12 روش باز کردن انواع پیچ هرز
باز کردن پیچ هرز کار سختی است و حتی با پیچگوشتی برقی یا دستی نیز به سختی میتوان این کار را انجام داد. برای بازکردن انواع پیچها متههای مخصوصی در بازار وجود دارد که در مطلب بستن پیچ هرز با قلاویز چپ گرد به آن پرداختیم، اما علاوه بر آن روشهایی نیز وجود دارد که در صورت نداشتن این پیچهای مخصوص به مراتب کاربردیتر بوده و تاثیر بیشتری در سهولت روند کار دارد. ابزارهای مورد نیاز در این روشها ابزارهایی چون مته، انبر ، سیم ظرفشویی، پودر ساینده یا نوارهای لاستیکی بوده که غالبا در هر خانهای یافت میشود.
روش های باز کردن پیچ هرز
1.باز کردن پیچ آسیب دیده با پیچگوشتی دوسو
برای باز کردن پیچ سر فیلیپس آسیب دیده میتوانید از پیچگوشتی دستی دوسر استفاده کنید. پیچگوشتی دوسر را با زاویه کج با فشار زیاد داخل پیچ آسیب دیده فرو کرده و آن را باز کنید.
2.استفاده از مته بزرگتر از پیچ
زمانی که شیارهای سر پیچ از بین رفته و هرز میشود، بهترین گزینه استفاده از مته مخصوص باز کردن پیچهای بزرگتر است. متههای بزرگتر از پیچ فشار بیشتری را به پیچ وارد کرده و به چرخاندن آن کمک میکند.
3.باز کردن پیچ با انبر
مطمئنترین روش برای بازکردن پیچ آسیب دیده استفاده از انبر و به خصوص انبرقفلی است. حتی اگر سر پیچ بیش از حد آسیب دیده باشد، باز هم این روش موثر خواهد بود.
نکته: اگر با چوب سروکار دارید برای باز کردن پیچ های چوب آسیب دیده کافی است چند فرورفتگی کم عمق در اطراف سر پیچ ایجاد کنید.
4.پیچگوشتی دستی
یکی از بهترین گزینهها برای باز کردن پیچ آسیب دیده استفاده از پیچگوشتی دستی است. ابزار دستی نسبت به ابزار برقی مناسبتر است زیرا کنترل بیشتری روی دور و چرخش آن خواهید داشت.
5.سیم ظرفشویی
مشکل پیچ آسیب دیده چفت نشدن مته با آن است. در نتیجه مته بدون این که به پیچ گیر کند چرخش به دور خود خواهد داشت. یکی از راههای چفت کردن مته به پیچ آسیب دیده استفاده از سیم ظرفشویی است. سیم ظرفشویی را بین مته و سر پیچ قرار داده و پیچ را باز کنید.
6.روش کوبیدن پیچگوشتی با چکش
پیچگوشتی را روی سر پیچ آسیب دیده قرار داده و با چکش روی آن بکوبید تا مقداری فرورفتگی روی پیچ ایجاد شود. با این روش پیچگوشتی به سرپیچ قفل شده و آسانتر باز میشود.
7.روش استفاده از چسب
یکی دیگر از روشهای باز کردن پیچ آسیب دیده استفاده از چسب است. مقداری چسب مایع را روی سر پیچ ریخته و منتظر بمانید تا کاملا خشک شود. چسب داخل قسمتهای آسیب دیده پیچ را پر کرده و باعث میشود راحتتر بتوانید پیچ را باز کنید.
8.ایجاد شیار روی سرپیچ
با استفاده از فرز انگشتی یا ابزار چندکاره شیار کوچکی روی پیچ ایجاد کنید. شکاف را از وسط سرپیچ طوری ایجاد کنید که پیچگوشتی سرتخت به راحتی روی آن چفت شود. سپس پیچگوشتی را روی سر پیچ قرار داده و به راحتی آن را باز کنید.
9.روش استفاده از دستکش یا بادکنک
این روش شباهت زیادی به روش نوار لاستیکی دارد. یک تکه دستکش پلاستیکی یا بادکنک را جدا کرده و روی پیچ قرار دهید. سپس با استفاده از پیچگوشتی به راحتی پیچ را باز کنید.
10.پودر ساینده
هر چه اصطکاک بیشتری روی سر پیچهای هرز ایجاد کنید باز کردن آن آسانتر خواهد بود. مقداری پودر ساینده یا شن روی پیچ پاشیده و با پیچگوشی آن را باز کنید. در بیشتر موارد این روش مانع از سرخوردن پیچگوشتی روی سر پیچ آسیب دیده میشود.
11.روش استفاده از دریل
در این روش که مانند روش استفاده از متههای مخصوص پیچهای هرز است به یک عدد دریل همراه با ست مته نیاز دارید. مته باید کوچکتر از سر پیچ باشد. آن را در مرکز پیچ قرار داده و سوراخی به عمق 3 میلیمتر روی آن ایجاد کنید. سپس مته را باز کرده و سرپیچگوشی را به دریل نصب کنید. با سوراخی که روی پیچ ایجاد کردهاید به راحتی میتوانید آن را با سر پیچگوشتی باز کنید.
نکته: اگر سوراخ بیش از حد عمیق باشد، پیچ شکسته شده و خارج نمیشود.
12.نوار لاستیکی
زمانی که پیچ هرز میشود شیارهای روی سر پیچ از بین رفته و پیچگوشتی نمیتواند داخل شیارها قرار بگیرد. برای باز کردن این پیچها میتوان داخل شیارهای هرز شده را با وسایلی چون نوار لاستیکی یا ورقه آلومینیومی پر کنید. ورقه آلومینیومی یا نوار لاستیکی را روی پیچ قرار دهید. سپس مته را روی آن قرار داده و برخلاف جهت عقربههای ساعت بچرخانید.