آموزش

3 روش ساده برای بیرون آوردن لامپ شکسته

شکستن لامپ در سرپیچ از اتفاق‌هایی است که ممکن است برای هرکسی پیش بیاید. برای بیرون آوردن لامپ شکسته 3 روش مطمئن و امن وجود دارد که به سرپیچ و لوستر آسیب نمی‌رساند.

لامپ‌های رشته‌ای گاهی در محلی که قرار دارند می‌شکنند و به اطراف پراکنده می‌شوند. مشکلی که در اینجا با آن مواجه هستیم، بیرون آوردن لامپ از محل سوکت یا سرپیچ است که کاری سخت و خطرناک است. تکه‌های شکسته و برنده لامپ و خطر شوک الکتریکی از مواردی است که قبل از هر اقدامی نه یک‌بار بلکه دو بار باید به آن فکر کرد. خوشبختانه روش‌هایی برای بیرون آوردن لامپ شکسته بدون دخالت دست وجود دارد که حداقل یکی از آن‌ها با توجه به ابزار یا مواد لازم برای شما قابل اجرا خواهد بود.

درآوردن لامپ با استفاده از دم‌باریک ، سیب‌زمینی خام و یا دستگاه تعویض لامپ از روش‌های مطمئنی است که می‌توان از آن استفاده کرد که در ادامه به توضیح هرکدام می‌پردازیم.

در قدم اول باید جریان برق را از کنتور قطع کنید تا از خطر برق گرفتگی و شوک الکتریکی در امان باشید. برای لامپ‌هایی با سیم‌کشی ساده مانند چراغ‌خواب کافی است آن را از برق بکشید اما برای لامپ‌هایی با سیم‌کشی پیچیده مانند لوستر باید ابتدا کلید برق را خاموش کنید و بعد جریان برق را قطع کنید.

بهتر است روی زمین را با پارچه برزنتی بپوشانید تا خرده‌شیشه‌های احتمالی روی آن بریزد در غیر این صورت پس از اتمام کار آن قسمت را جارو کنید.

پیش از شروع، عینک ایمنی بزنید و دستکش ایمنی را بپوشید.

اگرچه بازیافت حباب لامپ‌های رشته‌ای کاری مفید است اما پیشنهاد نمی‌شود؛ زیرا جدا کردن فیلامنت و قسمت‌های فلزی لامپ‌های رشته‌ای از حباب آن کار سختی است. لامپ‌های رشته‌ای مواد سمی ندارند و برخلاف انواع دیگر لامپ که مواد سمی خطرناک مانند جیوه دارند، حتماً باید دفع شوند و به‌خوبی بازیافت شوند. پس آن را درون پارچه بپیچید به‌طوری‌که قسمت‌های تیز لامپ کاملاً درون آن قرار بگیرند تا کیسه زباله را پاره نکنند و به کسی آسیب نرسانند و سپس با خیال راحت آن را درون سطل زباله بیندازید.

مواد و ابزار مورد نیاز:

  • دم‌باریک
  • سیب‌زمینی خام
  • دستگاه تعویض لامپ
  • برزنت
  • عینک ایمنی
  • دستکش ایمنی

بیرون آوردن لامپ شکسته با استفاده از دم‌باریک

دم باریک

بیرون آوردن لامپ شکسته با استفاده از دم‌باریک بسیار ساده است اما نیاز است که این روش را به‌ آرامی و محتاطانه انجام دهید تا به سرپیچ و لوستر آسیبی وارد نشود. با استفاده از دم‌باریک با دقت لبه فلزی پایه لامپ را بگیرید و سعی کنید آن را به آرامی در خلاف جهت عقربه‌های ساعت بچرخانید تا پایه لامپ از سرپیچ جدا شود. اگر نیازی می‌بینید لبه فلزی پایه لامپ را کمی خم کنید تا دسترسی بهتری به آن داشته باشید و بتوانید با دم‌باریک آن را محکم بگیرید. اگر نتوانستید آن را تکان دهید سعی کنید قسمت‌های دیگر پایه لامپ را خم کنید و به همان روش قبلی اقدام کنید تا زمانی که تکان بخورد یا تکه‌تکه جدا شود. سپس بقایای آن را دور بریزید.

بیرون آوردن لامپ شکسته با استفاده از سیب‌زمینی خام

سیب زمینی

دوران مدرسه را به یاد بیاورید؛ زمانی که معلمتان با استفاده از سیب‌زمینی لامپی را روشن کرد؛ اما سیب‌زمینی می‌تواند کاری بیش از روشن کردن لامپ انجام دهد؛ به کمک سیب‌زمینی می‌توانید لامپ شکسته را از سرپیچ بیرون بیاورید. برای این کار دو روش مختلف و متفاوت وجود دارد.

روش اول

یک عدد سیب‌زمینی متوسط را از وسط نصف کنید، رطوبت اضافی سطح آن را با دستمال کاغذی خشک کنید و آن را محکم روی پایه لامپ درون سرپیچ تا بیشترین عمقی که امکان دارد فشار دهید. فیلامنت و شیشه‌های شکسته لامپ باید کاملاً داخل سیب‌زمینی فرو برود تا سیب‌زمینی و پایه لامپ به‌خوبی به هم متصل شوند. سیب‌زمینی را خلاف عقربه‌های ساعت بچرخانید تا پایه لامپ را خارج کنید. پس از اتمام کار قسمت‌های مرطوب سرپیچ. لوستر را کاملاً خشک کنید.

لامپ شکسته

روش دوم

اگر روش اول کارساز نبود می‌توانید از روش دوم استفاده کنید. روش دوم مبنی بر اتصالی محکم‌تر بین سیب‌زمینی و پایه شکسته لامپ است و از این طریق برای خارج کردن پایه شکسته لامپ استفاده می‌کند. برای این کار نیم دیگر سیب‌زمینی را به شکل یک استوانه برش بزنید. اندازه استوانه باید به نحوی باشد که درون قسمت فلزی پایه لامپ قرار بگیرد. در روش قبل سیب‌زمینی دور قسمت فلزی قرار می‌گرفت اما در این روش دقیقاً در مرکز آن قرار می‌گیرد. آن را محکم به داخل فشار دهید تا زمانی که دقیقاً درون آن محکم شود سپس سیب‌زمینی را خلاف عقربه‌های ساعت بچرخانید تا جدا شود.

بیرون آوردن لامپ شکسته با استفاده از دستگاه تعویض لامپ

لامپ شکسته

ممکن است دستگاه تعویض لامپ داشته باشید اما اگر ندارید شاید زمان آن رسیده است که یکی از آن‌ها را تهیه کنید. این دستگاه برای تعویض لامپ‌های استاندارد و کوچک قابل استفاده است. این دستگاه یک قسمت پلاستیکی دارد که به راحتی به قسمت پایه لامپ وصل می‌شود و مانند روش‌های قبل با چرخش خلاف عقربه‌های ساعت می‌توانید آن را خارج کنید. دستگاه تعویض لامپ انواع مختلفی دارد؛ توصیه می‌شود نوعی از آن را که دسته بلندتری دارد انتخاب کنید زیرا در برخی موارد که دسترسی به لامپ سخت است، دستگاه‌های تعویض لامپ که دسته بلندتری دارند، می‌توانند به کمک شما بیایند.

به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا