چسب و رنگ

بهترین روغن برای لولا در و کابینت+ آموزش روغن کاری لولا

صدای لولای در هنگام باز و بسته کردن درب پدیده‌ای است آزاردهنده اما راه حل آن بسیار آسان و سریع است. با توجه به کاربرد انواع لولا، سایش چوب به بدنه لولا، خوردگی، شل شدن لولا و حتی کیفیت لولای در همگی از عوامل موثر در بروز این مشکل هستند. با ما همراه باشید تا در ادامه با روش‌های مختلف رفع صدای لولای در و در کابینت آشنا شوید.

خرید لولا

چرا به لولای در روغن میزنند؟

اولین روشی که به‌طورمعمول به کار گرفته می‌شود استفاده از روغن‌های روان کننده است. روغن‌های روان‌کننده را می‌توانیم با استفاده از اسپری، روی لولاهای درب بزنیم یا روی آن‌ها بمالیم و پس‌ازانجام این کار، چندین بار در را باز و بسته کرده تا روغن به‌خوبی درون لولاها نفوذ کند.

به این نکته توجه داشته باشید که برای نتیجه‌ی مساعد در این فرایند، بهتر است که از روغن‌های نافذ استفاده کنید. حال ممکن است این سؤال برای شما پیش بیاید که چه نوع روغنی برای رفع صدای لولای در مناسب‌تر است؟ روغن مناسب باید قابلیت استفاده در هر دما و آب و هوایی را داشته باشد. در ادامه به معرفی تعدادی از روغن‌های روان کننده صنعتی می‌پردازیم.

بهترین روغن برای لولا در و کابینت

گریس: این ماده در صنعت به‌عنوان یک ماده‌ی روان‌کاری شناخته می‌شود. در ساختار این ماده از پرکننده استفاده‌شده و بخاطر همین ویژگی است که این ماده می‌تواند به قطعات متحرک بچسبد و تحت‌فشاری که طی حرکت به آن وارد می‌شود جدا نشود. از گریس می‌توان برای کاهش اصطکاک و جلوگیری از زنگ‌زدگی و روان کردن حرکت لولای در استفاده کرد.

روغن‌ سیلیکونی: از روغن‌ سیلیکونی هم به‌عنوان روان کننده‌ در صنعت استفاده می‌شود. در بسیاری از صنایع از روغن‌ سیلیکونی به‌منظور روان کردن چرخ‌دنده‌ها استفاده می‌شود. علاوه‌بر این، روغن‌ سیلیکونی برای کاهش میزان اصطکاک و کاهش احتمال زنگ‌زدگی هم مناسب است.

روغن چرخ‌خیاطی: یکی از روغن‌هایی که برای کاهش صدای لولای در استفاده می‌شود، روغن چرخ‌خیاطی است. روغن چرخ‌خیاطی انواع مختلفی داشته که براساس رنگ به دو دسته بی‌رنگ و زرد تقسیم می‌شوند.

روغن‌ بی‌رنگ با مقادیر زیادی از مواد شیمیایی رقیق‌شده است و روغن‌ چرخ خیاطی زرد رنگ از ترکیب روغن‌های سوخته‌ی تصفیه‌شده با مواد شیمیایی تهیه‌شده است.

هر دو روغن‌های دسته‌ی اول و دسته‌ی دوم، روغن‌های مناسبی برای روان‌کاری نیستند و می‌توانند باعث آسیب شوند. به‌غیراز این دودسته، دسته‌ی دیگری از روغن‌ها هستند که به‌طور اختصاصی برای چرخ‌های خیاطی استفاده می‌شوند که از غلظت مناسبی برخوردار بوده و درروان کاری به‌شدت تأثیرگذار هستند. از این روغن‌ها علاوه بر چرخ‌خیاطی می‌توانیم برای رفع صدای لولای در و روان کاری استفاده کرد.

وازلین: برای رفع صدای لولای در می‌توان از وازلین استفاده کرد. برای استفاده از وازلین، ابتدا درب را باز می‌کنیم سپس کمی وازلین روی لولای درب می‌مالیم و دوباره درب را در جای خود قرار می‌دهیم؛ پس‌ازاین فرایند درب را چندین بار باز و بسته می‌کنیم تا وازلین کاملاً وارد لولای در شود.

روغن‌ نباتی: برای رفع سروصدای لولای در می‌توان از روغن‌ نباتی استفاده کرد، مشکلی که در رابطه با این روغن‌ وجود دارد این است که این روغن‌ به علت رقیق بودن به‌سرعت و پس از چند روز از سطح لولاها پاک می‌شوند و دوباره صدای جیرجیر لولاها شروع می‌شود.

روان کننده

استفاده از میخ

در این روش برای رفع صدای لولای در می‌توان میخ لولای درب را از داخل لولا خارج کرده و با استفاده از سیم ظرف‌شویی سطح آن را کاملاً پاک‌ کنید تا اگر جرمی روی سطح آن وجود داشت که باعث ایجاد سروصدا می‌شد، پاک شود، پس‌ازآن با استفاده از روغن‌ روان کاری را انجام داده و در را سر جای خود قرار دهید.

اگر با روش بالا مشکل رفع نشد می‌توانید میخی که درون لولای در قرار دارد را روی یک سطح صاف قرار داده تا کج بودن آن را تشخیص دهید. اگر میخ کج بود می‌توانید آن را روی یک سطح سیمانی قرار دهید و با استفاده از یک چکش و ضربه زدن به میخ، آن را صاف کنید.

در آخر اگر هیچ‌یک از این روش‌ها مؤثر واقع نشد باید نسبت به تعویض لولاهای درب اقدام کنیم.

در مواردی مثل جابجایی لولای در بر اثر استفاده و شل شدن آن، با یک تنظیم ساده مشکل حل خواهد شد. اما در بیشتر اوقات لولا احتیاج به روغن‌کاری دارد. در این مواقع افراد معمولا از اسپری سیلیکون یا روغن‌های معمولی و حتی گریس لوله‌کشی استفاده می‌کنند. در ویدیو زیر با هم نحوه از بین بردن صدای لولای در را با یک ماده بی‌بو و بدون هیچ‌گونه کثیف‌کاری می‌بینیم.

روغن کاری لولای در

سوالات متداول

چرا به لولای در روغن میزنند؟

اولین روشی که به‌طورمعمول به کار گرفته می‌شود استفاده از روغن‌های روان کننده است. روغن‌های روان‌کننده را می‌توانیم با استفاده از اسپری، روی لولاهای درب بزنیم یا روی آن‌ها بمالیم و پس‌ازانجام این کار، چندین بار در را باز و بسته کرده تا روغن به‌خوبی درون لولاها نفوذ کند.

روغن های قابل استفاده برای لولا در کدامند؟

گریس، روغن سیلیکون، روغن چرخ خیاطی، وازلین، روغن نباتی و…

خلاصه
ویدیو روغن کاری لولای در و کابینت
عنوان
ویدیو روغن کاری لولای در و کابینت
توضیحات

فیلم روغن کاری لولای در و مقایسه بهترین روغن های مناسب لولا در و کابینت

به اشتراک بگذارید

مطالب مشابه

۳ نظر ثبت شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا