تفاوت کارواش خانگی و صنعتی در چیست؟ بررسی کاربرد و ویژگیها
از زمان اختراع دستگاه کارواش و شویندههای پرفشار، شست و شوی خودرو و سطوح مختلف تا حد قابل توجهی آسانتر شده است. امروزه کارواشها در انواع و ابعاد مختلف و با ویژگیهای متفاوتی تولید میشوند. از لحاظ نوع کارایی و ویژگیهای فنی کارواشها به دو نوع خانگی و صنعتی تقسیمبندی میشوند. همانطور که از نام این دستگاهها مشخص است، هر یک برای مصارف خاصی مناسب هستند. در این مطلب قصد داریم در مورد تفاوت کارواش خانگی و صنعتی توضیح داده و کاربردهای هر یک را بررسی کنیم.
کارواش خانگی
به طور کلی کارواشها از جمله کارواشهای خانگی از فشار آب برای شست و شوی سطوح استفاده میکنند. آب برخلاف هوا قابلیت فشرده شدن ندارد. به همین دلیل وقتی آب تحت فشار مشخصی قرار میگیرد، به همان میزان به اطراف خود فشار وارد میکند. دستگاههای کارواش از این ویژگی آب برای شست و شوی سطوح مختلف با فشار بالا استفاده میکنند. نحوه کار با کارواش خانگی به گونهای است که میزان فشار آب و نوع پاشش جریان آن به طور کامل توسط کاربر قابل تغییر هستند.
دستگاه کارواش خانگی برای استفاده در مصارف سبک و خانگی طراحی شده است. اگرچه این دستگاه در بازار ایران با نام کارواش شناخته میشود، اما در سایر کشورها اصطلاح شوینده پرفشار را برای آن استفاده میکنند. از این دستگاه میتوان در بسیاری از کاربردهای خانگی مانند شست و شوی خودرو، پیادهرو، تراس، حیاط، نمای ساختمان، استخر و… استفاده کرد.
کارواشهای خانگی با موتورهای ذغالی یا دینامی تولید میشوند. در بین این دو نوع، کارواشهای دینامی برای مصارف سنگینتر و کارواشهای ذغالی برای مصارف سبک خانگی مناسب هستند. باید به این نکته توجه کنید که کارواشهای خانگی را نمیتوان برای مصارف صنعتی و سنگین استفاده کرد. موتور و سایر قطعات اصلی این دستگاه برای استفادههای مداوم و سنگین مناسب نیستند.
کارواش صنعتی
کارواشهای صنعتی به طور خاص برای مصارف صنعتی و کارهای سنگین از جمله شستشوی سطوح بزرگ و صنعتی از جمله سطوح ساختمانی، تجهیزات صنعتی، وسایل نقلیه و ماشینآلات سنگین طراحی شدهاند. این دستگاهها از قدرت و فشار بالای آب برای از بین بردن آلودگیها و کثیفیها استفاده میکنند.
دستگاههای کارواش صنعتی در صنایع و کاربردهای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند. از جمله کاربردهای این دستگاهها میتوان به شستشوی ساختمانها و سازههای صنعتی، تجهیزات صنعتی، وسایل نقلیه و ماشینآلات سنگین، شستشوی سطوح خارجی و داخلی ساختمانها و همچنین شستشوی محوطههای صنعتی اشاره کرد. در چنین مواردی استفاده از دستگاههای کارواش صنعتی میتوانند به افزایش بهرهوری و کاهش هزینههای شستشو در صنایع مختلف کمک کند. در ادامه به بررسی تفاوت کارواش خانگی و صنعتی میپردازیم.
تفاوت کارواش خانگی و صنعتی
تفاوت کارواش خانگی و صنعتی از چند جهت مختلف قابل بررسی است. در ادامه این تفاوتها را بررسی میکنیم.
موتور و منبع تغذیه
کارواشهای خانگی به طور کلی از انرژی برق و باتری برای به کار افتادن موتور دستگاه استفاده میکنند. در این بین کارواشهای شارژی معمولا کمتر رایج هستند. در این مدلها از باتریهایی با ولتاژ بالا برای به کار انداختن دستگاه استفاده میشود. با این حال این نوع کارواش بیشتر برای مصارف خانگی و سبک مناسب هستند. کارواشهای برقی برای به راه افتادن موتور به منبع برق شهری وابسته هستند. کارواشهای برقی در مقایسه با مدلهای شارژی موتور و فشار آب بیشتری داشته و برای مصارف سنگین مناسبتر هستند. به همین دلیل بسیاری از افراد خرید این مدل را ترجیح میدهند.
کارواشهای برقی با دو نوع موتور دینامی و ذغالی تولید میشوند. در مطالب گذشته به بررسی ویژگیها و تفاوت کارواش ذغالی و دینامی پرداختهایم. به طور کلی کارواشهای ذغالی اندازه کوچکتر و وزن کمتری دارند. به همین دلیل معمولا برای مصارف خانگی و سبک استفاده میشوند. این در حالی است که کارواشهای دینامی صرف نظر از وزن و ابعاد بیشتر، از لحاظ قدرت، ماندگاری و طول عمر نسبت به کارواشهای ذغالی برتری دارند.
کارواشهای صنعتی در دو مدل برقی و بنزینی تولید میشوند که مدلهای بنزینی معمولا در کارواشهای صنعتی رایجتر هستند. کارواشهای بنزینی از قدرت موتورهای احتراق داخلی برای به کار انداختن پمپ آب دستگاه استفاده کرده و جریان آب پرفشار تولید میکنند. این موتور که معمولا از نوع چهارزمانه است انرژی شیمیایی بنزین را به انرژی مکانیکی تبدیل میکند. سپس این انرژی مکانیکی به پمپ آب منتقل میشود. در این مرحله پمپ، جریان آب را از مجرایی باریک به بیرون هدایت کرده و باعث ایجاد جریان پرفشار آب میشود. به طور کلی موتورهای بنزینی در مقایسه با موتورهای برقی از قدرت بیشتری برخوردارند. به همین دلیل کارواشهای صنعتی فشار آب بالاتر و قدرت پاککنندگی بیشتری دارند.
فشار آب
یکی از اصلیترین موارد تفاوت کارواش خانگی و صنعتی در میزان فشار آل خروجی آنهاست. همانطور که اشاره شد تفاوت میزان فشار این دستگاهها به دلیل موتور، پمپ و قطعات داخلی متفاوت آنهاست. میران فشار آب کارواشهای صنعتی از حدود ۲۰۰ بار شروع شده و در برخی از مدلها به بالای ۱۰۰۰ بار نیز میرسد. این میزان فشار به این دستگاه امکان میدهد انواع آلودگیها و کثیفی، روغن، مواد شیمیایی و صنعتی و … را از روح سطوح مختلف جدا کند. البته باید هنگام استفاده از این دستگاه به این نکته توجه داشته باشید که این فشار بالای آن ممکن است رنگ و بافت برخی از سطوح را از بین ببرد. به همین دلیل استفاده از نازل، تنظیمات سرعت و فاصله مناسب تا سطح اهمیت بسیار زیادی دارد.
از سوی دیگر فشار آب کارواشهای خانگی در بیشترین حالت حدود ۲۰۰ بار است. این میزان فشار برای شست و شوی بسیاری از سطوح و مصارف رایج عمومی مناسب است. در صورتی که قصد شست و شوی خودرو، نما و سطوح بیرونی ساختمان و مصارف مشابه را دارید، همین نوع کارواش تمامی نیازهای شما را برطرف خواهد کرد. با این حال برای مواردی که قصد شست وشو و پاکسازی جرمهای سخت، محیطهای وسیع و تجهیزات صنعتی را دارید، نوع صنعتی مناسبتر است.
وزن و ابعاد
یکی دیگر از اصلیترین موارد تفاوت کارواش خانگی و صنعتی در وزن و ابعاد آنهاست. کارواشهای خانگی خصوصا مدلهایی که از موتورهای ذغالی استفاده میکنند وزن کمتر و قابلیت جابجایی و حمل و نقل بیشتری دارند. همچنین ابعاد مدلهای خانگی نیز در مقایسه با مدلهای صنعتی به مراتب کمتر است. از سوی دیگر مدلهای صنعتی به دلیل استفاده از موتور، قطعات داخلی و بدنه سنگینتر، وزن به مراتب بیشتری دارند. همچنین ابعاد بزرگ کارواشهای صنعتی حمل و نقل و جابجایی آنها در محیطهای مختلف را دشوارتر میکند.