خودت بساز

چگونه نمای طرح چوب را تعمیر کنیم؟

تعمیر نمای چوبی

هیچ چیز مانند نمای خارجی طرح چوب طبیعی نمی‌تواند زیبایی منحصر به‌فردی به فضا بدهد. رسانش پایین چوب در برابر حرارت، زیبایی آن و همین‌طور اصالت چوب طبیعی ارزش خاصی به خانه خواهد داد اما مانند هر متریال طبیعی ساختمانی دیگر، احتمال تجزیه چوب نیز زیاد است. 

تا زمانی که رنگ‌های خارجی ثابت بماند این روکش های ساختمان هم برای سال‌ها ماندگارند. اما حتی شیارهای موجود در رنگ می‌تواند آب را به درون هدایت کرده و باعث پوسیدگی و کپک شود. گرچه نمای طرح چوب سخت استحکام بالایی دارد اما آسیب فیزیکی کافی می‌تواند باعث ایجاد شکاف و ترک شود. تعمیرات این نما با چوب طبیعی می‌تواند عمر آن‌ را برای خانه همیشگی کند.

بیشتر مالکینی که به تعمیرات آسان نماهایی با پوشش ونیر عادت کرده‌اند، نسبت به تعمیر نما با پوشش چوب مردد هستند. نکته ی قابل توجه در تعمیرات نمای خارجی، همچون دومینو عمل کردن آن است به این معنا که تعمیر قسمتی از نما بقیه‌ی آن‌ را ناپایدار کرده و در نهایت منجر به تعمیر بقیه قسمت‌های نما می‌شود.

اره

مهم‌تر از همه، در تعمیر نما جای هیچ نوع اشتباهی هر چند کوچک وجود ندارد. ممکن است آب باران یا عناصر دیگر به نحوه‌ای به زیر نما نفوذ پیدا کرده و حتی  فراتر از نما رفته و به دیوارها صدمه وارد کند. خوشبختانه تعمیرات نمای چوب ارزان و راحت است و به آسانی می‌توانید خودتان آن را انجام دهید.

ابزارآلات مورد نیاز برای تعمیر نمای چوبی

  • چاقو سوئیسی
  • اهرم بلند
  • چکش
  • فارسی بر برقی
ابزارآلات
  • گونیا
  • مداد نجاری
  • ابزاری همه کاره مجهز به تیغه‌ی چوب
  • عینک ایمنی
  • ماسک
  • متر اندازه گیری
ابزارآلات
  • چوب جایگزین یا بلوک‌های چوب سیمان
  • میخ استیل(2 تا 2.5 cm طول)
  • درزگیر مخصوص فضای باز
  • پرایمر و رنگ مخصوص فضای باز

تعمیر یک تخته چوب ساده در نما

آسیب وارده بر نما به آرامی در عمق نفوذ می‌کند. تمامی تخت‌چوب‌های نما با رنگ پوشش داده می‌شوند که معمولاً طی سال‌ها لایه لایه روی هم قرار گرفته‌اند و احتمالاً ماده درزگیری شیارها در هر چهار طرف به لایه‌های زیرین نفوذ کرده باشد. میخ نیز، بالا و پایین تخته‌های مجاور وخود تخته‌چوب آسیب دیده را سوراخ کرده و همین اتصالات کار شما را سخت می‌کند زیرا باید بدون آسیب رساندن به اطراف تخت چوب آسیب دیده آن را بیرون آورده و قطعه‌ای با همان ابعاد برش داده و به جای آن بگذارید.

قسمتی که در دست تعمیر است را نشانه‌گذاری کنید

در موارد نادر شاید بخواهید تمام طول یک تخته‌چوب در نما را خارج کنید اما معمولاً تا زمانی که بتوانید قسمت آسیب دیده را بدون آسیب به بقیه‌ی تخته‌ها خارج کنید، غیر ضروری است.

قسمتی را تا حدود 30 cm از بخش آسیب دیده انتخاب کنید. از گونیا استفاده کرده و از پایین بخش آسیب دیده یک خط عمودی با مداد نجاری بکشید. این کار را برای هر دو طرف قسمت آسیب دیده انجام دهید.

قسمت درزگیری و رنگ شده را برش دهید و خارج کنید

با استفاده از چاقو سوئیسی قسمت رنگ شده و درزگیری شده را برش بزنید تا اتصال آن با با تخته‌های مجاور از بین برود. چاقو را تا عمقی فرو کنید که مطمئن شوید اتصالات را از بین برده‌اید. ممکن است احتیاج به چندین برش داشته باشیم. تیغه ها را دائم تغییر دهید و برش را تا کمی جلوتر از نقطه‌ی علامت گذاری شده پیش ببرید.

برش عمودی بزنید

یک ابزار چندکاره‌ی برقی برای برش‌های عمیق خیلی مناسب است. به‌طور کلی ابزارهای چند کاره مصرف خانگی بالایی داشته و خرید آن خالی از لطف نیست. تیغه‌ی ابزار را در جای درست آن بزنید. بعد از به چشم زدن عینک ایمنی و استفاده از ماسک برای اسنشاق نکردن گرد و خاک ابزار خود را روشن کرده و شروع به زدن برش عمودی کنید. دقت کنید تا برش در جایی مناسب شروع شود و در جای مورد نظر برش را قطع کنید.

پیچ ها را خارج کنید

اهرم را در فاصله‌ی بین قسمت‌های آسیب دیده و قسمت‌های سالم بگذارید سپس آن را به جلو و عقب حرکت دهید. این کار باعث می‌شود سر میخ‌ها بیرون بیاید و شما می‌توانید به راحتی آن‌ها را با پنجه چکش خود بیرون بکشید و قسمت آسیب دیده را خارج کنید.

تخته چوب جدید را برش دهید

از تخته چوب قبلی به‌عنوان قالب روی الوار جدید استفاده کنید و با یک فارسی بر آن را برش دهید.

قطعه چوب جدید را با میخ جای‌گذاری کنید

قطعه چوب را بالا گرفته و در زیر قطعه‌ی مجاور بالای آن بگذارید مطمئن شوید که سطح صاف را روی سطح زیرین گذاشته‌اید. با یک پیچ گوشتی شارژی و پیچ و میخ تخته چوب جدید را در جای اصلی آن محکم کنید. چون ممکن است در طول زمان این اتصالات از بین برود از میخ کاری بیشتری در قسمت بالایی استفاده کنید. در انتهای 1.5 سانتی پایینی لبه‌ی تخته چوب قرار گیرید تا از سوراخ کاری موجود برای تخته چوب اطمینان حاصل کنید.

سپس، قسمت انتهایی و پایینی قطعه چوب را میخ‌کاری کنید. برای این کار در همان قسمت لبه‌ی کار جای گیرید تا مطمئن شوید اتصال تا تخته چوب مجاور پایین کار پیش رفته است.

قطعه کار را رنگ بزنید و درزگیری کنید

شکاف‌های افقی را درزگیری کنید و برای شکاف‌های عمودی، ماده درزگیر را به شکاف‌ها وارد کرده و با استفاده از انگشت خود آن را گسترش دهید. بعد از اینکه به طور کامل درزگیری کردید، پرایمری به کار زده و با استفاده از رنگی که برای پوشش خارجی انتخاب کرده‌اید قطعه کار را رنگ کنید و چون قطعه کار جدید است حداقل دوبار آن را رنگ کنید.

به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا