آموزش

طرز استفاده از رنگ اکریلیک برای مجسمه‌های مینیاتوری

رنگ اکریلیک به علت دارا بودن مزایایی چون تمیز کردن آسان، مقرون به صرفه بودن و دردسترس بودن در میان مجسمه‌سازها از محبوبیت بالایی برخوردار است. این رنگ‌ها در طیف‌های مختلفی تولید می‌شود و با ترکیب آن‌ها نیز می‌توان رنگ‌های جدیدی را ایجاد کرد.

قبل از انتخاب رنگ اکریلیک برای مجسمه‌های خود بهتر است ابتدا با ویژگی‌ها و مزایای آن آشنا شوید.

انتخاب رنگ

برای رنگ‌آمیزی مجسمه‌ها دو نوع رنگ وجود دارد: رنگ اکریلیک و رنگ روغن انامل. نکاتی که باید هنگام انتخاب رنگ مناسب در نظر بگیرید شامل موارد زیر است:

لمس شیء: اگر مجسمه‌ای که ساخته‌اید زیاد لمس می‌شود، بهتر است آن را با رنگ روغن انامل رنگ‌آمیزی کنید. رنگ اکریلیک استفاده شده در مجسمه‌هایی که زیاد لمس می‌شود به سیلر نیاز دارد.

جریان هوای شیء: از آنجا که رنگ اکریلیک منقبض و منبسط می‌شود، روی اشیاءی که دارای منفذ بوده و هوا از داخل جسم آزادانه عبور می‌کند عملکرد بهتری دارد. این رنگ برای مجسمه‌های پلاستیکی و فلزی در صورت استفاده بین لایه سیلر و پوشش نهایی عملکرد خوبی خواهد داشت.

زمان خشک شدن رنگ: رنگ‌های روغنی به زمان بیشتری برای خشک شدن نیاز دارد؛ اما رنگ اکریلیک از آن دسته رنگ‌هایی است که سریع خشک می‌شود. به طوری که از زمان شروع رنگ آمیزی تا خشک شدن آن یک ساعت بیشتر زمان نخواهد برد.

رنگ اکریلیک

نکاتی در رابطه با پاک کردن رنگ اکریلیک

رنگ اکرلیک را می‌توان با آب و صابون از روی قلمو و سطوح پاک کرد. اگر مقدار کمی از رنگ‌ها را باهم ترکیب می‌کنید، از پالت با روکش استفاده کنید. در این صورت می‌توانید رنگ‌های استفاده نشده را ذخیره کنید. رنگ اکرلیک دربسته 24 ساعت قبل از خشک شدن قابل استفاده خواهد بود. نگران خشک شدن رنگ روی پالت نباشید، زیرا به راحتی می‌توان رنگ‌های خشک شده را به راحتی می‌توان از روی پالت پاک کرد.

همچنین بخوانید: وارنیش اکریلیک چیست؟

رنگ اکریلیک برای مجسمه‌های مینیاتوری

رنگ اکریلیک انواع گوناگونی داشته و می‌توان رنگ‌ها را با استفاده از رنگ اکریلیک آرتیست (هنرمند) ترکیب کنید. رنگ‌های آرتیست رنگدانه اشباع شده‌تری داشته و نسبت به رنگ‌های اکریلیک استیودنت (دانشجویی) از فیلر کمتری در آن استفاده شده است.

رنگ اکریلیک استیودنت نسبت به رنگ کاردستی از استانداردهای بالاتری برخوردار است. رنگ کاردستی کدرتر بوده و حاوی فیلر است. رنگ‌های کاردستی برخلاف رنگ‌های اکریلیک آرتیست براساس سطح رنگدانه یا ماندگاری رنگ در مقابل نور ارزیابی نمی‌شود.

رنگ اکریلیک

جلوه‌های رنگی اکریلیک

یادگیری نحوه افزودن مدیوم، اکستندر و تینر جلوه‌های رنگی زیادی را می‌توان ایجاد کرد. برخی از مدیوم‌های هنری رنگ را رقیق می‌کند و برخی از آن‌ها به رنگ تکسچر می‌دهد. (که برای ساخت فینیش‌های خاصی چون پلاستر و استوکو مفید است.) و برخی از آن‌ها باعث می‌شود که از رنگ روی پارچه استفاده کنید. مدیوم شفاف به قطعه کار جلوه ظاهری براق می‌دهد و مدیوم مات جلوه کدر.

پایه برای رنگ‌های اکریلیک

از رنگ آکریلیک برای موادی چون کاغذ، چوب و سفال که به عبارتی تنفس می‌کندو رطوبت را در خود نگه نمی‌دارد، استفاده کنید. اگر از رنگ اکریلیک برای موادی مثل فلز، پلاستیک و رزین که دارای منفذ نیستند استفاده می‌کنید، باید برای جلوگیری از جذب رطوبت لایه زیرین و لایه روکش به کار ببرید. رنگ‌های انامل غالبا بهترین گزینه هستند؛ زیرا رنگ روی مواد بدون منفذی که تنفس نمی‌کنند باید سریع خشک شده و متورم یا منقبض نشود.

زمان خشک شدن رنگ اکریلیک

رنگ اکریلیک سریع خشک می‌شود و برای زدن لایه‌های بسیار نازک می‌توان آن را با آب و مدیوم اکریلیک رقیق کرد. لایه ضخیم رنگ شیارهای کوچک‌تری را پر می‌کند و امکان استفاده از لایه رنگ رقیق را کاهش می‌دهد. رنگ رقیق را می‌توانید بدون این که نگران ترکیب شدن رنگ‌ها یا چکیدن آن باشید روی لایه بیس (پایه) به کار ببرید.

رنگ‌های اکریلیک هرگز به طور کامل خشک نمی‌شود. این رنگ‌ها جاذب رطوبت بوده و در اثر رطوبت متورم می‌شود. اگر به پوششی سخت و پرجلوه برای مجسمه‌های مینیاتوری پرکاربرد نیاز دارید، از رنگ روغن یا انامل استفاده کنید.

رنگ اکریلیک

تکنیک‌های رنگ اکریلیک برای مجسمه‌های مینیاتوری

رنگ آکریلیک با قلمو یا قلم بادی ایربراش کاربرد آسانی دارد.

قلم بادی ایربراش: رنگ اکریلیک را با مدیوم و آب رقیق کنید تا به قوام مناسب برای استفاده با ایربراش برسد. پس از استفاده ایربراش را با آب و صابون تمیز کنید.

قلمو: قلمو را بر اساس غلظت رنگ انتخاب کرده و از فروشگاه‌های رنگ بخواهید شما را در انتخاب قلمو راهنمایی کنند. اگر از قلمو به خوبی محافظت کنید تا زمانی که موهای آن از بین نرود قابل استفاده خواهد بود. همیشه قلمو را با آب و صابون یا پاک‌کننده‌های مخصوص برپایه صابون بشویید و پس از شستشو با دست موهای قلمو را مرتب کرده و به صورت ایستاده قرار دهید تا خشک شود.

حتی اگر رنگ آکریلیک کاملا روی قلمو خشک شده باشد، می‌توانید از پاک‌کننده‌های مخصوص مثل وینزور نیوتن که سخت‌ترین رنگ‌های روغن و اکریلیک خشک شده روی قلمو را پاک می‌کند استفاده کنید.

به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا