نحوه بستن پیچ MDF و چوب با دریل بدون ترک خوردن
قطعا یکی از مواردی که شاید خیلی ساده به نظر برسد بستن پیچ با دریل است. همهی ما یک بار هم که شده در زندگی پیچی بستهایم و شاید آن را خیلی ساده بشماریم. با این حال در دنیای نجاری بستن پیچ داستان متفاوتی دارد و شاید چوب آنقدر که دیوار (همانطور که در مطلب دریل کاری روی دیوار توضیح دادهایم) با شما راه میاید، خیلی سر سازگاری نداشته باشد و با اولین پیچ چوب ترک بخورد یا اصلاحا بترکد. با ما همراه باشید تا نگاهی داشته باشیم به طرز صحیح بستن پیچ در چوب.
بستن پیچ بدون ترک خوردن چوب
شما میتوانید انواع پیچ را بدون استفاده از سوراخ راهنما یا با استفاده از آن ببندید. استفاده یا عدم استفاده از سوراخ راهنما تا حد زیادی به نوع کار و پروژهای که در دست دارید بستگی دارد اما اگر میخواهید پیچی بی عیب و نقص درون چوب ببندید میتوانید هربار ابتدا از سوراخ راهنما کمک بگیرید.
احتمالا اسم پیچ خودکار به گوشتان خورده و تصور میکنید برای بستن این پیچ نیازی به سوراخ راهنما نیست و البته بیشتر افراد هم برای استفاده از پیچ چوب سوراخ راهنما ایجاد نمیکنند اما اگر میخواهید پیچ کاملا مستقیم درون چوب فرو رود و ظاهری ایدهآل داشته باشد، سوراخ راهنما را ایجاد کنید. سوراخ راهنما با یک مته کوچکتر از سایز پیچ درون پیچ ایجاد شده و مسیری برای عبور پیچ خودکار از میان چوب ایجاد میکند. اندازه مته برای سوراخ راهنما به جنس چوب بستگی دارد؛ به این معنا که سایز مته در چوب سخت باید برابر اندازه پیچ چوب و برای چوب نرم سایز سوراخ راهنما باید نصف اندازه پیچ باشد.
اگر از پیچ برای بستن و اتصال دو قطعه استفاده میکنید، برای استحکام بیشتر بین دو قطعه میتوانید از چسب چوب کمک بگیرید و پیش از بستن پیچ مقداری چسب چوب درون سوراخ راهنما بریزید.
نکته: برای اتصال دو تکه چوب حتما از پیچ چوبی با اندازه مناسب استفاده کنید؛ زیرا طول پیچ اهمیت زیادی دارد. برای دانستن طول پیچ مناسب باید ضخامت هر دو تکه چوب را اندازه بگیرید؛ طول پیچ باید 4 میلیمتر کمتر از جمع ضخامت دو تکه چوب باشد تا بتواند در چوب به خوبی نفوذ کرده و دو قطعه را محکم کنار یکدیگر نگه دارد.
اگر از تخته چوب 2 × 4 استفاده میکنید نیازی به استفاده از سوراخ راهنما ندارید و تنها کافی است پیچ را مستقیما درون چوب ببندید. این روش بسیار سریع است حتی برای نتیجه بهتر میتوانید از پیچ خودکار هم استفاده کنید.
اگر از چوب سخت برای پروژه خود استفاده میکنید میتوانید این کار را با کمک یک دریل پیچ گوشتی قوی انجام دهید اما در پروژههای نجاری نفیس بهتر است این ریسک را نکنید و حتما از سوراخ راهنما کمک بگیرید مخصوصا در مواردی که میخواهید پیچ را در قسمت سر یا انتهای چوب ببندید.
سوراخ راهنما از خرد شدن چوب جلوگیری کرده به این ترتیب که الیاف پیچیده و در هم تنیده را جدا کرده و به دیواره سوراخ میچسباند. این عمل باعث شده تا پیچ به راحتی درون بافت چوب فرو رود و ارتباط قویتری ایجاد شود.
برای سوراخ کردن سوراخ راهنما به متهای نیاز دارید که قطر آن برابر یا کمتر از پیچ باشد و مته را به اندازه طول پیچ درون چوب فرو ببرید. نوک مته را روی چوب قرار داده و آن را روی نقطه مورد نظر فشار دهید سپس کلید دریل را بفشارید.
دقت داشته باشید که نیازی نیست فشار بیش از حد به مته وارد کنید فقط اجازه دهید تا مته با چرخش خود به آرامی درون بافت چوب فرو رود.
دقت داشته باشید که طول مته از چوب بیشتر نباشد و سر مته از سمت دیگر بیرون نیاید.
اگر میخواهید سر پیچ با چوب هم سطح باشد از پیچ سر تخت استفاده کنید. با استفاده از مته خزینه یک فرو رفتگی مورب در چوب ایجاد کنید تا محلی ایجاد شود که سر پیچ درون آن قرار بگیرد، با این کار ظاهر نهایی کار بسیار زیبا خواهد شد و حتی میتوانید روی آن را رنگ آمیزی کنید.
برای بستن پیچ میتوانید از دریل پیچ گوشتی یا دریل ساده استفاده کنید اما اگر این ابزارآلات را دم دست ندارید میتوانید از پیچ گوشتی و ابزار دستی استفاده کنید.
سر پیچ را درون سوراخ قرار دهید و تا جایی که امکان دارد آن را به صورت عمودی نگه دارید سپس کلید دریل را فشار دهید. اگر پیچ بسیار کوچک است میتوانید برای نگه داشتن آن از دم باریک استفاده کنید.
استفاده از پیچ با سایز مناسب
بیشتر افراد تصور میکنند هر چه سایز پیچ بزرگتر باشد، اتصال محکمتری ایجاد میشود؛ این باور تا حدودی درست و تا حدودی اشتباه است. پیچ بلند با قطر کم بهتر از پیچ کوتاه با قطر زیاد است. ضخامت پیچ با رزوه محاسبه میشود؛ بنابراین پیچ چوبی با رزوه درشت، ضخیم تر از همان نمره با رزوه کوچکتر است.
ترمیم جای پیچ در ام دی اف و چوب
معمولا با گذشت زمان پیچ شل میشود و حتی اصطکاک ناشی از حرکت و جابجایی باعث میشود پیچ از چوب بیرون بیاید. برای حل این مشکل میتوانید پیچ چوب را روی سطح فلزی صاف قرار دهید و با چکش چند ضربه آرام بزنید و سر پیچ را کمی خم کنید. با این روش دوباره پیچ درون چوب فرو رفته، لق نمیزند و بیرون نمیآید.
بیرون آوردن پیچ زنگ زده
پیچ زنگ زده علاوه بر ظاهر نه چندان زیبا، مقاومت کمی دارند. اگر با بیرون آوردن پیچ زنگ زده مشکل دارید؛ نوک داغ هویه را روی گل پیچ قرار دهید؛ گرما باعث انبساط فلز شده و وقتی سرد شد منقبض میشود که این کار بیرون کشیدن پیچ را آسانتر میکند.
امیدواریم با خواندن این مقاله اطلاعات کاملی درباره نحوه بستن پیچ در چوب بدون ترک خوردن و شکستن آن به دست آورده باشید. اگر نیاز به راهنمایی یا مشاوره در زمینه انتخاب و خرید پیچ و میخ دارید میتوانید به وبسایت فروشگاه سازوکار مراجعه کنید یا با کارشناسان ما تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند. هم چنین اگر تجربه یا سوالی در زمینه بستن چوب دارید در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
با سلام و عرض ادب
بسیار عالی مختصر و مفید بود
سپاس فراوان
سپاس از همراهی شما