دکوراسیون و معماری

انواع کابینت از نظر کاربرد و طراحی

یکی از موارد بسیار هیجان‌انگیز در نوسازی و بازسازی منازل بخش آشپزخانه و به‌ویژه کابینت‌ها هستند. کابینت به‌عنوان بخش غالب در آشپزخانه، نقش مهمی در حس و ظاهر کلی آن دارد و طرح و رنگی که برای کابینت انتخاب می‌کنید می‌تواند نمای کلی خانه و آشپزخانه را جان بخشد یا که آن را به کل نابود کند.

خوشبختانه با پیشرفت‌هایی که در زمینه‌ی دکوراسیون و طراحی داخلی و فن‌آوری‌های به کار رفته در آن حاصل شده، خریداران با گزینه‌های بی‌شماری روبرو هستند. اگرچه داشتن چنین دامنه‌ی گسترده‌ای از انتخابات امری خوشایند است، اما عدم آشنایی با انواع کابینت و گزینه‌های موجود کار را کمی دشوار می‌کند و حتی شاید به دلیل عدم آگاهی از وجود برخی گزینه‌ها، افراد موارد بهتر را انتخاب نکنند. از این رو تصمیم گرفتیم که در این مطلب راهنمایی در زمینه‌ی کابینت داشته باشیم و انواع مختلف آن را معرفی کنیم.

انواع کابینت موجود در بازار

کابینت در 2 نوع آماده و سفارشی وجود دارد. هر یک از انواع کابینت ویژگی و مزایای منحصر به خود را دارد که می‌توانید با توجه به بودجه و نیازتان یکی از آن‌ها را تهیه کنید.
در بین انواع کابینت، کابینت آماده کمترین هزینه را دارد اما انتخاب‌های خریدار هم محدود است. در کابینت‌ سفارشی مشتری می‌تواند از نوع چوب گرفته تا روکش و ویژگی‌های مختلف را بنا به سلیقه‌ی خود انتخاب کند.

انواع یراق آلات

کابینت آماده

استفاده از کابینت آماده راهی سریع و آسان برای تغییر جلوه و ایجاد ظاهری جدید برای آشپزخانه است. این نوع کابینت در سایزهای معین و رایج تولیدشده و تنوع بسیار کمی در نوع در، رنگ و روکش دارد. بعضی از تولیدکنندگان، کابینت آماده را در سبک، رنگ و روکش‌های متفاوت تولید کرده و در اسرع وقت در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌دهند که با این کار فرآیند بازسازی را تسریع می‌کنند. نمونه‌های چنین کابینت‌هایی را می‌توان در کابینت‌های حمام و دستشویی مانند روشویی و آینه یافت.

کابینت سفارشی

در کابینت‌های سفارشی مشتری می‌تواند نوع، روکش و طرح کابینت را انتخاب کند و درواقع بسیاری از افراد این نوع کابینت را ترجیح می‌دهند. طراحان توانمند با توجه به نیاز و سلیقه کاربر، این کابینت را طراحی کرده و تغییر می‌دهند؛ این بدان معناست که با استفاده از طرح‌های اولیه موجود، نقشه‌ی آشپزخانه و با توجه به ظرفیت‌های موجود فروشگاه کابینت، کابینت آشپزخانه طراحی شده و اجرا می‌شود.

انواع کابینت از نظر کاربرد و کارکرد

با بررسی انواع مختلف کابینت متوجه خواهید شد که آن‌ها در سه دسته کلی کابینت زمینی، دیواری و ایستاده طبقه‌بندی می‌شوند. در ادامه به بررسی کابینت زمینی و انواع مختلف آن پرداخته‌ایم.

کابینت زمینی

کابینت پایه که گاهی اوقات کابینت زمینی هم نامیده می‌شوند محکم و بادوام بوده و روی آن پیشخوان کابینت قرار می‌گیرد و گاهی هم کابینت‌های جزیره‌ای در میان آشپزخانه را تشکیل می‌دهند. در حمام و سرویس بهداشتی کابینت زمینی به عنوان پایه‌ای برای سینک روشویی یا محفظه‌ای برای نگهداری وسایل به کار می‌رود.

کابینت زمینی چیست؟

کابینت زمینی بهترین فضا برای نگهداری ظروف و وسایل آشپزخانه بوده و در کابینت‌های پایین بیشتر وسایلی قرار داده می‌شود که وزن سنگین‌تری دارد. با طبقه‌بندی داخل کابینت زمینی، اقلامی مانند ماهی‌تابه، قابلمه و دیگر وسایل آشپزی و نظافت به‌راحتی نگهداری می‌شوند. داخل کابینت را با قفسه‌های ساده، کشویی، چرخان، ریلی طبقه‌بندی کرده و حتی سطل زباله یا سبد لباس را در آن قرار می‌دهند. طراحی بعضی کابینت‌ها به‌گونه‌ای است که در قسمت پاخور آن یعنی فضای بین کابینت زمینی و کف آشپزخانه که خالی بوده، کشو قرار می‌دهند تا از فضای خالی به نحو احسن استفاده شود. کابینت‌هایی که مستقیماً به دیوار متصل می‌شوند پاخور ندارند و قسمت زیر آن‌ها خالی است.

انواع کابینت زمینی

کابینت زمینی انواع مختلفی دارد که در ادامه تنها به بررسی انواع رایج آن در آشپزخانه و سرویس بهداشتی می‌پردازیم.

کابینت زمینی آسان بازشو

وسط این کابینت طبقه‌ای میانی داشته و روی در کابینت قفسه‌بندی باریکی مانند در یخچال وجود دارد که دسترسی به اقلام پرکاربرد را آسان می‌کند.

کابینت زمینی ریلی

کابینت ریلی برای نگهداری اقلامی پراستفاده که باید دم دست باشند، استفاده می‌شود. قفسه‌بندی این بخش از کابینت دارای نرده‌هایی است که هنگام بیرون کشیدن و حرکت روی ریل از افتادن اقلام در آن جلوگیری می‌کند.

کابینت ریلی

کابینت زمینی 2 کشویی

این نوع کابینت پیدا کردن اشیا را راحت می‌کنند و مواردی را در آن قرار می‌دهید که پراستفاده هستند و لازم نیست هربار برای پیدا کردن آن‌ها کل کابینت‌ها را بگردید.

کابینت دو کشویی

کابینت زمینی قفسه باز

این کابینت در نداشته که این ویژگی برای نگهداری و یا نمایش دکوری اقلام تزیینی بسیار مناسب است.

کابینت قفسه باز

کابینت زمینی کنجی

اگرچه استفاده از کابینت‌هایی که در کنج آشپزخانه قرار می‌گیرد ممکن است کمی دشوار باشد اما برای استفاده بهینه از فضای آشپزخانه گزینه‌ای بسیار ایده‌آل است.

کابینت گوشه

کابینت زمینی سوپر

کابینت سوپر قهرمان انواع مختلف کابینت‌های زمینی است که در انواع مختلف با ساختارهای کشویی ارائه شده و فضای بسیار زیادی را در محفظه‌ی اصلی و همچنین درها فراهم می‌کنند.

کابینت سوپر

کاربرد کابینت زمینی

این کابینت امکانات جدیدی در تمام اتاق‌های خانه مثل آشپزخانه، سرویس بهداشتی و حتی اتاق کار فراهم کرده است.

کابینت جزیره ای

استفاده از قفسه باز در طراحی کابینت جزیره‌ای آن را کاربردی‌تر کرده و می‌توانید از آن برای نگهداری کتاب آشپزی استفاده کنید. با استفاده از کابینت ریلی می‌توانید مواد اولیه آشپزی را دم دست داشته و با استفاده از سوپر کابینت، فضایی بیشتر برای نگهداری وسایل آشپزی‌تان ایجاد کنید.

کابینت جزیره ای

مبلمان زیر پنجره و کابینت زمینی

استفاده از کشو زیر پنجره برای ساختن مبلمان زیر پنجره در هر فضایی از آشپزخانه تا اتاق نشیمن، بسیار ایده‌آل است.

کابینت پنجره ای

سطل بازیافت و زباله در کابینت زمینی

در طراحی و طبقه‌بندی بعضی از کابینت‌های زمینی، سطل زباله متحرک قرار می‌دهند و از آن برای جمع‌آوری مواد بازیافتی یا زباله استفاده می‌کنند. استفاده از این ویژگی علاوه بر راحتی در استفاده، سطل زباله و بازیافت را مخفی می‌کند.

کابینت سطل زباله

کابینت زمینی با کشوهای بزرگ

استفاده از کشو در آشپزخانه برای نگهداری هر چیزی از ماهی‌تابه و قابلمه گرفته تا دستمال و رومیزی مناسب است. حتی برای دسترسی آسان‌تر به بطری آب و آبمیوه می‌توانید آن را درون این کشو بزرگ قرار دهید.

کابینت کشویی

کابینت زمینی در سرویس بهداشتی

استفاده از کابینت زمینی برای مخفی کردن و نگهداری مواد شوینده و صابون، ایده‌ای بسیار هوشمندانه بوده اما این دسترسی سریع ممکن است مشکل‌ساز باشد؛ به همین جهت در هنگام استفاده از آن باید مواظب باشید تا ظرفی زمین نیافتد.

کابینت سرویس بهداشتی

کابینت دیواری

کابینت دیواری که گاهی به آن هوایی هم گفته می‌شود به کابینتی گفته می‌شود که به دیوار متصل شده و درست بالای کابینت زمینی قرار می‌گیرد. کابینت دیواری در تغییر دکوراسیون نقش مهمی داشته و علاوه بر کاربردی بودن، جلوه‌ای زیبا به آشپزخانه، حمام، سرویس بهداشتی یا حتی اتاق نشیمن می‌بخشد.

بخش‌های مختلف کابینت دیواری

کابینت دیواری بخش‌های مختلف و متنوعی دارد، با ما همراه باشید تا در ادامه با برخی نمونه‌های پرکاربرد آن آشنا شویم.

ریل ادویه‌جات کشویی

بدون شک پیدا کردن ادویه در کابینت دیواری کاری بسیار دشوار است و گاهی موفق نخواهید شد آن را پیدا کنید اما استفاده از قفسه‌هایی که بیرون می‌آیند کار شما را بسیار آسان‌تر خواهد کرد.

ریل ادویه

محفظه‌ی لوازم برقی آشپزخانه با در گاراژی

استفاده از این درها برای کابینت‌هایی که زیاد از آن استفاده نمی‌کنید و به‌نوعی تبدیل به انباری برای وسایل و لوازم آشپزخانه شده‌اند بسیار کاربردی و ایده آل خواهد بود.

کابینت گاراژی

کابینت دیواری با دسترسی آسان

برای ایجاد دسترسی بهتر فضای داخل کابینت را به 3 قسمت تقسیم کرده و روی در آن قفسه‌هایی کوچک قرار می‌دهند که برای نگهداری اقلام بزرگ و کوچک ایده‌آل است.

کابینت دیواری

کابینت دیواری کنجی همراه با طبقه چرخان

استفاده از طبقه‌های چرخان گرد برای کابینت گوشه آشپزخانه مشکل پیدا کردن وسایل از کابینت‌ کنجی را برطرف می‌کند.

کابینت گوشه

درهای الکترونیکی

کابینت‌ دیواری با در الکترونیکی به‌صورت لمسی بوده و به‌آسانی باز و بسته می‌شوند. این کابینت بیشترین دسترسی به اقلام را برای شما ایجاد می‌کند.

کابینت برقی

کاربرد کابینت دیواری

کاربرد کابینت دیواری چیزی بیش از نگهداری مواد غذایی و ظرف و ظروف است که در ادامه به بررسی برخی از آن‌ها می‌پردازیم.

سرویس بهداشتی

استفاده از کابینت دیواری بالای روشویی برای ایجاد جلوه‌ای زیبا برای محیط‌های کوچک بسیار ایده‌آل است.

کابینت سرویس بهداشتی

میز تلویزیون

فضای دور تلویزیون، کنسول بازی را با کابینت دیواری تزیین کنید. ایده استفاده از قفسه باز برای نگهداری کتاب و بازی‌ها بسیار عالی است. هم‌چنین استفاده از کابینت زمینی به‌عنوان ویترینی برای شومینه یا تلویزیون بسیار ایده‌آل است.

کابینت تلویزیون

دفتر خانگی

در طراحی و تزیین فضای بالای میز کار از کابینت دیواری با قفسه باز یا درهای معمولی یا جک‌دار که به‌صورت عمودی باز می‌شوند استفاده کنید تا از فضای اتاق کار به نحو احسن استفاده کرده باشید.

کابینت اتاق

کابینت ایستاده

کابینت ایستاده که به آن سوپرمارکتی هم گفته می‌شود محلی برای نگهداری و ذخیره کردن اقلام گوناگون بوده و برای ایجاد جلوه‌ای عمودی (متفاوت) در فضا بسیار ایده‌آل است. طول کابینت ایستاده معمولاً بین 215 تا 245 سانتی‌متر است. کابینت ایستاده از نظر ارتفاع و میزان فضای داخلی بزرگ‌تر از انواع کابینت‌ها بوده و آن‌ها را به دستاوردی مهم در کابینت‌سازی تبدیل کرده است.

انواع کابینت ایستاده

کابینت ایستاده انواع مختلفی دارد که در ادامه به بررسی برخی از آن‌ها می‌پردازیم.

کابینت دیواری عادی

طراحی کابینت ایستاده، بسته به نوع آن کاملاً متفاوت بوده و داخل آن را می‌توان با آویز، قفسه، یا حتی کشو برای نگهداری اقلام کوچک تزیین کرد. حتی می‌توان داخل در کابینت ایستاده قسمتی برای یادداشت ایجاد کرد (مانند عکس) یا با استفاده از انواع قفسه‌بندی‌ها آن را به سوپر کابینت تبدیل کرد.

کابینت فر و مایکرویو توکار

کابینت برای فر و مایکرو ویو توکار در ابعاد و ساختارهای گوناگون تولید می‌شود و می‌تواند مدل‌های مختلف این وسایل را در خود جای دهد. درواقع این کابینت به همراه فرهای توکار یکی از مولفه‌های اصلی آشپزخانه‌های مدرن است.

کابینت فر توکار

کابینت سوپرمارکتی ریلی

این کابینت دارای قفسه‌های باریکی است که با قرار دادن اقلام ضروری که حین آشپزی به آن نیاز دارید، دسترسی راحت‌تری خواهید داشت.

کابینت سوپر

سوپر کابینت ایستاده

این کابینت علاوه بر دارا بودن فضایی بسیار بزرگ برای نگهداری اقلام مختلف، امکان دسترسی آسان به آن‌ها را نیز فراهم می‌کند.

کابینت سوپر

کاربردهای کابینت ایستاده

کابینت ایستاده تغییرات عظیمی در آشپزخانه و حتی قسمت‌های دیگر آشپزخانه ‌ایجاد کرده است که در ادامه به نمونه‌ای از آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

جاکفشی و کمد شال و کلاه

استفاده از کابینت ایستاده به‌عنوان جاکفشی برای نگهداری و منظم کردن کفش‌های افراد خانواده بسیار ایده‌آل است. می‌توانید قسمت بالای جاکفشی را به محلی برای نگهداری کلاه، کت، کیف و … اختصاص دهید. هم‌چنین کشوهای عمیق برای نگهداری دستکش و روسری مناسب است.

ایجاد جلوه‌ای با شکوه

با تزیین قسمت تاج کابینت ایستاده، جلوه‌ای متفاوت و خیره‌ کننده ایجاد کنید و از این کابینت با شکوه برای تزیین هر قسمتی از خانه از آشپزخانه گرفته تا اتاق نشیمن استفاده کنید.

انواع درب کابینت

در کابینت در ظاهر و نمای بخش‌های مختلف خانه به ویژه آشپزخانه نقش به‌سزایی دارد. درواقع این در کابینت است که دیده شده و نمای کار را تغییر می‎دهد. خریدار برای انتخاب در کابینت با گزینه‌های بی‌شماری روبروست. این موضوع بدین معناست که در هنگام خرید کابینت شما در آن را انتخاب می‌کنید و باقی قسمت‌های آن در اکثر موارد یکسان است و مدل‌‌های مختلفی برای آن وجود ندارد.

انواع درب کابینت بر اساس نوع پنل

در کابینت بر اساس پنل (قسمت مرکزی در کابینت) به دو دسته پانل‌های برجسته و فرو رفته که گاهی به آن تخت هم گفته می‌شود، تقسیم می‌شود.

پنل برجسته

قسمت مرکزی این نوع در کابینت، از بقیه قسمت‌ها برجسته‌تر بوده و معمولاً برای طراحی لبه خارجی آن از نقوش برجسته استفاده می‌کنند تا استایلی خاص ایجاد کنند. این نوع در کابینت بیشتر در طرح‌های سنتی به کار می‌رود.

پنل برجسته

پنل فرو رفته یا تخت

در این نوع کابینت قسمت مرکزی آن در مقایسه با قسمت‌های دیگر فرورفته و پایین‌تر قرار دارد و لبه آن‌ها بالاتر از سطح مرکزی بوده که استایل مشخصی را ایجاد می‌کند. از این نوع پنل بیشتر در طراحی‌های مدرن استفاده می‌شود.

پنل فرورفته

مدل قرارگیری درب کابینت روی بدنه

درهای کابینت معمولاً به دو صورت روی کابینت قرار می‌گیرند: پوشش کامل یا نسبی.

پوشش کامل

در مدل پوشش کامل، در کابینت کاملاً روی قاب کابینت را پوشانده و درهایی که کنار یا زیر هم هستند به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که دقیقاً لبه به لبه هم هستند و تنها شاید بخش بسیار کوچکی از قاب کابینت دیده شود. این درها ظاهری یکدست و ساده ایجاد می‌کنند.

کابینت تخت
پوشش کامل در کابینت روی بدنه

پوشش نسبی

برخلاف درهای کامل این در تنها قسمتی از قاب کابینت را می‌پوشاند و در طرح‌های قدیمی و سنتی به کار می‌رود.

کابینت برجسته
پوشش نسبی در کابینت روی بدنه

فرو رفته یا مماس با بدنه

در اکثر کابینت‌ها به نحوی ساخته می‌شوند که در، خارج از قاب کابینت قرار گیرند اما در بعضی از انواع کابینت‌ در، داخل قاب کابینت قرار می‌گیرد. سایز در‌هایی که در چهارچوب کابینت قرار می‌گیرند کمی کوچک‌تر از بقیه درها است. ساخت این نوع در‌ نیاز به‌ دقت بالایی دارد زیرا باید دقیقاً داخل قاب کابینت قرار بگیرد تا مشکلی برای باز و بسته شدن آن‌ پیش نیاید.

کابینت مماس با بدنه
در کابینت مماس با بدنه

درب کابینت مماس با بدنه همراه با شیار

در حالتی که در کابینت با بدنه مماس است یکی از طرح‌های جذاب حالت برجسته است که در آن با لبه با شیارهایی تزیین می‌شود و به جهت سخت بودن تمیز کردن آن برای افراد وسواسی چندان مناسب نیست. این طرح نشان از هنر و خلاقیت خاص سازنده بوده و شکوه خاصی به کابینت می‌دهد.

کابینت
طرح شیار برجسته در حالت مماس

طرح‌های مختلف درب کابینت

  • درب‌های قوس‌دار یا کمانی: ساخته‌شده از پانل‌های برجسته با تاج منحنی شکل در قسمت بالا
کابینت کمانی
  • درب کلیسایی: ساخته‌شده از پانل‌های برجسته با تاج منحنی شکل به سبک قرون وسطی در قسمت بالا
کابینت کلیسایی
کلیسایی
  • درب شیکر: یکی از طرح‌های محبوب که از 5 تکه تشکیل شده و در قسمت میانی قرو رفته است.
کابینت
  • درب تخت: در این طراحی از پنل‌هایی استفاده می‌شود که نه برجسته هستند و نه فرورفته
کابینت تخت
  • شیارهای عمودی (Beadboard): با پانل‌های دکوری و خط‌های عمودی تزیین شده است.
کابینت بیدبورد

انواع کشوی کابینت

کشوی کابینت در مدل‌ها و انواع مختلفی ساخته می‌شود. اگر قصد انتخاب کابینت کشویی برای خانه‌تان را دارید با ما همراه باشید تا درباره انواع آن‌ها و تفاوت‌هایشان بیشتر بدانید.

طرح‌های مختلف کشوی کابینت

کشوی کابینت انواع مختلفی دارد که محبوب‌ترین آن‌ها پنج تکه و تخت است. رویه کشو کابینت با توجه به مدل رویه کابینت‌های دیگر آشپزخانه انتخاب شده و با آن هماهنگی دارد. اندازه کشو با توجه به فضای آن متفاوت است. برای مثال بعضی طرح‌ها برای کشوهای کوچک مناسب نیست و باید از رویه تخت در آن‌ها استفاده کرد.

درمیان تمام کابینت‌ها، کابینت کشویی دارای انواع مختلفی بوده تا هر کس بنا به نیاز، نوع مخصوص خود را در آشپزخانه استفاده کند.

کشوی پنج تکه

رویه این کشو از 4 تکه که قاب را تشکیل داده و یک پانل‌های مرکزی که می‌تواند به‌صورت برجسته یا تخت باشد، تشکیل شده است.

کشو 5 تکه

کشوی کابینت تخت

کشوی تخت بسیار ساده و یکدست بوده و جلوه‌ای مینیمال دارد.

کشوی تخت

اصطلاحات مربوط به کشوی کابینت

  • آرام بند: لولایی است که از محکم بسته و کوبیده شدن کشو جلوگیری کرده و برای کشو نوعی مزیت محسوب می‌شود. این مکانیسم در اکثر مواقع در لولا یا ریل کشو جاسازی می‌شود و سوییچ روشن و خاموش دارد.
  • ریل کشو: ریل کشو برای نگهداری کشو و باز و بسته شدن آن کاربرد دارد و دو نوع مختلف دارد که یکی در قسمت زیر و دیگری در کناره‌ها قرار می‌گیرد ساخته می‌شود و حداکثر تا ¾ اندازه کشو باز می‌شود.

انواع کابینت کشویی

شاید فکر کنید کشو فقط یک وسیله ساده است اما کشو انواع مختلفی دارد که هرکدام برای منظوری خاص طراحی می‌شود که شاید تا به حال به آن فکر نکرده باشید. در ادامه با انواعی از آن‌ها آشنا خواهید شد:

کشو کنجی

شاید گوشه آشپزخانه در نظر بعضی افراد به حفره‌ای سیاه شباهت داشته و عملاً کارایی خاصی نداشته باشد، اما با طراحی‌های جدید می‌توانید از کشوهای کنجی برای دسترسی مناسب استفاده کنید و از فضا استفاده بهتری داشته باشید.

کشو کنجی

کشو مخصوص نگهداری ظروف

این کشوها با داشتن تکه‌های چوبی میخ مانند درون چوب، فضایی برای نگهداری ظروف فراهم کرده که از سر خوردن آن‌ها جلوگیری می‌کند. با داشتن چنین کشویی دیگر نیاز به بلند کردن تعداد زیادی ظرف سنگین نداشته و می‌توانید آن‌ها را بسیار مرتب در این کشو بچینید.

کشوی ظروف

کشوهای گرم کن

با داشتن این کشو دیگر نگران سرد شدن غذا در مواقعی که اعضای خانواده دیر می‌رسند نباشید و خیالتان راحت است که در زمان رسیدن مهمانتان غذای شما گرم خواهد بود.

کشو گرم کن

کشوی قاشق چنگال

با قرار دادن قطعه چوبی ارگانایزر درون کشو فضای داخلی آن را تفکیک کنید و وسایل آشپزی‌تان را منظم درون آن قرار دهید. تقسیم فضای داخل کشو علاوه بر منظم کردن داخل کشو، امکان استفاده بهینه از فضا را فراهم می‌کند.

کشو قاشق

کشوهای U شکل مخصوص زیر سینک

این کشو با قرار گرفتن دور لوله و زیر سینک امکان استفاده بهینه از فضای زیر سینک را فراهم می‌کند.

به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

۴ نظر ثبت شده

    1. با سلام. ممنون از توجه شما. برای آشنایی با جدیدترین مدل های کابین می‌توانید مقالات زیر را بررسی کنید:
      ۲۰ مدل کابینت ملامینه + مزایا و معایب آن
      https://mag.sazokar.com/20-melamine-cabinets/

      جدیدترین طرح های کابینت ام دی اف در سال ۲۰۲۰
      https://mag.sazokar.com/latest-mdf-board/

      10 مدل مختلف کابینت ایرانی ببینید و ایده بگیرید
      https://mag.sazokar.com/latest-kitchen-cabinet-design-of-iran/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا