دکوراسیون و معماری

مقایسه کف پوش وینیل و لمینت

ممکن است در انتخاب بین کف پوش لمینت و وینیل به دردسر بیفتید زیرا هر دو محصول بادوام و کم هزینه هستند و به راحتی می‌توانید خودتان در پروژه‌های خانگی از آنها استفاده کنید. از همه مهمتر این که ظاهر بسیار شبیه به یکدیگر دارند مخصوصا زمانی که لمینت را با کف پوش وینیل لاکچری یا (LVF) مقایسه می‌کنیم. کف پوش وینیل (LVF) مثل برخی از کف پوش های لمینت شباهت زیادی به چوب طبیعی و یا سنگ طبیعی دارد. درست است که این دو نوع کف پوش شباهت ظاهری زیادی به هم دارند اما اگر بر پایه یکسری ضوابط خاص به آنها نگاه کنیم دو جنس کف پوش کاملا متفاوت هستند. در این مقاله به مقایسه کف پوش وینیل و لمینت خواهیم پرداخت.

خرید تیغ فاوق و زبانه
کف پوش وینیل

مقایسه کف پوش وینیل و لمینت

تفاوت‌های زیادی در ویژگی‌ها، ترکیب، ظاهر و کاربرد این دو محصول وجود دارد که آنها را از این جهات با یکدیگر مقایسه خواهیم کرد.

ترکیب

کف پوش وینیل 100 درصد مصنوعی است. در ورقه وینیل و کاشی وینیل استاندارد لایه اصلی از جنس فایبرگلاس است که با وینیل فایبرگلاس و روان کننده روکش شده است. ورقه نهایی چاپ شده و با یک لایه چاپی سطحی برجسته شده است. روی این لایه یک یا چند لایه (wear layer) نیز به کار برده می‌شود که معمولا لایه سختی از پلی اورتان بدون جلا است. وینیل ورقه ای را “وینیل انعطاف پذیر” هم می‌گویند. 

کف پوش تخته‌ای وینیل نیز به کف پوش وینیل لاکچری (LVF) معروف بوده و 100 درصد مصنوعی است؛ اما لایه هسته‌ای وینیل PVC ضخیم‌تر و چند لایه است. وینیل لاکچری به شکل تخته‌ای و کاشی بوده و گاهی اوقات LVP یا LVT نیز نامیده می‌شود. روش نصب کف پوش وینیل به شکل چسبی است؛ اما مثل کفپوش لمینت به شکل اتصال نیز نصب می‌شود. 

ضخامت وینیل از 1.5 میلی‌متر برای وینیل ورقه ای تا 5 میلیمتر برای تخته‌های وینیل لاکچری (LVF) است و به همین دلیل از کف پوش لمینت نازک‌تر هستند. 

کف پوش لمینت از نظر ظاهری و روش نصب شباهت زیادی به تخته وینیل لاکچری (LVF) دارد اما تفاوتشان در این است که سطح آن از جنس لمینت پلاستیک سخت با لایه چاپی است در حالی که لایه هسته از جنس نئوپان سخت است. نئوپان سخت محصولی است که از پیوستن ضایعات چوبی با رزین ملامین ساخته شده است. ضخامت کلی تخته لمینت 6 الی 12 میلی متر است. 

ظاهر

در گذشته مقایسه کف پوش وینیل و لمینت و تشخیص تفاوت لمینت و وینیل کار آسانی بود. کف پوش وینیل به شکل ورقه‌ای با طرح چاپی بود که ظاهر آن به شکل کاشی سرامیک طراحی شده بود. کف پوش تخته ای لمینت با طرح شبه چوب ساخته می‌شد اما ظاهر مواد پلاستیکی داشتند. اما کف‌پوش لمینت و وینیل لاکچری مدرن ظاهری شبیه، چوب، سنگ و سرامیک دارد. این محصول سطوحی با طراحی سه بعدی نیز دارد؛ مثل فرم‌هایی که شبیه چوب سخت ” hand scraped” هستند. 

هر دو نوع کفپوش ارزان‌تر از کاشی‌های سرامیک، چینی یا چوب سخت است اما کیفیت ظاهری آنها نسبت به چند سال گذشته بهتر شده است. درست است که کف پوش وینیل ارزان‌تر است اما هنگام مقایسه کف پوش وینیل لاکچری با لمینت نمی‌توان گفت کدام یک بهتر از دیگری است. 

مقاومت در برابر آب

هنگام مقایسه کف پوش وینیل و لمینت در زمینه مقاومت در برابر آب می‌توان گفت کف پوش وینیل انتخاب بهتری است. تمام کف پوش های وینیل از جمله وینیل ورقه‌ای، کاشی وینیل و وینیل لاکچری از مواد 100 درصد ضدآب ساخته شده‌اند. در حمام و مکان‌های مرطوب مثل زیرزمین مواد کف پوش وینیل انتخاب خوبی است. کف پوش ورقه‌ای وینیل که به شکل رولی با عرض 3.5 متر عرضه می‌شود نیازی به درزگیری ندارد و به همین دلیل به عنوان یک کف پوش ضدآب انتخاب خوبی برای مکان‌های مرطوب است. 

تولیدکنندگان کف پوش لمینت تلاش می‌کنند مواد ضدآب تولید کنند اما به استثناء یکسری از محصولات آزمایشی تمام انواع این محصول دارای هسته نئوپان هستند و از آنجا که نئوپان یک محصول چوبی است اگر در معرض رطوبت قرار بگیرد متورم می‌شود. برای حمام خانگی و مکان‌هایی که در معرض رطوبت هستند استفاده از کف پوش لمینت اشتباه است. برخی از کارخانجات تولید کف‌پوش لمینت تاکید کرده‌اند که از محصول در طبقه زیرزمین استفاده نشود. برای مکان‌های مرطوب، کف پوش های ضدآب مثل وینیل یا کاشی سرامیک بهترین انتخاب است. 

انتخاب کف پوش در مناطقی که ممکن است در معرض رطوبت قرار بگیرند مثل: آشپزخانه، سرویس بهداشتی، حمام، رختشوی خانه، اتاق رختکن و راهروی ورودی خانه کمی سخت است. اگر لکه‌های آب و رطوبت را خیلی زود تمیز و خشک کنید می‌توانید از کف پوش لمینتی که تحت عنوان کف پوش ضدآب به بازار عرضه می‌شوند استفاده کنید. آنچه برای کف‌پوش لمینت خطرناک است قرار گرفتن طولانی مدت آب روی آن است که باعث می‌شود آب به درزهای لمینت نفوذ کرده و وارد هسته نئوپان شود. 

مناسب برای پروژه‌های DIY

کف پوش ورقه‌ای وینیل برای نصب در پروژه‌های DIY سخت است؛ اما تخته وینیل لاکچری نسبتا آسان است و به همین دلیل است که وینیل لاکچری شهرت و محوبیت زیادی پیدا کرده است. کف پوش لمینت با روش نصب قفل و کلیلک هم نسبتا آسان است. در واقع این روش نصب آسان باعث شده است که مردم علاقه و گرایش زیادی به کف‌پوش لمینت پیدا کنند زیرا خانه را شبیه چوب سخت طبیعی می‌کند. 

یکی از امتیازهای کف پوش تخته ای لمینت این است که سیستم نصب قفل و کلیک محکم‌تر و ایمن‌تر از سیستم اتصال در کف پوش وینیل لاکچری است. اره گردبر یا اره میزی مجهز به تیغه با دندانه‌های ریز و یا حتی اره دستی هم به راحتی تخته‌های لمینت را برش می‌دهد. 

اگر تصمیم به نصب وینیل ورقه ای دارید اگر در نصب حرفه‌ای باشید موفق‌تر خواهید بود زیرا هم روشی سریع است و هم ارزان. 

ارزش ملک

در مقایسه کف پوش وینیل و لمینت باید به بعد اقتصادی استفاده از آنها خصوصا در طولانی مدت است. یکی از امتیازهای کف پوش لمینت برتری آن نسبت به نوع وینیل در افزودن ارزش ملک است. در سالهای اخیر شهرت و اعتبار کف پوش وینیل مخصوصا با آمدن کف پوش وینیل لاکچری بالا رفته است. اما از آنجا که خریداران ملک انتظار دیدن کف پوش وینیل را در حمام دارند نگاه انتقادآمیزی به این نوع کف پوش در اتاق پذیرایی خواهند داشت؛ حتی اگر از کف پوش وینیل لاکچری با کیفیت استفاده شده باشد. 

درست است که کف پوش لمینت اعتبار و شهرت چوب سخت خالص، چوب سخت مهندسی شده یا کف پوش کاشی سرامیکی را ندارد اما معمولا خریدار ملک را ناامید نمی‌کند. این محصول در ویژگی‌هایی چون کنده کاری، ظاهر و سیستم اتصال، پیشرفته‌تر از کف پوش وینیل لاکچری است. 

راحتی و صدا

این محصول در مقایسه با نوع چوبی حس خشکی را به پاها منتقل می‌کند؛ به علاوه صدای بیشتری تولید می‌کند. اما الحاق یک لایه زیرپوشش فوم در زیر کف پوش هم حس خشکی و هم صدای کف پوش را کاهش می‌دهد. برخی از مردم معتقدند به علت این که کفپوش لمینت نسبت به نوع وینیل ضخیم‌تر بوده و دارای ترکیبی از مواد چوبی است لمس آن گرم‌تر و راه رفتن روی آن راحت‌تر است. 

کف‌پوش وینیل نسبتا سرد و راه رفتن روی آن سخت‌تر است؛ مخصوصا اگر روی بتن و یا کف پوش کاشی سرامیک نصب شود. یکی از مزایای کف پوش وینیل انعطاف پذیر بودن آن است به همین دلیل احتمال شکسته شدن ظروفی که روی کف پوش وینیل می‌افتد نسبت به کف پوش لمینت کم‌تر است. کف پوش هایی که انعطاف پذیر هستند صدای کمتری نیز تولید می‌کنند زیرا روی آن انعکاس صدای کمتری ایجاد می‌شود. 

عوامل محیطی

اگر استفاده از مصالح ساختمانی سبز “قابل بازیافت” برایتان مهم است کف‌پوش لمینت به علت داشتن مواد چوبی طبیعی در قسمت هسته نئوپان یک امتیاز محسوب می‌شود. برخی از کارخانجات، این محصول را با نشان  LEED MR4 ارائه میدهند اما در کف پوش لمینت لایه سطحی پلاستیکی به کار می‌رود و رزین ملامین استفاده شده در تولید لایه هسته‌ای مواد ساختمانی سبز “قابل بازیافت” نیست و ممکن است گازهای شیمیایی آزاد کند. 

کیفیت کف پوش وینیل نسبت به گذشته تغییر کرده است و امروزه برخی کارخانجات کف پوش هایی تولید می‌کنند که دارای نشان LEED و حداقل ترکیبات آلی فرار باشد. 

در مجموع می‌توان گفت هیچ کدام از این مواد به اندازه چوب طبیعی، لینولئوم و بامبو سازگار با محیط نیست اما  کف‌پوش لمینت به علت دارا بودن 90 درصد مواد چوبی امتیاز بیشتری نسبت به کف پوش وینیل دارد. 

به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا