مقایسه کابینت اکریلیک و کابینت لمینت؟ کدام بهتر است؟
یکی از سؤالاتی است که هر روز از مشتریان شنیده میشود این است: «آیا این کابینت از چوب طبیعی ساخته شده است؟» اگر بخواهیم به این سؤال صادقانه جواب دهیم باید بگوییم، در حال حاضر دیگر از چوب طبیعی و خالص برای ساخت وسایل چوبی استفاده نمیشود. اگر چوب خالص بخواهید باید زمان و هزینه بسیار زیادی صرف کرده تا چوب طبیعی خریداری کنید. در حال حاضر تقریبا برای ساخت بیشتر کابینتها، مبلمان و وسایل چوبی از ونییر یا لمینت استفاده میشود. شاید فکر کنید که چوبهای مصنوعی یا مهندسی شده دوام و کیفیت ندارد، اما این طور نیست زیرا با روشهای مهندسی، سازههای چوبی بسیار شبیه چوب طبیعی به نظر میرسند و دوام بیشتری پیدا کردهاند.
جالب است بدانید که گاهی چوبهای مصنوعی در مقایسه با چوبهای طبیعی کارآمدتر هستند. برای مثال، چوب طبیعی دربرابر رطوبت، خراشیدگی و ساییدگی دوام کمتری نسبت به چوب جامد دارد. همچنین مراقبت از چوب طبیعی و خالص بسیار پیچیده و سختتر بوده و معمولاً افراد زمان کافی برای پرداخت مجدد، مراقبت و نگهداری از آن را ندارند.
مطمئناً با این جمله موافقید که کابینت ضروریترین عضو هر آشپزخانه است. از این رو، روکش کابینت عنصر زیبایی کابینت را به دوش کشیده و به آشپزخانه شخصیت میبخشد. روکشهای مختلفی در بازار برای کابینت مانند اکریلیک، ممبران، پلیمر، لمینت و غیره موجود هستند. در میان تمامی گزینهها آکرولیک و لمینت محبوبترین هستند. با این حال هر دوی آنها در زیبایی و ظاهر، دوام و قیمت با هم تفاوت دارند.
در این مقاله تمام نکاتی را مطرح میکنیم که به انتخاب درست شما برای خرید جنس مناسب کمک خواهد کرد.
روکش اکریلیک کابینت
اکریلیک روکشی مانند لاک الکل و غیر سمی است که جلوهای براق و شیشهای با بازتاب بالا دارد که به سطح کابینت ظاهری براق و صیقلی میدهد. اکریلیک در رنگهای مختلف موجود بوده و ظاهری براق به کابینت آشپزخانه میدهد.
روکش لمینت کابینت
لمینیت مادهای با دوام، مقرون به صرفه و قابل تغییر است که با فشار ورقههای کاغذ سنگین با ترکیبی به نام ملامین و تبدیل آن به رزین ساخته میشود. این فرآیند بعدها با لایهای تزئینی پوشانده میشود. زیبایی لمینت در تنوع طرحهای دکوراتیوی است که میتوان روی آن ایجاد کرد. طرح اصلی که روی اغلب سطوح لمینیت مشاهده میکنیم همان طرح طبیعی چوب است اما تنها به آن محدود نمیشود و هر طرحی را میتوان روی آن استفاده کرد. در پایان لایهای شفاف و محافظ بر روی آن کشیده میشود. برای تقویت استحکام کار و تولید محصولی که بتوان از آن در ساخت مبلمان و وسایل بادوام استفاده کرد باید لمینت را باید به لایهی مرکزی متصل کرد. فیبر و نئوپان دو نوع چوبی هستند که برای این منظور لایهی اصلی لمینت را تشکیل میدهند. محصول نهایی لمینت است که در ساخت و ساز مبلمان، کابینت، صفحات اوپن، پیشخوان و غیره استفاده میشود.
لمینت ترکیبی از مواد مصنوعی مختلف است که از فشرده شدن لایههای نازک کاغذی و پلاستیکهای رزین درست میشود. روی لایهی آخر در لمینت، طرح، رنگ و دکور اصلی چاپ میشود. لمینتی که به عنوان روکش کابینت استفاده میشود در کارخانه و با استفاده از فشار بالا ساخته میشود.
لمینت به دو گروه فشار بالا (HPL) و فشار پایین (LPL) تقسیم میشود. این تقسیمبندی نوع اتصال لمینت به لایهی اصلی را نشان میدهد. در لمینت HPL فشاری برابر با 70 تا 103 بار برای چسباندن لایهها اعمال میشود. همچنین در این فرآیند محصول بین 138 تا 160 درجهی سانتیگراد حرارت داده شده و برای اتصال بخشهای مختلف از چسب استفاده میشود.
از طرف دیگر در لمینیت LPL از چسب خبری نیست، اما درجه حرارت بالاتری بین 168 تا 190 درجه سانتیگراد اعمال شده و همانگونه که از اسم آن پیداست، فشار کمتری معادل 20 تا 30 بار برای اتصال به کار میرود. هردو پروسه دوام بالایی دارند اما لمینت LPL به صرفهتر است زیرا روند تولید آن برای کارخانه ارزانتر تمام میشود.
اکثر لمینتی که برای تولید مبلمان اداری استفاده میشود لمینت LPL است. لمینت LPL ارزان است اما طول عمر آن از لمینت HPL کمتر است. همچنین این لمینت طرحهای بسیار محدودی دارد. لمینت HPL دوام و کیفیت بالایی داشته و برای موارد مخصوصی استفاده میشود. از لمینت فشار بالا در طراحیهای چند منظوره و قسمتهایی که نیاز به طول عمر بالاتری دارند استفاده میشود.
به طور کلی لمینت سطح سختی است که در مقابل فرسایش، دوام بالاتری دارد. اگر لمینت به شدت آسیب ببیند امکان جایگزین کردن آن وجود ندارد و باید به طور کلی آن را تعویض کرد.
ویژگیها کابینت لمینت اچ پی ال:
دارای هسته مرکزی نئوپان با ضخامت 18 میلیمتر و لبههای روکش شده با PVC به ضخامت 2 میلیمتر
- مقاوم دربرابر خراشیدگی: ضخامت ورقه دکوراتیو معمولا 0.6 الی 0.8 میلیمتر است
- نگهداری آسان: عمر طولانی و تمیز کردن آسان
- به علت مقاومت بالا دربرابر گرما و خراشیدگی همیشه تازه و نو میماند
- مناسب برای: افرادی که به دنبال دوام و علاقمند به رنگهای روشن و زنده هستند
در آخر باید گفت که کابینت لمینت گزینهی جایگزین مقرون به صرفهتری نسبت به چوب طبیعی و ونیر است. اگرچه دوام لمینت آسان به دست نیامده و برخی ویژگیهای دیگر چوب در آن قربانی شدهاند، لمینت یکی از بهترین گزینهها برای محیطهای اداری و بودجهی محدود است. از جمله ویژگیهای کابینت اکرولیک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مقاومت دربرابر خراشیدگی: جایگزینی مناسب برای لاک الکل
- نگهداری آسان: عمر طولانی و تمیز کردن آسان
- مناسب برای: افراد شاد و با نشاط و علاقمند به رنگهای روشن
مزایا و معایب کابینت لمینت و اکرولیک
زیبایی
- کابینت اکریلیک به عنوان روکش «های گلاس» (High Gloss) انتخابی ایدهآل برای آشپزخانههای مدرن است که فضای بصری آشپزخانه را افزایش داده و ظاهری جذاب و اغواکننده به آن میدهد.
- اگرچه لمینت در مدلهای براق (Gloss) موجود است اما در زمینهی براق بودن به پای اکریلیک نمیرسد. جلوهی کلی لمینت در مقایسه با اکریلیک خیلی جلب توجه نمیکند.
تنوع و رنگ
- روکش اکریلیک در رنگهای مختلف و جذابی موجود است که درخشندگی و رنگ آن برای سالها عمر میکند.
- با این حال، تنوع موجود در لمینت با توجه به طیف گستردهی آن در پوششهای مات، براق و فوق براق بیشتر است و البته به غیر از رنگ، بافتهای متفاوتی مانند چوب نیز در لمینت موجود است.
نگهداری و دوام
- اثر انگشت، آلودگی و لکه بیشتر روی اکریلیک دیده شده و نیاز به نظافت منظم دارد.
- روکش لمینت در مقایسه با پوشش اکرولیک مقاومتر و بادوامتر است. همچنین لمینت درمقابل رطوبت و گرما مقاومتر و خواص ضد باکتریایی بهتری دارد.
هزینه کابینت اکریلیک و لمینت
- اکریلیک با ظاهر زیبا و ویژگیهای نظافت آسان قیمت بیشتری نسبت به لمینت دارد.
- لمینت با هزینهای کمتر، تنوع و دوام بیشتری را ارائه میدهد و برای کسانی مناسب است که بودجهی محدودی برای نصب کابینت آشپزخانه در نظر گرفتهاند.
کدام روکش کابینت برای شما مناسب است؟
یکی از انتخابهایی که این روزها بسیار ترند شده است ترکیبی از لمینت و آکرولیک در آشپزخانههاست. از آنجاکه نور آشپزخانه معمولا کابینتهای بالا را بهتر روشن میکند، بهتر است که از اکریلیک در کابینتهای بالایی استفاده کنید تا جلوهی براق آنها حسابی به چشم بیاید و برای کابینتهای پایین از لمینت استفاده کنید زیرا احتمال فرسودگی و خرابی در کابینتهای پایین بیشتر است. در این حالت میتوانید بافت و طرحهای مختلف را باهم ترکیب کنید تا به نتیجهی دلخواه برسید.
بهتر است با توجه به کاربری، استفاده، بودجه و سلیقهتان کابینت آشپزخانه را انتخاب کنید. انتخاب کابینت مناسب، ظاهر کلی آشپزخانه را بهبود بخشیده و زیبایی آن را دوچندان میکند.
امیدواریم با خواندن مقاله بالا اطلاعات جامع و مفیدی درباره انواع کابینت به دست آورده باشید. هم چنین اگر سوال یا تجربهای در رابطه با این مقاله دارید در بخش نظرات آن را با ما در میان بگذارید.
ورقهای اکرلیک یا همون هایگلاس نه تنها ضد خش نیستند بلکه در مقابل خش ضعیفترن ولی برلی برش و کارهای حجمی مناسبترن و درمقابل تابش مستقیم افتاب حتی از پشت شیشه بسیار اسیب پذیرند وتغییر رنگ میدن
با تشکر از توجه شما.
نکتهای که اشاره کردین اصلاح شد. ممنونیم.