سرکه مقطر در بطری اسپری دار
وایتکس
اسفنج
ورقه سنباده

مرحله اول: ایمنی
اول از همه باید نکات ایمنی را رعایت کنید. استفاده از دستکش و عینک ایمنی ضروری است. از همه مهمتر برای جلوگیری از ورود کپک به ریههایتان حتما باید ماسک تنفسی داشته باشید. درصورت استفاده از وایتکس لباس کار بپوشید تا مبادا قطرات وایتکس روی لباستان ریخته شود و آن را خراب کند.

سازوکار پاک کردن کپک روی چوب
مرحله دوم: جارو
با استفاده از جاروبرقی مجهز به فیلتر HEPA محل را جارو کنید تا کپکهای سست و گرد و خاک را جمع کند. بعد از اتمام کار کیسهی زبالهی درون جاروبرقی را محکم بستهبندی کرده و دور بیندازید. البته در پایان کار هم میتوانید از جاروبرقی استفداه کنید تا ذرات خشک شده را جمع کنید.

مرحله سوم: آب و صابون
اگر چوبی که با آن سر و کار دارید رنگ شده است شاید قارچ به داخل آن نفوذ نکرده باشد و بهراحتی میتوانید از ترکیب پودر ظرفشویی و آب گرم استفاده کنید. فرچهی پلاستیکی را عمیقاً در محلول فرو کرده و بهآرامی بر روی کپکها بکشید. اگر نتیجه رضایتبخش نبود از سرکه که خاصیت کپکزدایی دارد استفاده کنید. با بطری اسپریدار سرکه را روی سطح اسپری کرده و ساعتی آن را به حال خودش رها کنید تا معجزهاش را ببینید. سپس محل را با دستمالی مرطوب، خشک کنید. چوب را با دقت بررسی کنید تا کپکی باقی نمانده باشد و اگر چیزی مشاهده نکردید چوب را کاملاً با دستمالی خشک، پاک کنید.
مرحله چهارم: از سفیدکنندهی رقیقشده استفاده کنید
اگر کپک به درون چوب نفوذ کرده است باید از راهحلی قویتر استفاده کنید که بتواند به زیر سطح و داخل چوب نفوذ کند. در این شرایط باید ترکیبی متشکل از یک سهم پودر ظرفشویی، 10 سهم وایتکس و 20 سهم آب استفاده کنید و سپس با اسفنج یا فرچه مواد را به محل کپکزدگی بزنید و اجازه دهید خودش خشک شود.
مرحله پنجم: محدوده را سنباده بکشید
اگر بعد از اتمام مرحلهی 4 هنوز هم آثار کپک روی چوب باقی مانده باید از سنباده استفاده کنیم. شاید سابیدن کپک راهحل مطلوبی به نظر نرسد ولی سنباده تنها راه نفوذ به عمق چوب و جایی است که قارچها زندگی میکنند. تمام محل و اطراف کپکها را سنباده کنید تا دیگر هیچ اثری بر جای نماند. بعد از سنباده، میتوانید محل را مجددا جلا دهید تا هم ظاهر کار بهتر شود و هم اینکه مجددا در آینده کپکها ظاهر نشوند. در آخر تمام دستمالها و هر چیزی که با قارچ و کپک درتماس بوده را دور بیندازید و به این فکر باشید که چطور میتوانید میزان رطوبت محل را کنترل کنید تا دیگر شاهد رشد قارچ و کپک نباشید.
تاجایی که میدونم هیچ شوینده ای نباید با وایتکس مخلوط بشه..عامل خفگی.. و پیشنهاد شما خطرناکه
سلام. سپاس از حسن توجه شما. بله درسته.